Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a víťaz post-bloodline direct-to-video série. Problémom je, že je to triviálny (ale zábavný) slasher, kde Pinhead a spol. hrajú úplne vedľajšiu koľaj, priam až žiadnu. Franchise Hellraisera je na každom kroku, i keď v úplne inom použití, ako by čakal divák - nie ako mytológia, ale iba ako popkultúrna kulisa. Bohužiaľ vyvrcholenie (posledné dve minúty) mohlo byť dlhšie a viac prehĺbené. Každopádne ide o hlúpy film, ktorý zďaleka nemá na prvé štyri diely, ale je dostatočne zábavný na to, aby hodina a pol strávená pri ňom nebola stratou času ako pri dieloch 5-7. Druhý krát by som to ale asi nepozeral. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prísne vzaté: Hellraiser bez Barkera je ako Laurel bez Hardyho alebo Pamela Anderson bez silikónu. Ale ani jedno z "postbarkerovských" pokračovaní Hellraisera mi nepripadá tak strašné, aby som ho spláchol do odpadu. Kam podľa mňa patrí napríklad hneď druhé pokračovanie Saw. Hellraiser 8 je zhruba o tom, že v prvej polovici vidíme hompáľajúce sa kozy a v druhej hompáľajúce sa mŕtvoly. Takže jednu hviezdu dávam za kozy a druhú za mŕtvoly. Ako heterosexuálny nekrofil mám oboje rád. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hellraiseři, kteří vznikly po původní trilogii, jakoby s Pinheadem a spol. neměli vůbec nic společného a pro Botu to platí dvojnásob. I tady použil ohranou hororovo-thrillerovou zápletku o mládeži pozvané prostřednictvím internetu na záhadnou party, na které začnou postupně všichni mizet. Hellraiser je tady tak trochu navíc. Za zmínku tu stojí snad jen pár známých tváří, které tehdy byly teprve na začátku své kariéry (Katheryn Winnick, Henry Cavill) a účast ostříleného matadora Lance Henriksena. 30% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Já čekal takovou debilitu a ona opravdu přišla, ale ne zase taková. 2 hvězdičky jsou moc a 1 málo. Prozatím zůstaneme u dvou, byla to blbost, ale ne zase taková. Ten konec se mi opravdu líbil a zvedá to hodně. Je tam strašně děr a kráterů a opravdu upozorňuji, že tohle je přesně ta meze, kde to ke dvoum hvězdám přelezlo jen tak tak a to jen díky postavě Adamova otce a jeho finále. (Včetně budíčku) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Rick Bota fakt neumí nic. Bál se u toho někdo? Připadalo někomu, že sleduje některý z prvních dvou dílů? Potupné (zatím) zakončení kultovní serie a doufám, že se konečně režie ujme nějaký šikovný úchyl (hovoří se o nekompromisních francouzích), který této serii vrátí čest a slávu. Protože toto je peklo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama