Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Natočit Hellraisera jako teenagorovskou vyvraždovačku, to už chce mít hodně znesvěcující charakter. Po scenáristovu jménu raději nepátrám a Rick Bota nakonec z toho zmršeného scénáře ždíme alespoň pár na pohled (ne)chutných scén, otřesně hrajícího Henryho Cavilla a o vikinzích nic nevědící, přesto neodolatelně sexy bojovnici, Katheryn Winnick. A abych nezapomněl na ikonické hlášky tady tentokrát není Pinhead, ale Lance Henriksen. Nicméně ani cenobiti nepřijdou zkrátka, přestože se děj snaží o nepředvídatelné kotrmelce, které musí nakonec pod tíhou kritiky a ukroucených hlav diváků nejvíce bolet právě již mnohokrát zmíněného a stále neznámého scénáristu. Prznění cenobitů má své meze a tady je to opravdu hrana, přesto především díky rejžovi a zajímavým hereckým tvářím neskončili všichni zmínění a zúčastnění v Pinheadově hákotvorné kratochvíli. 45% P.S. Nedalo mi to a scénář spáchali tito pánové - Carl V. Dupré, Joel Soisson. Pokud byste chtěli, mám i adresy ;-). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bota se vraci s pravdepodobne poslednim dilem Hellraisera. Tentokrat se pribeh toci kolem velky kalby priznivcu internetovy parby, kde si hlavni skupinka mysli, ze jsou experti na kostku, Pinheada atd. libi se jim ruzny rekvizity typu nalozeny obliceje a proste se bavi. Samozrejme jen do ty doby, nez zacnou chcipat. Cely to tak pripomina klasickou pubertackou vyvrazdovacku o strasidelnym dome a psychopatickym majiteli, zaporak tu tentokrat neni Pinhead, ale Lance Henriksen, kterej si to docela uziva. Pinhead se sice sem tam objevi, ale jen aby hodil hlasku a zas zmizel, navic Bradley vypada uz dost unavene. Herci krome Lance nic moc nehrajou, jsou vam v podstate ukradeny a tak aspon, ze jednotlivy smrti jsou docela fajn. Zaverecna pointa se taky povedla a sem tam se da mluvit o naznaku atmosfery. Ale to porad neda vic nez lepsi 2*. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Magická kostka jako hra na internetu, fandové pekla jdou na párty do strašidelného domu. Poté však přeskočila výhybka na nudnou blbost, která je zakončena kravskou pointou, alespoň že dost překvapivou. Docela mě potěšil úplný závěr, kde se představí Pinhead skoro tak, jak ho známe z prvních dílů. Po hodně špatných částech 4–7 vidím mírné zlepšení, možná jen proto, že jsem ho vidět tak moc chtěl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osmý díl je mnohými zatracován a považován za zbytečnost a vůbec nejhorší díl celé série. Já se však u něj překvapivě docela bavil a rozhodně ho zatracovat nebudu. Všechno záleží na vkusu a já byl tentokrát zřejmě lépe naladěný než při sledování šestého dílu. Ten se mi zdál prostě horší. Ani zde to samozřejmě není žádná sláva a s původní myšlenkou to už mělo pramálo společného, ale pokud se dokážu alespoň trošku oprostit od předsudků, tak jsem si tu hodinu a půl v rámci možností dokázal užít. Na to že Pinhead a ostatní byli potlačeni do pozadí, jsem si už od pětky zvykl, takže v tomto případě nenastala žádná drastická změna. Spíš jde o brnkání na nervy skalním fandům prvních dílů. Navíc Rick Bota (potažmo scénáristé) už dvakrát předtím ukázali, že mají kultovního Hellraisera u prdele a jde jim hlavně o vlastní obohacení na známém jméně. No a podle toho ty příběhy taky vypadali. Tentokrát se z toho stala pomstychtivá teenagerská vyvražďovačka s lehce mysteriózním nádechem a rádoby šokujícím závěrem. Který ač nebyl vůbec šokující, patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. Nicméně bych režisérovi ublížil, protože se tu a tam objevila nějaká ta celkem slušná krvavá scéna i zajímavá atmosféra, ale rozhodně bych uvítal mnohem větší nášup, než jakého se mi dostalo. Vybavení starého domu bylo ale pěkné, stejně jako závěrečné řádění Cenobitů. Nechyběla ani trocha erotiky, pohledná hlavní hrdinka a hlavně Lance Henriksen, který odvedl slušný výkon. Ony celkově ty herecké výkony nebyli zas až tak tragické, jak mnozí popisují. Samozřejmě měli své chyby a nedostatky, ale já byl tentokrát s obsazením docela spokojený. Takže já prostě musím jít proti proudu a označit osmý díl Hellraisera za průměrnou podívanou. Tedy pro mou maličkost určitě. Absolutní propadák si totiž představuju úplně jinak, no a že jsem jich už za ty roky viděl. No nic uvidíme, co mi tato série nabídne dále…50% ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama