Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

campix 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodná a poměrně zajímavá žánrovka a zároveň celovečerní premiéra Toma George. Pro fanoušky žánru asi povinnost, jelikož si užijí všechny pomrknutí, protože See How They Run si tak trochu dělají srandu ze všech whodunit titulů, ale na druhou stranu dodržují všechna zažitá klišé a pravidla žánru. Dvojice Rockwell a Ronan funguje docela dobře. Zároveň to poměrně hezky utíká, jenom těch zvratů je na konci už nějak moc a celkově to vyzní trošku do ztracena. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kristova boto, jak s tímhle mám ty vole naložit. Žánrově mi to celé tedy přišlo zpracované spíš až do takové lehčí parodie na klasické kriminálky, nicméně humor zde použitý si za vyloženě funkční označit rozhodně tedy nedovolím, a zápletka, respektive samotné vyšetřování, pak na mě působilo upozaděně, a to na úkor stylizace celého filmu, kde tvůrci očividně upřednostnili formu nad obsahem, takže se tu sice objevuje mnoho oživujících obrazových vychytávek a i působivého stylu odvyprávění především v podobě retrospektivního zpracování, na druhou stranu, ten samotný případ je prostě opravdu jen jedna velká nuda, celé to vyšetřování je nezáživné, bez koulí, bez energie a bez jakékoliv gradace a pointa, tedy odhalení pachatele v závěru, je upachtěná blamáž, kde k pachateli po celou dobu nevedou jakékoliv indicie a prostě je na konci filmu jen tak pomocí jakýchsi berliček najednou prostě odhalen, a nazdar, což se mi fakt nelíbilo. Abych ale jen nekritizoval, onen zmiňovaný styl, vizuál a atmosféra působí opravdu povedeně, veškeré zde přítomné postavy jsou výrazné a jejich herečtí představitelé pak patří k tomu nejlepšímu, co vůbec film nabízí, především Adrien Brody si tu svou roličku užíval a byl v ní fakt výborný. Celkově mám tak z Vraždy v Londýně docela rozporuplné dojmy, naštěstí to má každopádně alespoň ale adekvátní stopáž k tomu, aby během toho nestihl být případný divák zbytečně nevrlý, ovšem za nějaký fakt výraznější zážitek to nelze považovat též ani náhodou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní název "See How They Run", na plakátech "Vražda v Londýně", v titulcích "Vražda v divadle"... Zkrátka záhada se vším všudy, a to film ještě ani nezačal :) Nicméně tuzemské distribuční zmatky stranou. Pokud máte rádi klasické detektivky, především ty z pera Agathy Christie, pokud dobře znáte Past na myši a pokud se vám stýská po opravdu vtipných chytrých komediích, jaké naposledy točili asi bratři Coenovi (než s nimi po Po přečtení spalte bohužel skoncovali), vzhůru do kina. Je to zábavný film od začátku do konce, který si dělá legraci sám ze sebe i z jiných filmů, detektivky paroduje a zároveň se vyznává z lásky k nim, to všechno v tak akorát svižném tempu, méně zběsilém než třeba v posledních filmech Wese Andersona, kde stačila trocha nepozornosti, aby byl divák mimo, a v úžasné atmosféře více než podpořené dokonalou Pembertonovou hudbou. Opravdový zážitek s naprosto odzbrojujícím rozuzlením. Něco podobného jsem si onehdy sliboval od Na nože, ale nestalo se.____P.S. Jestli je tu někdo, kdo ještě nemiluje Sama Rockwella a Saoirse Ronan, tak po tom, co tady oba předvádějí, už nebude mít jinou možnost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOŽNÁ V TOM JEDOU VŠICHNI!…“ (nebo všichni můžou bejt další obětí…) Hele, mě tohle baví! Film plnej divadla, samej sarkasmus, anglickej humor a ironie, poukazující na detektivky Agathy Christie. Je parádní, jak se všichni podřídili tomu, že to má bejt píčovina (ujetá detektivní hříčka) a přesto Rockwell, Ronan (a i ten Brody) vynikají. Neříkám, že to musí vidět každej, ale mě to oslovilo víc než ty Branaghovi filmy!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám (nebo znám?) divadelní hru dle příběhu Agathy Christie „Past na myši“, která měla premiéru v roce 1952. 2.) Baví mě píčoviny.  /// Thx za titule „Markéta Klobasová“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama