Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Rodina Phelpsovcov sa kvôli problémom presťahuje do malého mestečka Shining Vale. Podarí sa im zohnať obrovský dom za výhodnú cenu. To ešte netušia, že dom má svoju temnú históriu, ktorá čoskoro vyjde na povrch a rodinnú situáciu ešte zhorší. (Marceloo)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (5)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Phelpsovcov sa kvôli problémom presťahuje do malého mestečka Shining Vale. Podarí sa im zohnať obrovský dom za výhodnú cenu. To ešte netušia, že dom má svoju temnú históriu, ktorá čoskoro vyjde na povrch a rodinnú situáciu ešte zhorší. - Pre človeka pochádzajúceho z (ne)normálnej rodiny dosť slušná zábava. Komédia sa tu miesi s hororom, ktorý niekedy prichádza z nadprirodzených zdrojov a niekedy z klasických rodinných strastí. Courteney Cox je pred šesťdesiatkou vo famóznej forme, fyzicky aj herecky. Prekvapivo sa tu podarilo vytvoriť aj zopár fungujúcich atmosférických scén, hlavne v podkroví a v digitálnej podobe v tom Oculuse či čo to bolo. Svojím spôsobom mi to pripomínalo seriál Ash vs Evil Dead, ktorý vznikol tiež na kanále Starz! a mohol by som si ho zopakovať. Ako oddychovka na zopár večerov Shining Vale poslúži ideálne. Som zvedavý, či vznikne aj druhá séria, pretože záver v štýle The Shining nechal vela vecí nezodpovedaných. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejvíce underrated seriálů tohoto roku, tvůrkyně seriálu Trial & Error  se rozhodla zaskočit si do horor/komedie žánru a vyšlo jí to báječně. Rodina Phelpsů se stěhuje do starého domu který v městečkz Shining Vale, nemá úplně tu nejlepší pověst. Toho si rodina ze začátku nevšímá a snaží si hlavně napravit své zkažené rodiné vztahy, do toho jim ale hází vidle jistá entita přežívající v jejich příbytku. Shining Vale nejenže skvěle kombinuje žánry, ano je to hlavně komedie s příměsí hororu, ale za některé chytře využité hororové tropy by se nestyděli ani uznávaní hororový tvůrci (scéna kdy se mění osobnost Courtney Cox? Háloo! To bylo tak skvěle udělaný). Přesto ale jde ve směs hlavně o dost přisprostlou a bláznivou komedii, která ale nezapomíná v tom všem humoru na své charaktery, ty si tu oblíbíte, chápete je a navíc mají i jistý charakterový vývoj. Tomu ale i napomáhá geniální herecké obsazení v čele s Courtney Cox (Je tu nádherná, tu roli si evidetně užívá a předvádí tu regulérně jeden z nejlepších výkonů své kariéry)., no a Greg Kinnear (Ten v roli milého manžílka si to tu místy krade dost sám pro sebe a ukazuje že má neskutečný komediální talent a naprosto jsem žral s ním každou scénu, je to takový srdce toho seriálu), ale nebojte další herci taky nezaostávají, ale s tímhle duem to mají prostě kurevsky těžký. Nevím co dál říct, jestli chcete skvěle vypointovanou a vtipnou komedii s prvky hororu plnou přisprostlého "raunchy" humoru ale také plnou groteskních a absurdních situací, tohle je komediální klenot tohoto roku! Těším se na další sérii! Fakt mám hajp! Jo a natočený je to pěkně, pasáže jsou atmosferický a soundtrack je superb! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16/16 Courteney Cox je dlouholetá veteránka hororů (Scream 1-6) čili její nový seriál byl jasná volba. Máme tu klasickou kombinaci rodiny v krizi a domu ve vidlákově, ve kterém straší. Patricia je autorkou erotických knih, děti jsou nároční puboši, manžel je nervózní... Nejnáročnější je ale duch, který si novou rodinu nárokuje. Na tomto klasickém základu je vystavěná příjemná show, u které lze litovat jen krátkých epizod. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Toto je skvelý príklad toho, že prečo horor a komédia k sebe nepatria. Ako celok je to absolútne trápne. Áno, herecky skvelé, ale na tom príbeh nestojí. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Takový divný a otravný seriál jsem už dlouho neviděl.... Vydržel jsem necelé 4 díly... Není to horor, není to komedie, není to zajímavé.... Je to kurwa divné.... Postavy a příběh mi nesedly... Zpracování je opět divné.... Nevím jak jinak to popsat... Pryč od toho.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama