Reklama

Reklama

Statečné srdce získá nevěstu

(festivalový název)
  • Indie Dilwale Dulhania Le Jayenge (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební komedie o indické dívce Simran (Kajol), která vyrostla v Londýně, která, ač přísně vychovaná, není nadšena vyhlídkou na dohodnutý sňatek v Indii. Proto přemluví otce, aby ji s jejími spolužačkami ještě před svatbou dovolil výlet po Evropě. Na tutéž dovolenou se také vydává partička mladíků. Největšího vtipálka Raje (Shahrukh Khan) Simran nesnáší, a snad proto je častým objektem jeho žertíků. A co se škádlívá… Po návratu domů se Simran svěří matce, že se zamilovala. Jakmile se to dozví její otec, ihned odjedou do Paňdžábu, kde se začne chystat Simranina svatba. Raj se vydává za nimi a musí vynaložit všechen svůj um, aby obměkčil Simranina otce. (Jezinka)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Indický muzikál ve znamení ulítlé choreografie, kýčové romantiky a pestrobarevných hábitů... Ač mi to připadalo místy hodně kýčovité, celkově hodně rozvláčné a dějově nepříliš originální, musím říct, že chvílemi jsem se nakonec bavil i dovedl ocenit ten ojedinělý styl, který (nejen v rámci žánru) ve filmu z jiné zemi nespatřím. Nejvíc mne bavil ten postarší herec, který ztvárnil despotického otce rodiny, s hezky vykutálenýma očima. Určitě bych nebyl proti, kdyby se z příběhu v druhé půli vykloubalo opravdové drama, leč téměř neustálá hudební stylizace mu nedávala možnost příliš vyniknout a závěrečná bitva mi už úplně naznačila, že i linku někde pořád přetrvávajícího rodinného patriocismu je zde téměř nutné brát s jistou nadsázkou. Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale jelikož to byla moje první zkušenost s Bollywoodem a zřejmě na dlouhou dobu zůstane i jediná, nemusím být zase tolik přísný a ve víru obohacení z poznání další kultury skrze hranou kinematografii přihmouřím oči. 55% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ani čtyři stovky let britské kolonizace nezbavily Indy touhy po barevných cetkách, které jim zřejmě dodávají pocit domoviny. To by ještě nebylo nejhorší, za mnohem závažnější prohřešek v boji proti všem možným kýčům bych označila tento superkýč. Zcela stupidní příběh o tom, kterak jeden pidlooký mladík s odulými rty vyráží na cestu Evropou, během níž jen tak náhodou potká jednu dívku, která při zpěvu vydává enormně neluzné zvuky, je dokrmen tradičními indickými filmovými zpěvy a tanečky. Ona ho nejdříve nechce, on ji záhy chce, ona se do něj zamiluje, leč okolnosti v podobě despotického otce jim brání ve štěstí. A tak spolu hopkají, trdlují, občas hovoří hodně lámanou angličtinou a pozpěvují si. Nejzdařilejším úsekem tohoto filmu byly závěrečné titulky, ale čekání na ně se nekonečně táhlo. Kdo se k nim pronudí, je odměněn komickou vložkou v podobě souboje dvou nápadníků hlavní hrdinky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Khanovi a Kajol to pred kamerou náramne sekne. Tým by som asi zmyslupný komentár ukončil, pretože moje prvé stretnutie s Bollywoodom vo mne zanechalo značne nevyrovnané pocity, kedy som prepínal medzi rôznymi módami, od nadšenia až po momenty, kedy som musel zaliezť radšej pod perinu. Zvyknúť si na trojhodinové dĺžky chce taktiež určitý tréning, je ale škoda, že európske turné tejto dvojice proste ubiehalo rýchlejšie a bolo celkovo zábavnejšie, než druhá polovica, ktorá sa odohráva na jednom pozemku. Piesne mi vážne nič nepovedali a soundtrack si zháňať nebudem, ale jedna pieseň ma zaujala, jej názov mi ale rýchlo vypadol... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se škádlili, pak se zamilovali a hádejte, jak to asi dopadne? Mladá dvojice si svůj vztah vyjasňuje na cestě Švýcarskem a poté na indických řepkových polích. Je to jednoduché, roztomilé a líbezné. Kajol a Khan se skvěle doplňují: ona, jako trochu upjatá kráska – on, jako šibal s dobrým srdcem. Snímek o lásce čelící nepřízni rodiny pobaví humorem a dojme romantikou. Potěší nenápadné lsti, které si dívka vymýšlí, aby nemusela svatební rituály podstupovat s nechtěným ženichem i mladíkovo odhodlání získat dívku čestným způsobem. Finále romantického snímku nemuselo být tolik akční. Nejhorší položkou byl otec dívky, který hrůzostrašně poulil oči, jakoby se mu ještě nedoneslo, že tenhle typ expresivního herectví skončil s němým filmem. KOUSEK DĚJE Pořád jsem si myslela, že se otec ze zapeklité situace, kdy přítelovi slíbil pro jeho syna svoji dceru za manželku - a ona už jaksi není k mání - vykroutí tím, že mu nabídne mladší dceru. Jasně, byla ještě školačka, takže by si ženich musel počkat, ale zároveň už ukázala tak nezávislého ducha, mnohem asertivnějšího, než měla poslušná Simran, že bylo jasné, že by dokázala zmetkovitého ženicha srovnat do latě tak, že by ani nemrkl. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak si po Vánocích můžu odškrtnout zase jeden rest. Byl ten film lepší než jsem čekala, to rozhodně, taky bych neřekla, že by alpská část byla nějak výrazně lepší než druhá půlka. Kajol tedy bývala pěkně při těle, na hlavní hrdinku rozhodně. V Alpách zůstali bez peněz a bez věcí, přesto měla na sobě denně jiný model. Hláška filmu: „Nejsem lotr, jsem Ind.“ Jó, a Karan Johar za mlada. :-))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Statečné srdce získá nevěstu je prvním indickým filmem se zvukem Dolby. (ČSFD)

Reklama

Reklama