Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE DOMĚ SE DĚJE NĚCO DIVNÝHO…“   Dva příběhy v jednom a found footage namixovanej s normálním filmem. Paranormální příběh – tedy horor, ve kterým se dějou nevysvětlitelný věci, ale … nebavěj mě. Jsou kreténský, divný, nepravděpodobný (no dobře… já vím…), až moc nahraný a odpovídaj spíš psychologický poruše, než fajnovýmu příběhu. Hlavně to natáčení ruční kamerou. To druhý, to normální… na tom by se dalo stavět! Z toho by byl fajnovej celovečerák! P.S.: Aspoň, že to neskončilo trapně.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej podcast, kterej maj na svědomí  Marc Sollinger a Daniel Powell, neznám. 2.) Věřím, že na mě někdo šahá z telky.  3.) Věřím v Jinosvět.  ///  Thx za titule „Irena Křiváková“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný hororový seriál, který zamotá hlavu. Jsou špičkové díly a pár o něco slabších. Přesněji 4 díly na 5* a 4 díly na 4*, takže bych potřeboval ještě jeden díl, abych to hodnocení mohl rozseknout. Když si ale vezmu závěrečné dva díly, kdy divák čeká boom a vlastně mělo jít o úplný vrchol a divák by měl být paf, tak to se úplně nekonalo. Přesto je spoustu věcí, které musím ocenit a pro hororového fanouška je tento seriál povinnost. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařená “binge watch” hororová záležitost spoléhající na pomalé budování atmosféry a propracované charaktery. Archive 81 se mi velmi líbil v počátku, kdy spolu s hlavním hrdinou pomalu rozkrýváme tajemství starých videopásek, pročež právě zde je celková atmosféra vystavěná vážně hodně kvalitně. Bohužel, zhruba v polovině začne převládat více fantasy, potažmo sci-fi prvků, což mi k vyznění prvních čtyř dílů upřímně moc nesedlo. Avšak i přes tento detail se stále jedná o povedený hororový zářez kombinující mystično, okultní spolky a jiné dimenze. Archive 81 byste tedy určitě neměli minout, jelikož vážně stojí za Váš čas. Skvělá práce! (Netflix) ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zo seriálu cítiť sympatický retro feeling a vyzerá, že found footage nie je úplne mŕtvy, stačí šikovný prístup, zručné osoby a kvalitný výsledok sa môže dostaviť. /Produkované Jamesom Wanom, to som až dodatočne zistil, ale to nemení nič na veci plus dva diely odrežírovalo osvedčené duo Anson & Moorhead (Synchronic, Spring a iné)./  Dobre namiešaná kombinácia (možné SPOILERY) - found footage, k tomu interdimenzionálne presahy, ktoré ignorujú pojem čas, okultizmus, ľudské obete, záhadný osudový čb film (to evokovalo jednu epizódu Masters of Horror - Cigarette Burns), sekta... (koniec možných SPOILEROV). Prosto koktejl, kde všetko je dohromady vhodne namiešané a chutí to dobre. (Nuž a zaváňa to pravdepodobným záujmom tvorcov o druhú sériu.) Za štyri dávky hviezdneho prachu, chcel som napísať, štyri hviezdy. ;) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

V poslední době se na nás sice valí desítky nových seriálů každý měsíc, ty hororové by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky.Archive81 je jedním z nich a ačkoliv má slabší chvilky a ke konci se trochu utrhne ze řetězu, většinu času nabízí solidní žánrové řemeslo s hutnou atmosférou.Hlavně první polovina kdy není úplně jasné o co jde, jestli tu opravdu straší, nebo jen aktérům straší ve věži je hodně dobrá a tvůrci si hezky hrají s divákem a jeho očekáváním.Nejsem si úplně jistý jestli bych nutně potřeboval druhou řadu (konec je tomu sice nakloněn, ale zároveň hrozí, že by se celá série motala v kruhu), ale na druhou stranu hororovek je opravdu málo a pokud by se povedla jako ta první tak proč ne…75% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno