Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

První lockdown byl nekonečný, druhý nesnesitelný a třetí úplné peklo. Nikdo nevěděl, komu hrábne dřív. Dneska už je to všechno jenom sranda a neskutečné on-line třídní schůzky jsou vysloveně komedie. Přesvědčte se o tom v desetidílném seriálu režiséra Marka Najbrta. Uvidíte, co jsme všichni žili a čemu se snad už konečně můžeme zasmát. (MALL.TV)

(více)

Recenze (39)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Promiňte že se připojuji tak pozdě, ale u nás se stalo něco strašného! ''   ----  Hnusný čínský vir postavil nepřipravené Čechy před mnohé otazníky. Ještě horší bylo, že řešení bylo nutno vymýšlet hned, za pochodu a to tím rychleji čím rychleji narůstala čísla nakažených. Vžily se nové názvy do naší krásné češtiny jako homeoffice, lockdown, antigení a PCR testy, domácí karanténa, distanční vúuka, reprodukční číslo R atd...    i starší generace byly najednou nuceny začít více používat počítačů a vzdálených připojení přes Skype, Teamsy, Webex atd... Kdo je veřejně hodně činný, někdy z těch všech komunikačních platforem a z různých schůzek v nich doslova šílel. Rodiny najednou začaly žít opravdu spolu a to ukázalo další problémy díky ponorkovým nemocem. Navíc rodiče museli zastoupit ke své práci a starosti o dům i učitele, takže o napjaté momenty v domácnostech nebyla nouze. Do toho starost o naše rodiče a prarodiče, zprávy o prvních nakažených a i o prvních zemřelých... Nejprve z okolí, pak už i často z kruhu rodinného. Leckdo si tím svinstvem prošel sám, ti s mírnýmy příznaky tvrdí, že to byla brnkačka. Ti co se vrátili z druhého břehu mají k téhle hnusné nemoci respekt. Tenhle seroš je samozřejmě přitažený za vlasy, ale takhle zpětně krásně zmapoval tu šílenou dobu, kterou jsme si zatím prošli a ve které ještě tak trochu stále jsme. Díky různým lidem ve skupině se skvěle podařilo ukázat všechna možná názorová spektra od lidí v první linii po ty co věří konspiračním teoriiím. Bylo tam pár hluchých míst, ale jako celke to byl skvělý nápad. Ryze česká  odpověď na dobu strávenou s covidem. Něco asi člověku i uniklo, protože nešlo sledovat každé z oken a já si mockrát všiml, jak geniálně vtipně se tam k probíhajícmu ději jednotliví účastníci schůzky projevují... Byl to detail, ale zatímco třeba Marek Daniel cosi recitoval, Zoubková gesty posiluje účastníkům auru a Neužil se snaží naštvaně odlepit z prstů papírový kapesník protože babička při sledování youtube upatlala klávesnici marmeládou :-). Ačkoliv jsme různí a máme různé názory na lecos, seriál velmi hezky v závěru ukázal, že i navzdory nebezpečnému viru Češi když jde do tuhého přestanou řešit kraviny. Prostě se opravdu umíme semknout a být neuvěřitelně obětaví, laskaví a sounáležití. Bohužel se to ale děje jen v dobách největších průserů. Já byl se seriálem moc spokojen, mimochodem včera nám zachránil silvestrovskou zábavu u TV těsně před půlnocí, protože na nic pořádného se tam koukat nedalo! Dávám za 4 opakovaná připojení s videem a zapnutým zvukem! * * * * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Český člověk v obrazech. Tohle nás naštěstí zela minulo. Takže na rozdíl od v komentářích několikrát zmiňovaných Vlastníků, tohle moc nedokážu porovnat s realitou. Ale tak nějak jsem schopen věřit, že stejně jako ve Vlastnících je tady je trochu více ad absurdum napěchován reálný předobraz. Skvělá Stárková a Čtvrtníčková. Viděno 6 epizod. 3.5* ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

V závěru trochu nedotažený, celkově ale jedinečný a hlavně vtipný počin, který muselo bejt šílený urežírovat. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo, že pokud námět vzešel od Marka Daniela, tak jeho postava mě bavila ze všech nejmíň. Naopak nejvíc pobavila skvělá Erika Stárková. Paralela s Vlastníky zde v několika komentářích zmíněná je celkem na místě. Byť se časem ukáže, že Třídní schůzka je hodně poplatná době vzniku, teď je to na jeden večer obstojná zábava. I když závěr vyznívá do ztracena a chybí mu zásadní pointa. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* další tuzemský covidový počin, ze kterého lehce čpí podobná atmostéra jako byla u Vlastníků a možná proto jsem si to tak užil a lehce nadhodnocuju ;-). Taky tu byly hezky vystiženy typické české charaktery mnoha lidí a jejich jednostranné pohledy na nynější TOP problematiku s virem. Krátké desetiminutové epizodky jsou tak akorát a věřím, že by mohly potěšit i další diváky a proto doporučuji a můžete je zhlédnout na Mall.tv . [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] … A zase nějaké to BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec kvůli zdejším novým nepochopitelným pravidlům pro recenze ... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Misty dost vtipne vyobrazeny aktualni obraz doby. Kdy ceske charakterni rysy uz jsou jen takovym divackym benefitem. Vim, ze tvurci prave pres tridni schuzky cilili na dospele publikum. I tak bych ale tu demenci postizenou babicku, dejove vymenil za zaky. Je fajn, ze je to rozdelene na kratke epizody. Videt to jako celek..., byl by asi problem s pozornosti. Ale postavy byly vykresleny dobre! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Povedená krátkometrážní komedie, která správným způsobem paroduje ikonickou českou (ne)lidskost v nečekaně kruté době. Najbrt stvořil věc, kde největším plusem je samozřejmě přítomnost samých známých tváří. On sám si ale mohl odpustit potřebu všude tlačit přehnanou lásku k divadlu. Jinak veškeré džouky i rozesmutnění byly opravdu na místě. [viděno na Mall.TV] ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný nápad a námět je opravdu výborný, jelikož domácí výuka, home office, to jsou jedny z těch věcí okolo korony a karantén, z kterých se dá opravdu udělat dobrá sranda. Samotné provedení je pak silné právě tam, kde naráží na tyto věci a problémy, které je provázeli. Stejně tak je třeba pochválit samotné charaktery, které opravdu výborně vystihují českou náturu. Občas to sráží akorát zbytečné překřikování, stagnace děje či zacházení mimo hranice reálného děje. Kdyby to mělo o polovinu méně dílů, tak to mohl být geniální projekt. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce, začátek slibnej a maximálně trefnej, jak se blíží půlka série, tak se gagy začnou dost opakovat. Ve finále ale nabere zase druhej dech a svěží vítr, ve finále tudíž určitě příjemná věc, u které se člověk na dost místech pobaví. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V celku milý a vlastně dost dobře konstruovaný projekt, který reflektoval dobu, která není tak dávno a byla dost krušná. Sice v něčem je to přemrštěné až to bolí, ale stále to funguje i dnes jako hezké memento stvořené logickou tečkou jako z Evenžrs na konci. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt povedený… Příjemně strávený desetiminutovky na téma, který nám pro změnu nic příjemného nepřineslo. Máme se kvůli tomu ale pořád jenom trápit? Smích prý léčí, tuhle kůru si dopřejte. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin ale len do polovice, potom sa to nejak zhodí samo seba do zbytočnej paródie. Keby to nebolo miestami také až neuveriteľne divoké a ubrala by sa zbytočná dĺžka tak to nemá chybu. Vyhodiť postavu menom Berka. A uniká mi aj význam formátu seriálu keď sú tu časti ktoré majú cca 6-11 minút.. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Sám jsem zažil online školu i rodičáky, na kterých jsem byl místo rodičů, navíc jsem viděl plno vtipů, sketchů a memů na online školu, tak jsem čekal, že pořad bude těžit z mnoha různých bezva vtipů. Bohužel první díl mě nepobavil, a tak jsem tomu dal ještě jednu šanci u druhého dílu. Avšak, aby třídní schůzka nezačala ještě ani ve druhém díle je podle mě už moc. Mezitím se tam rodiče baví o různých věcech, které mě nepobavily a nejvíc prostor dostávají ti nejméně vtipní (viz. recitátor, taxikář). Objevilo se zde minimum oblíbených vtipů na téma online škola a rozhodně mohl tento pořad z toho vytěžit mnohem mnohem víc. Oba dva (a pravděpodobně i všechny další) díly se snaží končit něčím nečekaným a překvapivým, aby vás to navnadilo na další díl, ale je to dost neúčinné. Vyhodnocení: Než bejt na týhle třídní schůzce, to se radši odpojím ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Prvních pět dílů mě opravdu rozesmálo, pokud by pátým dílem inteligentně skončilo tak dávám 5*. Postava paní učitelky s manželem, online v kuchyni u ledničky plné chlastu a učitelka přivázaná k židli aby online zas nevypla. Rodiče různých profesí - kadeřnice, herec, zdravotní sestra, taxikář, hostinský, ezožena i zmatená babička a k tomu lockdown... ()

Reklama

Reklama