Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Wesley Snipesom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o agentovi tajnej služby, ktorý sa stane svedkom atentátu, ale pri prenasledovaní zabijaka je sám chytený a považovaný za atentátnika a po úteku proti svojej vôli ide po ňom nielen polícia, ale aj neznámi zabijaci a tak si postupne uvedomuje, že sa stal figúrkou v rozsiahlej konšpirácii medzi OSN a Čínou, kde nič nie je tak, ako vyzerá a neviem, komu môže veriť, ale spojí sa so ženou, ktorá bola tiež svedkom atentátu. Spracovanie je celkom slušné, po úvodnej rozbehovej polhodine, ktorá je ale tiež bez problémov zvládnutá sa to už slušne rozbehne, síce tieto zápletky, kde sa hlavný hrdina ocitne uprostred medzinárodného sprisahania v tomto žánri až tak moc neobľubujem, ale v tomto prípade je dej stále dostatočne zaujímavý. Len škoda, že film nevygraduje niečím zaujímavejším, ani záverečná časť nie je zlá, ale je to najslabšia časť celého filmu a to rozuzlenie je už skôr hlúpe, ale kvôli žánru sa cez to dokážem preniesť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom vydarená. Mrzia ma osobné súboje, úvodný a záverečný mi moc nesadli, ale v priebehu filmu sa nájde pár kratších situácií, ktoré mi zase sadli skvelo, obzvlášť perfektné zneškodnenie zabijaka v byte priateľky alebo situácia v aute, len škoda, že toho nebolo viac, práve takéto situácie sa vydarili najlepšie. Ale bavil ma aj ten zvyšok, obzvlášť rôzne naháňačky. Herecké obsadenie je výborné, Wesley Snipes sa síce v akcii moc nepredviedol, ale bavil ma, k tomu sympatická Anne Archer a zaujímave vedľajšie, ale aj záporné postavy, sklamal ma jedine Michael Biehn, ktorému táto úloha moc nesadla. Réžia a technická stránka by sa určite dali doladiť, hlavne rôzne efekty sú skôr slabšie, ale všetko to sú skôr také detaily, ako celok je to bez väčších problémov. Umenie boja je slušná akčná zábava, síce ma tu mrzí menšie množstvo osobnej akcie, ale aj tak mám tento film celkom rád a nenudil ma ani po niekoľkých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušný akční film s mírným přesahem. Jeho podstata je skryta ve větě, kterou řekne čínská překladatelka Hooksové při odchodu z její kanceláře: "Tak moc chráníte své zájmy, až jste se sami stali tím, proti čemu bojujete a nechtěli jste to." Je pravda, že když jedete intriky a chráníte své zájmy, vždycky se dostanete do bodu, kdy své vize musíte začít řešit represemi, bo ne všici jsou z nich nadšení. Takové to budeme vás vést k zářným zítřkům, i kdybyste z toho měli zhebnout. Akční scény ne vždy jsou natočené přehledně, generální tajemník je neuvěřitelně naivní, ale celé to drží pohromadě, je to slušně napínavé, a macho styl Snipese několikrát překladatelka slušně shodí. Vůbec se vyplatí soustředit se na takové ty jakoby mimochodem pronesené věty, protože ty většinou nesou docela moudré když ne rovnou myšlenky, tak rady. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Zpovědi zabijáka jsem se těšil na tenhle film. Miluji námět, kdy je agent zrazen a jde po něm policie a ještě zabijáci. // Takže námět určitě chválím, jinak Wesley byl tady ve skvělé formě... // To je však všechno, co mně na filmu zaujalo. Co se týče akce, je otřesná. Už když jsem se díval na ten film, říkal jsem si, že tohle nemůže být rok 2000, nýbrž 1980, film působí zastarale a nic se neděje, bez nádechu, tedy žádné tempo a příběh je vlastně nezajímavej. // Jsem fakt zklamán, nudil jsem se a po hodině jsem to vypnul, pač jsem na to koukal proti své vůle. Ale jo, na dvojku se i tak těším, svět se nezbořil, život jde dál a zklamání patří k životu :D 2/10 ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Vražda, někoho falešně obviní a on prchá před policií, mafií a kdovíčim ještě (mafie zní líp než triadi ;) ), a přitom musí najít pravého viníka a očistit svoje jméno.... hm, pěkné. Film je docela překombinovaný, takže jsem byl párkrát úplně mimo děj, což znamená, že při překvapeních, kterých se na konci hojně urodilo, jsem jen kroutil nechápavě hlavou, místo abych si říkal "no ty vole, to jsem fakt nečekal". Kameraman si při natáčení asi občas něco šňupnul, protože kamera byla vyloženě nedobrá. A při akčních scénách ho zase vystřídal střihač.... Souboj v chodbičce na konci filmu alá Neo vs. Smith v metru, byl zbytečný. Vypadal dobře, to jo, ale byla to pěkná blbost - vystřílí do sebe celý zásobník a netrefí se.. do Matrixu to skvěle sedne, ale do Úmění boje ne. Nebyl to zas tak špatný film, ale Wesley by radši mohl někoho zbít, než všechno zdálky pozorovat svým malým kukátkem.... ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Film od něhož jsem vůbec nic neočekával a o to víc mě mile překvapil. Obsahuje na můj vkus tak akorát drsných rvaček či zběsilého střílení - tzn. téměř žádné vyjma jedné povinné na konci. Dále existence postavy "obyčejného policajta", který mi připadal skutečně vtipný narozdíl od všech svých tupých kolegů ve filmech podobného žánru. Dále jsem se s mimořádným potěšením nedočkal též obvyklého klišé, tedy že hlavní hrdina nemůže zabít padoucha děj se co děj. Zde mu naopak vystřelí bez mrknutí oka mozek z hlavy. Pro mě jednoznačně film, který nenaštve a není trapný, což je bohužel v posledních letech také třeba oceňovat. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Na místě činu v nemocnici se najde český pas Jany Novákové. (griph)
  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)
  • Sportovní auto, které hlavní hrdina (Wesley Snipes) vezme před nemocnicí, je Chevrolet Camaro z roku 1978. Limuzína, v níž hlavní hrdina přikáže své společnici svléct se do naha, je Cadillac Sedan DeVille z roku 1980. (tulakfelix)

Reklama

Reklama