Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Basilio je 31letý alkoholik, nezaměstnaný automechanik, který většinu času tráví ve svém oblíbeném baru Trees Lounge. Když ho opustí jeho těhotná dívka a odejde k jeho nejlepšímu příteli, zkusí Tommy dát svůj život znovu dohromady. Na chvíli mu pomůže nečekaná smrt jeho strýce: začne jezdit s jeho zmrzlinovou dodávkou. Nebezpečně se však zaplete se svou sedmnáctiletou pomocnicí Debbie. Film je černou komedií o lidech, kteří nedokážou najít své místo ve světě, ale dokonale znají své místo u baru.

Citlivé a nevtíravé vyprávění o outsiderech, kteří se snaží bojovat se svými životními problémy a těžkostmi, je zasazeno do prostředí nižších středních vrstev v nedalekém předměstí New Yorku. Snímek upoutá atmosférou téměř „waitsovské" kocoviny, mnoha vtipnými detaily (několikrát se opakující motiv malého chlapečka, který si marně pokouší koupit zmrzlinku, je ve své podstatě analogický s nenaplněnými snahami ústřední postavy šňupnout si koks) a nenásilnou výzvou k lidské sounáležitosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi je zajímavá osobnost Hollywoodu. Pod jeho nepříliš aktraktivním zevnějškem se skrývá talentovaný herec, který hraje přesně a přesvědčivě. Bylo to vidět už v několika filmech. O to víc jsem byl zvědavý jak může dopadnout jeho film. Musím uznat, že nejmilejší bar bylo opravdu příjemné sledovat. Steve byl samozřejmě tahounem a překvapilo i obsazení Samuela L. Jackosona. Škoda, že ho nešlo zakomponovat do příběhu, ale to by asi kazil tu show, kterou sám velký pan mistr odehrál. Nebudu tu dále zdržovat - je to kvalitní kousek a skvělá práce! P.S. tohle je můj 888 komentář, to číslo zní přímo magicky :-) ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Víc Zelenka než Jarmusch, hospodská historka bez přesahu o velkém sympatickém dítěti, které nemá jiné ambice než nějak proplout životem, slabochovi, flákači a lháři, tu a tam se projevujícím i jako citlivá lidská bytost, v lehce stravitelném, formálně nijak zajímavém balení, aneb poprvé jsem pochopil, proč lidi používají pojmy jako „figurkaření“ a „chcípáckej film“ v pejorativním slova smyslu. Koukalo se na to vyloženě příjemně, to zase ano, ale vykouřilo se to z hlavy už během závěrečných titulků. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabé dramatické spracovanie aj tak dosť šedivého námetu. Bez života, bez náboja a hlavne bez nápadu, ktorý by zaujal a pritom dramatickú stránku filmu trocha rozvinul. Zaujímavý bol len samotný S. Buscemi, ale len ako osobnosť a herec. K postave Tommyho, ktorú stvárnil, som si za celý čas nevedel nájsť cestu. Také pletky o ničom. Navyše si za väčšinu vecí v jeho zbabranom živote mohol sám. A riešenie? To bolo celý čas v nedohľadne. 55/100 ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi režíroval i hrál hlavní roli. Styl příběhu, dlouhé a pomalé záběry a malé pravdy o životě, mi připomněly ´Smoke´ (1995) a ´Coffee and Cigarettes´ (2003), ale ´Trees Lounge´ mi nepřišel tak silný a zajímavý jako tyto dva filmy. Spíše tento příběh vyzněl jako agitka proti vysedávání v baru. Každý, kdo do baru přijde a uvízne tam, ztrácí svůj život venku. Také osazenstvo baru nejsou skuteční kamarádi. Barmanka vyklopí na požádání každému všechno, co ví o vás. A když pak jednoho ze stálých zákazníků odveze záchranka do nemocnice, všichni se sice shodnou na tom, že by ho někdo měl jít navštívit a zjistit, jak se mu daří, ale nikdo se k tomu nemá. Až dopijou. Tento bar je takový bludný kořen. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Steve je řízek a Trees Lounge je neskutečná pohodofka, kde se jenom chlastá a chlastá... Nechtěl bych skončít jako 80% lidí tam, ale natočeno to je skvěle a koukat se může :) Nejlepší scéna je skoro na začátku filmu, kdy Tommy balí nějakou slečnu, už jen tady se ukazuje, jak dokonalý herec Steve je. K dokonalosti chybí ale ještě celkem štreka. Klobouk dolů nad tím, jak zvládl Buscemi scénář, režii i herectví, ale přece jen ten scénář mohl být trošku vyváženější. Nevím, zda li byl účel dostat se od nikud v podstatě nikam, trošku to chtělo vyladit a výsledek by byl určitě ještě lepší. Takhle výborné 4*, Hail Steve Buscemi! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Steve Buscemi jednou ve skutečnosti opravdu pracoval jako řidič zmrzlinářského vozu přesně v ulicích, kde se natáčel Trees Lounge. (Sonnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno