Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • USA Dead for a Dollar (více)
Trailer 1

1897. Film Lovec hlav sleduje veterána a lovce odměn Maxe Borlunda v Mexiku, kde se setkává s profesionálním hazardním hráčem a psancem Joem Cribbensem – zapřisáhlým nepřítelem, kterého Max před lety poslal do teritoriálního vězení. Borlund má za úkol najít a vrátit Rachel Kiddovou, rukojmí, manželku bohatého obchodníka ze Santa Fe. Jak je příběh vypřávěn Maxovi, paní Kiddovou unesl bizoní voják Elijah Jones. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Dead for a Dollar od Waltera Hilla je řežba. Teda spíš střílečka-vyvražďovačka. Hill si to dává jako za mlada. Bylo fajn vidět zase nějaký stylový western na velkém plátně. Willem Dafoe a Christoph Waltz ve svých tradičních kvalitách a vedle nich úžasná Rachel Brosnahan, která se ukáže jako nejsilnější ze všech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc střílení a méně kecání, ale i tak film zůstává kvalitním kouskem, na kterém je vidět, že Hill western prostě miluje. To, co tu trochu chybělo na akci bohatě vynahradila zaprášená atmosféra mexického zapadákova, která diváka přenáší do zlatých žánrových doby a poněkud odfláklé a šablonovité postavy ztvárnili elitní herci, proti jejichž výkonům se nedá říct ani popel. I přes mírné zklamání jsem nakonec spokojen. 70% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista snů, obsazení snů a podívejte se, je z toho nakonec zasraná noční můra, laciná telenovela s přitroublými dialogy a velkonuda s ještě debilnějším dějem, jež příznačně vyvrcholila obskurní přehlídkou postižených klaunů s puftolemi a které ten permanentní nahnědlý filtr symbolicky vskutku slušel. Nesnáším, když se mi takhle hroutí dřívější audiovizuální jistoty, ale demenci prostě nezastavíš, a Walter už je holt senil, co se zjevně z posledních sil urputně snažil pochcat si náhrobek. Po rezignaci na dýchání Schumachera a Donnera sice Poslední zůstává, ale Neporazitelný Ýstvůd je jen jeden, takže už by se měl spíše někde raději pomalu balzamovat, než točit a kurvit mi nostalgické vzpomínky, jakož i prvotřídní herce. Kryštof ve zcela sterilní a bezkreační roli nemá absolutně koho Waltzovat, a ten chlápek, co napsal Robinsona Crusoa, působí se svými replikami a retardovaným pitvořením jako nesvéprávný trotl do počtu. Z úcty k dřívějšímu Mistrovi položím jako kytku na hrob k tomuto děsternu dva strupy, ovšem řádně rozškrábané a hoooodně hnisavé. Uplácat to nějaký nýmand, bez váhání bych položil kabel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčkový veterán 70. a 80. let Walter Hill a jeho připomenutí formou komorního, táhlého westernu na klasické téma lovce odměn a jeho další oběti. Waltz fajn ale na role v Tarantinovkách si zde divák ani nevzpomene a vlastně je vidět, že herci celkově nemají co hrát. Nic nezachrání ani překvapivě fádní závěrečná přestřelka u které jsem od Hilla čekal výrazně více. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jako ne že by Sgt. Elias a nejznámější německý zubař nepozvedávali kvality tohoto díla minimálně o jednu pěticípou, nicméně kvůlivá jejich angažování už zřejmě nezbylo v rozpočtu mnoho prostředků na realistický kompars, hudbu a zejména pořádného kameramana a scénáristu, takže se sice jedná o slušně zahranou (a to vč. výkonů nízkorozpočtových verzí Evky Zelené a Sidnyho Poatiéra), nicméně značně nezáživnou záležitost, která je i na poměry mého oblíbeného žánru přece jen příliš šablonovitá, čil ve výsledku krajně nudná. ()

Galerie (7)

Související novinky

Reklama

Reklama