Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dôvodom pre pozretie si tohto filmu bolo iba jeho zaradenie do rebríčka najlepších filmov podľa hodnotení užívateľov ČSFD. Inak by jeho sledovanie mohlo byť prejavom začínajúcej stareckej demencie, veď v čase jeho premiéry som bol mužom stredného veku. Kresby Adolfa Borna majú nezameniteľný rukopis, Petr Nárožný poskytol filmu nezameniteľný komentár. Nečudo, že film získal u českých divákov obľubu, blízku kultu. Mňa pochopiteľne nechal v úlohe nezaujatého pozorovateľa, pre ktorého tri hviezdičky tvoria bodku za stretnutím s dvoma žiačikmi 3. B. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žáci 3.B Mach a Šebestová jsou nedílnou součástí dětských let strávených ve společnosti televize. Jejich příhody obsahují vše, co dokáže zaujmout malé diváky. Pro mě to není na 5* z jediného důvodu a to že v té době pro mě existovaly mnohem lepší filmy či seriály a tuto povedenou dvojku jsem zas tak nemiloval. ()

Reklama

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ač mám k českým filmům slabost, Mach a Šebestová mě nikdy neuchvátili. Jednak kvůli nepříliš oku lahodící animaci, ale především pro stupiditu příběhů. Jednak díky dobrému dabingu pana Nárožného a spoustě světlejších momentů, jednak fakt, že jako malá jsem se na snímek dobrovolně dívala, jsem nucena hodnotit alespoň průměrně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová jsou naprostá klasika, teda aspoň pro mou generaci. Jejich příběhy mám načtené i nakoukané a tenhle film jsem si právě osvěžila - viděla jsem jej už dříve a líbil se mi, ani s přibývajícími léty se na tom nic nemění. To jen vypovídá o tom, že je to dílo kvalitní. Trochu mi vadí rozkouskovanost na jednotlivé epizody, ale humor a Nárožný v roli vypravěče vše vyvažují. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama