Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tri sfilmované poviedky škótskeho spisovateľa Irvine Welsha: "The Graton Star Cause" - príbeh o lenivom mladíkovi, ktorý sa v zasmaradenom, lacnom bare stretne s Bohom a ten ho premení na muchu. Absurdná feťácka pičovina. "A Soft Touch" - príbeh o vymäknutom blbečkovi, čo sa ožení s tehotnou kurvou. Špinavá feťácka pičovina. "The Acid House" - príbeh o slizkom feťákovi, ktorý sa po požití LSD prevtelí do tela novorodenca. Trapná feťácka pičovina. Celý tento poviedkový film je jedna veľká prijebaná vulgárna feťácka pičovina. ** ()

no2 

všechny recenze uživatele

2/10 - Mám rád britská dramata typu Trainspotting nebo filmy na pomezí dramatu a komedie jako např. Nonstop párty, filmy, které můžete vidět několikrát, aniž by vás omrzely… Acid House, ačkoliv se tak tváří, bohužel takovým filmem není. Spíše než inteligentní zábavu typu Trainspotting mně tento film připomíná americké zvrácenosti typu Ken Park apod., a i když je to na první pohled britský film, možná proto jsem ještě méně shovívavější než u filmu Larryho Clarka. Najde se sice pár dobrých momentů (zejména v povídce Měkkejš), ale celkové pocity z tohoto filmu jsou spíše smíšené až negativní. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oproti Trainspottingu tenhle film příšerně okatý, vystavuje na odiv svojí ujetost a kontroverznost, ale v zásadě se jedná o pásmo tří velmi mizerně natočených povídek, které až na malé výjimky (některé herecké výkony) na plátně nefungují. Vrcholem je závěrečný Acid House, což je taková slátanina, že jsem namouduši pochopil, jak vypadá nepodařený trip. Nápad zaměnit duši feťáka a novorozence je zajímavý, ale v téhle realizaci je beznadějně přihlouplý a trapný. Skutečně zábavná je jen příšerná velština většiny protagonistů. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Výtečný povídkový film navazující na úspěchy Trainspottingu. Uchvátila mě část s Bohem (Kultovní hláška: Bob: Vypadáš přesně tak, jak jsem si tě představoval. Bůh: To protože máš hovno představivost.) a Bobem, kdy Bob se promění v mouchu a v značně naturalistické scéně jako moucha zabije své perverzní rodiče... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková solidně ujetá šílenost. Občas je to teda celkem nechutný, ale jinak zábava. Poprvé mi to přišlo naprosto super, podruhý už mě to zase tak nebralo. Hlavně druhá povídka mi přišla celkem nudná. Nejvíc se mi líbila ta poslední povídka. Colin "Coco" Bryce vypadal tak vystíhovaně, že ten týpek, co ho hrál, se snad před natáčenim musel fakt něčim sjíždět. Kdybych měl hvězdičkama ohodnotit jednotlivý povídky, tak bych dal asi masařka - 4, měkkejš - 2, acid house - 4. Celkově teda dávám možná trochu nadhodnocený 4 hvězičky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Pre Ewena Bremnera a Kevina McKidda je to druhá adaptácia Welshovho diela, v ktorej si zahrali. Ako Spud a Tommy sa už stretli v snímke Trainspotting (1996). Minirolu si opäť strihol autor predlohy Irvine Welsh. (BlackTom)

Reklama

Reklama