Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, za který se Seagal nemusí stydět. A to jak po stránce příběhové, tak po stránce akční. Neříkám to příliš nadšeně, protože ke starým seagalovkám se to hodně přiblížilo, ale jejich kvalit to stále nedosahuje. Nicméně na film se stojí za to podívat, pokud máte rádi Seagala, pokud máte rádi odlehčená béčka (poslední dobou tohle kastování nesnáším, ale když je to tak po ruce ...) a pokud máte rádi filmy o pomstě. Překvapivě slušná je i hudba. Cením si filmu na 50% a dám 3/5, protože mě mile překvapil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Filmům se Seagalem se vyhýbám jako čet kříži a vím proč. Jen výjimečně jsem svolil se podívat na tento počin a ano, rozhodně jsem se dobře pobavil. Děj o pomstě typický, klišovitý a jakékoliv překvapení je eliminováno vyzrazením, kdo je ten zlý (defakto hned ze začátku). A pak přichází na scénu Seagal s neměnným výrazem a pro něj ikonické akční scény. Přestřelky trapné - hrdina nesmrtelný, i kulce se vyhne a své nepřátele drtí na jeden zásah holýma rukama. A souboje na nože neskutečně vtipné - to měl být tanec? Zkrátka, akční blivajz s možná příjemným vyvrbením, ale nenabízející nic, co by za to opravu stálo. Plus ty protahované záběry, kdy třeba hrdina šel a šel a šel... Ne, opravdu ne. 20% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak odrazil sa konecne Seagal od dna? Mozno tak o jeden centimeter. Viacmenej plava stale v tych istych srackach. Bohuzial. Jeho vahu radsej uz ani nespominam. Tucny je uz dost dlho na to, aby si na to divak zvykol a vtipy o jeho vahe su uz tiez trapne. Takze k filmu. Dej je klasicka premisa o hlavnom hrdinovi, ktoremu zabiju niekoho blizkeho (tentokrat jeho ex a skoro prizabiju jeho dceru)a on sa vydava na cestu pomsty jedneho poskoka za druhym az k hlavnemu zaporakovi. Ako byvali gangster by mal mat schopnosti na to, aby pomsta bola dostatocne bolestiva a pre divaka zabavna. Ale nie je. Bitky su znova chaoticke, bleskovo zostrihane a podfarbene absolutne nehodiacou sa ruskou hudbou. A ani trademarkoveho lamania kosti sa nedockame. Prestrelky su o nieco lepsie natocene, ale tiez to nie je ziadna vyhra. Proste slabota. Seagal sa aspon po hereckej stranke trochu snazi a uz neposobi tak znudene ako v jeho poslednych filmoch. No a ten jeho slavny beh? Ak niekto argumentuje tym, ze nejaky akcny film je dobry, lebo v nom hlavny hrdina chvilu uteka bez pouzitia dablera, tak nieco nie je v poriadku. Ak chcete vidiet podobny a kvalitny film o pomste rozhodne siahnite po filme 96 hodin s Liamom Neesonom. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Lepší než obvykle?? Určitě!! Ale v globálu se jedná o šílenej brak a céčkovou produkcí jako vždy!! Tentokrát budu hodnotit opět nelítostně a tvrdě, i když je vidět zlepšení ( ono je to pořád bohužel nahoru dolu ) o proti dvěma předchozím filmům, ano Seagal ve filmu běhá a se zbraní vypadá pořád skvěle, jeho chůze a pohyby jsou nezaměnitelný a pro fanouška ( tedy také pro mě ) potřebný, jenomže normální divák to nevidí, hodnotí dílo jako celek a to je opět těžce nekoukatelný:(!! Mínus: Seagalovi neni rozumět, jenom huhlá a neotvírá pusu, Seagal nezhubnul, naopak podle mě přibral, Seagal tentokrát je v souboji vidět, ale bohužel soupeř neni vidět, tohle je opravdu podivné a nepochopitelné, přesto pochválim jeden souboj a to ten s noži, určitě šel natočit líp, ale taky mnohem hůř, Seagal je několikrát při snímání zezadu nepochopitelně nahrazen dvojníkem o několik kilogramů lehčím, proto je do očí bijící jejich nepodoba neuvěřitelná, dál je bohužel špatně nasnímáná i střelná akce a jen místy je kamera postavena tak aby něco divák z akce měl!! Plusy: Seagal se pořád umí hýbat slušně, pořád vypadá jako zabiják, pořád má charizma, pořád má dobře napsané hlášky, v akci mu to prostě sluší!! Uvidíme v dalších filmech, jen mě mrzí, že nečekaně opustil projekt Weapon:(!! Jednou větou: Pokud rozlišujete kategorii filmů A a B ( já už ne ), přičtěte si k mému hodnocení jednu hvězdu, co je totiž dneska áčko nebo béčko v akčním žánru??!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné hodnotit jednotlivě Seagalovy filmy, protože jsou všechny na jedno brdo. Avšak zřídka se stane, že některý z jeho filmů vybočí od ostatních. V současné době to je Driven to Kill, který je celkem koukatelný. Tady mě kung-fu borec překvapil, a to i přes to, že je už na rvačky starý a je dost pravděpodobné, že jeho akce a bitky budou v jeho věku směšné. Ale v tomto filmu Seagalův drsný výraz + občasné hlášky jako na začátku, když dělal ten trik s kelímkama a hřebíkem, jsou vkusnými doplňky této celkem nenáročné akční podívané. A tak můžeme tento SS film hodnotit jako ten zdařilejší. 60% // (24.1.2014) NOVA HD - A znovu jsem se k Ruslanovi dostal a znovu musím říct, že to není úplně ten nejhorší film. Ponechávám 60%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)
  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)

Reklama

Reklama