Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steven Phillips, hollywoodský scénárista nominovaný na Oscara, je vyznamenán cenou za celoživotní tvorbu. Je tím velmi poctěn, avšak vedení studia, které s ním mělo smlouvu na scénáře k filmům, už s ním nechce dál spolupracovat. Steven potřebuje nějakou útěchu a tu hledá u svého přítele Jacka, který má skvělou radu. Všichni slavní a úspěšní z Hollywoodu přece vědí, kde hledat inspiraci. Jemu jí dala Sarah - novodobá múza, díky níž napsal svůj nejlepší scénář za 17 hodin. Steve moc touží, aby se všechno vrátilo do starých kolejí a nápady se jen hrnuly. Požádá Jacka, aby ho se Sarah seznámil. Spolupráce s krásnou a rozmarnou múzou je hodně náročná na čas, ale i na peníze. (TV Nova)

(více)

Recenze (45)

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Brooks by při psaní scénáře evidentně nějakou vlastní Múzu potřeboval. Určitě by mu řekla, že dobrý film potřebuje víc než jen jeden zajímavý nápad a že když už s diváky rozehraje nějakou partii, musí ji v závěru dotáhnout do konce a ne jen zbaběle sáhnout po první pointě, která jej napadne. 40 % (Ci 05/2000, str. 104) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Blbowoodsky vyplach /teda pardon, samozrejme som chcel napisat superinteligentny genialny hollywoodsky film, ktory poskytuje divakovi nadherny uchvatny filozoficky zazitok, plny skrytej symboliky, hlboko filozofickeho podtextu a az perfekcionisticky umelecky stvarnenej bizarnosti zivota v nekonecnych kontrastoch jeho krasy a obludnosti/. 5 % ()

Reklama

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

nevím proč tomu tak je, ale filmy o scénáristech mají většinou velmi slabý scénář. Docela zajímavý nápad se utopil v rozvleklém líčení potíží s můzou. Film ztrácel spád až nakonec scénaristi nevěděli jak se můzy zbavit a museli zasáhnout zaměstnanci blázince. Mimochodem právě jejich vstup do děje byl absolutně nelogický. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od toho filmu slibovala a moc jsem byla zklamána. Vlastně ani zklamána jako rozčarována. Dovedu si představit, kdyby byl v roli "zkrachovalého" scénaristy Walter Matthau ! To by byl koncert ! A pak že je každý nahraditelný. Není, bohužel není. Režisér Albert Brooks zahrál roli tak, jak si ji představoval, ale měl ji svěřit někomu jinému. Zbylé 3 hvězdy jmenovitě Sharon Stone, Andie MacDowell a Jeff Bridges to při sebelepší vůli nemohli vytrhnout ! Film postrádal vtip, monology a komediální situace - (když si film dal do loga "komedie"). Vydržíte u toho jenom proto, že stále čekáte, že se konečně něčemu zasmějete - zbytečně trpíte 94 minut jalovou představou, že se budete bavit . ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

4,5. "Domluv mi schůzku ze Stevenem Spielbergem! Ten to natočí! Jsem si jistej! --- Ten nebude mít čas.--- Pro mě si ho udělá. Jsme kamarádi! Před pětadvaceti lety jsem ho pozval na sushi!" Úžasně cynická hlavní postava, co ironicky glosuje všechno kolem (vrcholem je dialog s mimózním Italoameričanem v restauraci) + intertextové žertíky s Cameronem a Scorsesem, které mě dostaly do kolen + nadhled a radost dělat si legraci sám ze sebe. Paráda. Dlouho jsem se tak u komedie nepobavila. Na CSFD silně podhodnoceno. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama