Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď film nenudí, nejde v nom takmer o nič. Iba o to, že si bohatý synáčik, ktorý práve ztratil svojich rodičov, hľadá svoje miesto pod slnkom. Pritom cesta od bezchrbticového obchodníka po charakterného priatela je až príliš jednoduchá. Samozrejme, dôležitejšie si tento film pozriet kvoli vtedy začínajúcim hviezdičkám (o niekolko rokov neskôr už megahviezdami): J.Brrigges, Schwarzenberger, Englund. Sem tam je to mierne uletené (prostitútky, Arnoldova hra na husliach, Bridgesov sluha), sem-tam komické (černoch vo fitku), ale záverešná bitka stojí zato, ta sa fakt podarila a pôsobí autenticky. Spracovanie je však slabšie a cítiť z neho nízkorozpočtovosť, preto nemôžem dať vyššie hodnotenie: 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Postarší majitel posilovny si to rozdává s objednanou prostitutkou, zatímco jeho kámoš černoch dává té druhé v kumbále masáž. :-) Tenhle film dost dobře nechápu. Zvláštní a možná i dost slabý děj, který se točí jenom kolem prodeje fitka partě obchodníků a účasti Arnolda v soutěži Mr. Olympia. Má tady na csfd dost špatné hodnocení. Přesto jej nejsem schopen úplně zavrhnout. Líbila se mi (povětrná) Mary Kate, měla opravdu krásné nohy, ale bohužel se k ní nechovali moc dobře a její postava je tak trochu zvláštní. Další zvláštností je, jak si Arnold coby Joe a Bridges coby Craig Blake hned na začátku vyměnili přítelkyně. Mimochodem, Joe Santo není majitelem posilovny. Určitě stojí za to tenhle film vidět, pokud vám nebude vadit, že to není tak úplně normální příběh. Už pro toho Arnolda hrajícího na housle a kulturistický konec. Škoda, že neukázali, jak hraje curling :-) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Osobně bych si tohoto filmu ani nevšiml, ale po tom co se o něm rozepsal Arnold ve svém životopise Total Recall jako o své prvotině za kterou dostal Zlatý Globus (!?) jsem neodolal. No věděl jsem co mě čeká a proto šok se nedostavil žádný. Většina scén kde je Arnold na scéně jsou úsměvné a groteskní (nejhorší je že nevím zda by byly i kdyby je hrál někdo jiný :D), takže chápu že skalní "Arnodofilové" museli trpět. Navíc chování všech je takové "divně free". Tak nějak to přisuzuji té době hippie (dnes by byl chudák Arnie s přístupem k Sally za pasáka). Všemu nasadila korunu ta závěrečná taškařice se svalovci v ulicích... ta grupa pózujících borců na jedoucím autobusu mě doslova rozsekala. Naprosto skvělý mi připadal Jeff Bridges. Scéna s obrazem byla mistrovská! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V životě bych si nepomyslel, že dokážu dát jednu hvězdu za film, ve kterém hraje, byť jen vedlejší roli Arnold. Nemožné se stává skutečností. Zůstaň hladový je všehochuť neubírající se vůbec, ale vůbec žádným směrem. Přijde mi, že J.Bridges ač v hlavní roli, je zde opravdu jen do počtu. Kdy mi srdce na chvíli zaplesalo bylo v momentě, kdy na řadu přišly trénink Arnieho a záběry z Mr.Olympia. Za to také právem * Dobrý komentář: dobytek .-) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Koukat jen kvuli Arnoldovi. Stay Hungry nema moc co jineho nabidnout. Pribeh je hloupy a nudny, Jeff Bridges se snazi, ale nema moc co hrat, ostatni postavy jsou matne a nezajimave. A co je nejhorsi tak saotny bodybuilding tu je uplne zbytecne. Stejny film se mohl zabyvat jakymkoli jinym sportem/konickem. Koukatelne jen pro die hard fanousky Arnolda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Arnoldův rakouský akcent způsobil nutnost jeho předabování americkým hercem. Dle slov znalců, hercem naprosto podřadným a hlasem se nehodícím k hřmotnému Arnoldovi. (sator)
  • Ve smyslu „On se vrátí“ se o Joe Santovi (Arnold Schwarzenegger) v jedné ze scén vyjádří Thor Erickson (R.G. Armstrong). V jisté formě se tak objevuje později legendární Schwarzeneggerova věta „Já se vrátím“. (Terva)

Reklama

Reklama