Reklama

Reklama

Na mě se můžeš spolehnout

  • USA You Can Count on Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Sammy se toho sesypalo moc najednou. Od narození žije v městě Catskill, kde její rodiče zahynuli při dopravní nehodě, když byla malá holčička. Má osmiletého syna Rudyho, který nikdy neviděl svého otce a začíná si ho idealizovat jako hrdinu. Navíc dostala nového šéfa, který chce, aby plnila nesmyslné příkazy a ještě ke všemu přijíždí na návštěvu její bratr Terry, jenž se řadu měsíců vůbec neozval. Přítel jí nabízí sňatek, vztah se šéfem nabere nečekaný obrat a bratr se synem jí dělají velké starosti. A když Terry řekne Rudymu, že by se mohl setkat se svým otcem, nastává chvíle, kdy si sourozenci musí spoustu věcí vyjasnit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Po více jak třech letech jsem si dal opáčko a nyní mohu říct, že pro tenhle film a zejména pro samotný závěr mám slabost. Sice jsem ho celý viděl pouze 2x (závěr asi 8x :)), ale i tak ho mám v paměti, jako ten citlivě a upřímně natočený snímek, který si mě získal svou přirozeností. V podstatě díky tomuto počinu mám rád Marka Ruffala, který je jiný, než ti uhlazení fešáci, kteří na plátně dělají ze sebe bombarďáky. Mark hraje tak osobitě a skutečně, že je radost ho pozorovat. Stejně tak Lauru Linney, která hraje velice příjemně a působí velice obyčejně (v tom pozitivním slova smyslu). Opět to není žádná krasavice, jejíž prsa by vám prostřednictvím televize lezla až do obýváku. Snímek "Na mě se můžeš spolehnout" se na mě může spolehnout, že si ho za čas moc rád připomenu. 80% (with J.) ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměr po všech stránkách s výjimkou herectví ústřední trojice a určitého milého humoru. Jenže právě herecké výkony deklarují, jak průměrný je zbytek a na nadprůměr celku to prostě samy o sobě nevytáhnou. Jinak příběh ze života a film mi atmosférou trochu připomněl pocit z filmu Co žere Gilberta Grapea. Jo a občas mi přišlo, že osmileté děti jsou vlastně všichni tři... Ale tak už to v životě někdy chodí - k některým věcem člověk musí holt dospět. ()

Reklama

atmen 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mám zde stejný problém jako při sledování Tamara Drewe. Opět krásně vykreslené poklidné ospalé městečko, ve kterém jakoby chcípl pes, skvěle načrtnuté postavy, ale zde je to co mi nesedí. Všechny postavy jsou zdeformovaně pokřivené. Takže tu máme osamělou matku malého syna, která podvádí svého snoubence ze svým šéfem, který má manželku v 6 měsíci těhotenství. Její bratr se životem brodí bez cíle a snahy někam zapadnout, tak jen znepřijemňuje osudy těch, které ho protnou jeho cestou životem...Vím, že nikdo není dokonalý a lidé mají svá slabá místa, ale zde postupně vystupují jen záporné vlastnosti a já jsem ten, co hledá u lidí většinou to dobré...Hold jsem naivní snílek.... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Sammy (Laura Linney), ktera zije v malem mestecku sama se svym synem a obcas se schazi s jednim chlapikem se musi najednou vyporadat s nove prichozim sefem ve sve praci i necakanou navstevou v podobe nevyzpytatelneho bratra Terry. Drama postavene na dobre napsanych postavach a logickym shlukem udalosti se krasne rozviji a dobehne do zdarneho konce. 75% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Roztomile uchopený příběh o zvláštním vztahu dvou sourozenců, kteří vyrostli spolu bez rodičů. Na jedné straně sestra snažící se, mnohdy neúspěšně, vtěsnat do souřadnic serióznosti, a na druhé i v mužném věku stále uličnický bratr. Velké problémy jsou, i při zachování vědomí jejich závažnosti, podávány s milým nadhledem a úsměvem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scéna s Rudym kráčejícím deštěm byla natočena s pomocí místního hasičského sboru, který na scénu stříkal vodu hadicí ze svého nejvyššího žebříku. (Hal_Moore)
  • Scéna s kulečníkem se natáčela v opravdové hospodě, kde se filmový štáb po natáčení často scházel. (Hal_Moore)

Související novinky

Na Lonergana sa môžeme spoľahnúť

Na Lonergana sa môžeme spoľahnúť

24.08.2005

Po dráme Na mňa sa môžeš spoľahnúť nakrúti Kenneth Lonergan snímku rovnakého žánru s názvom MARGARET, a rovnako ako v prípade spomínaného predošlého projektu, aj tu bude okrem režisérskej stoličky… (více)

Reklama

Reklama