Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Neuvěřitelné věci se dějí na francouzském královském dvoře! Píše se rok 1782, sedm let před Francouzskou revolucí, a nemorální Colombine, hraběnka de Vache žije a intrikuje v paláci ve Versailles na dvoře Ludvíka XVI. Jejími nohsledy jsou otrlá služebná Lisette a sluha Bouffant. Donášejí královně Marii Antoinettě, všemožně se snaží pokořit hraběnčinu úhlavní nepřítelkyni, madam de Plonge, a v rámci svých intrik se neštítí ani vraždy. Vůbec netuší, že dekadentnímu dovádění francouzské aristokracie už brzy učiní přítrž Velká Francouzská revoluce. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Škoda zde zmíněného necitlivého zacházení České televize. Tento britcom je podle mě spolu s Tenkou modrou linií černým koněm tohoto žánru. Pokud jsem měl záruku dobré zábavy u dvojic jako Hale - Pace a Fry - Laurie, tak musím do výčtu připočítat i dvojici tentokrát něžného pohlaví Dawn French - Jennifer Saunders. Kromě typického britského humoru musím ocenit i narážky na budoucnost - např. cituji: tento slavný obraz je vystaven v Louvru, pokud tedy bude postaven, atp. Co se musí také pochválit, je český dabing. Ano, vím, že se opakuji a jdu některým na nervy. Nicméně nemohu jinak. Kromě výborně vybraných hlasů si zasluhuje vypíchnout i vysoká úroveň dobře přeložených dialogů. A pak že se britské sitcomy nemají dabovat... Vše mnou jmenované dělá z tohoto seriálu další prvotřídní britskou zábavu. P.S. Oskare, plně souhlasím. Petice je výborný nápad, ale teď při plné digitalizaci bych založil nějaký speciální program, kde by běžely celodenně britcomy, i ty nám neznámé. "Je ta snídaně ještě k jídlu?" - "Podívám se. Vypadá to, že červíčkům šmakuje." ()

Blois 

všechny recenze uživatele

Tak do tohoto seriálu jsem se zamiloval. Narazil jsem na něj úplnou náhodou a zprvu jsem se vyděsil, co je to za parodii na Marii Antoinettu. Nakonec jsem byl ale nadšen. Dawn French a Jennifer Saunders jsou dokonalé a snad se nejde nesmát. Dokonce i český dabing od Nadi Konvalinkové a Jaroslavy Obermaierové je vynikající. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dvě epizody (především Vražda, ale Královské představení také) jsou přímo ďábelsky skvělé, ovšem ty čtyři zbývající za nimi moc nezaostávají. Jen se v nich humor tu a tam až moc opakuje a nebezpečně zavání jednoduchostí. Černá zmije je zkrátka jen jedna, ale máte-li náladu na zlotřilé intrikánky, kterým není nic svaté, můžu vám Ať jedí koláče jen a jen doporučit. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipný seriál, který má naprosto úžasný dabing, kdy prostě dabovali opravdoví herci. Skandální, ujetý, perverzní, sprostý, ale ne laciný. Míra arogance hraběnky je prostě best.."tohle není dřevo, to je strom.." :D Vlastně nejvtipnější sitcom co znám, škoda, že tak krátký, ale občas je to jen ku prospěchu. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ha, konečně vyplulo napovrch, z jakého blázince vražedkyně Helen Mucus utekla. Verzatiles! A vzala s sebou i svou neméně vtipnou sekundantku maskovanou za velikonočního králíčka. Nechytáte se? Ani když napíšu, že Trevor si nedá čaj, protože je v kostele? Nicméně i tak tu máme typicky britsky ujetou sérii z prostředí královského dvora předrevoluční Francie, kde o kecy, často s narážkami na promiskuitu, a absurdní situace povětšinou není nouze. Problém jsou totiž někdy dost nevyrovnané scény v rámci dílu, jedna má slovní výměnu napsánu skoro geniálně, další naopak poněkud mdlé dialogy s jednou či dvěma dobrými hláškami. A někdy lze nachytat střih na drobných chybách. Český dabing je vynikající a bavil mě i o trochu víc, než originál. Ve výsledku tedy příjemné překvapení za čtyři trochu slabší hvězdičky. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě hraběnka vyčítá Bouffantovi, že jeho povinností rozhodně není to, co dělal před 3/4 hodinou (byl u svého milence v Paříži). Stefan Zweig však ve své biografii o Marii Antoinettě popisuje, že cesta z Versailles do hlavního města trvala kočárem 2 hodiny, svižnou chůzí pak nejméně 6 hodin. (stefji)

Reklama

Reklama