foto

Jennifer Saunders

  • nar. 6.7.1958 (58 let)
    Lincolnshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Jennifer Jane Saunders se narodila 6. června 1958 ve Sleafordu v Anglii. Její matka byla učitelka biologie a otec pilotem v Royal Air Force. Díky povolání jejího otce se Jennifer musela často stěhovat do jiných škol, kde zároveň i bydlela. V roce 1985 si vzala za manžela zpěváka a herce Adriana Edmonse se kterým má tři dcery.

Po střední škole pracovala rok v Itálii jako au pair. V roce 1977 navštěvovala hereckou školu v Anglii, kde studovala na učitelku dramatu, ale po nějaké době studium ukončila. Zde potkala svou budoucí hereckou a komediální partnerku Dawn French. Nejprve spolu nevycházely dobře, ale později se z nich staly nejlepší kamarádky. V říjnu 2009 ji byla diagnostikována rakovina prsu s kterou dodnes bojuje.

První větší roli dostala v britském seriálu "The Comic Strip Presents", kde hrála spolu s Dawn French v několika epizodách. Stala se členkou klubu "Comic Strip", který předváděl živá vystoupení nejrůznějších vtipných scének. Zde také potkala svého budoucího manžela. Klub "Comic Strip" se stal časem známější a na jeho vystoupení přišel např. Dustin Hoffman, Jack Nicholson a nebo také Robin Williams. Později, se svoji kamarádkou Dawn French začaly hrát v seriálu French and Saunders, kde parodovaly známé filmy (Titanic, Harry Potter, Star Wars, atd...), za tento seriál vyhrála cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts). Dodnes je stále aktivní herečkou v seriálech i filmech.

Jennifer Saunders vyhrála 3x cenu BAFTA, Emmy a nebo například cenu People's Choice. V roce 2013 vydala svojí autobiografii s názvem "Bonkers: My Life in Laughs".

Marek "anyonecek" Němec

Herecká filmografie

2016 Absolutely Fabulous: The Movie
Zpívej
2015 Stick Man
2014 The Boy in the Dress (TV film)
2013 Blandings (TV seriál)
2012 Dead Boss (TV seriál)
2011 This Is Jinsy (TV seriál)
2009 Koralína a svět za tajnými dveřmi
2007 The Life and Times of Vivienne Vyle (TV seriál)
2006 Entente cordiale, L'
Jam & Jerusalem (TV seriál)
2004 Shrek 2
2002 Pongwiffy (TV seriál)
2001 Naprosto úžasný
2000 French & Saunders Live
Mirrorball (TV film)
1999 Ať jedí koláče (TV seriál)
Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death
Fanny and Elvis
Magician's House, The (TV seriál)
The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1998 Absolutely Fabulous: Absolutely Not!
1997 One Hour of Girl Power
Spice World
1996 Tajemný ostrov pokladů
1995 Comic Relief (TV film)
Queen of the East (TV film)
Za zimního slunovratu
1994 Přátelé (TV seriál)
Vicar of Dibley, The (TV seriál)
1993 French and Saunders Live
Prince Cinders
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
1990 The Tale of Little Pig Robinson (TV film)
1989 A Night of Comic Relief 2 (TV film)
Secret Policeman's Biggest Ball, The (divadelní záznam)
1988 Audience with Victoria Wood, An (TV film)
1987 Eat the Rich
French and Saunders (TV seriál)
1986 Dangerous Brothers Present: World of Danger
1985 Girls on Top (TV seriál)
Happy Families (TV seriál)
Supergrass, The
1983 Evening for Nicaragua, An (TV film)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)
Mladí v partě (TV seriál)
1981 Comic Strip, The (TV film)

Dokumentární

2004 Meet the Cast of Shrek 2
Story of Absolutely Fabulous, The (TV film)
2003 Comic Relief Does Fame Academy (TV seriál)
2001 Sketch Show Story, The (TV seriál)
2000 Night of a Thousand Shows (TV film)
1998 Absolutely Fabulous: A Life
1995 Jak se stát naprosto dokonalou (TV film)
1967 Omnibus (TV seriál)

TV pořady

2016 Insert Name Here (TV pořad)
2013 National Television Awards (TV pořad)
2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
1999 Comic Relief: The Record Breaker (TV pořad)
1997 Audience with the Spice Girls, An (TV pořad)
1995 Comic Relief: Behind the Nose (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
1989 Hysteria 2! (TV pořad)
1988 Live! From London (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace