Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak horor to není a mysteriózní už vůbec ne, ale thrillerové parametry film splňuje bez problémů. Ze začátku se zdá, že půjde o hádanku "Kdo je únosce?", kterou bude hrát divák společně s hlavní hrdinkou, ale nakonec se karty celkem rychle vyloží a začne klasická hra o přežití se všemi plusy i mínusy.  Potěšilo pár zvratů, zasněžená atmosféra je fajn a s herci také nemám problém. Je ta taková ta obyčejná jednohubka, která na určený čas zabaví, ale za půl hodiny už o ní nebudete vědět. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No Exit sice nepřináší žádnou žánrovou revoluci, kdy se v podstatě jedná spíš až o takové lacinější, thrillerové béčko, to ovšem tentokrát ani náhodou neznamená, že by si ho potenciální divák nemohl užít, naopak, kdy třeba já mohu upřímně konstatovat, že po nějakém čase mě nějaký takový jednoduchý, přímočarý filmeček zase potěšil. První polovina tedy sice není zrovna nějaká super jízda, na druhou stranu ale ani nenudí, prostě taková obstojná povinná představovačka a uvedení do zápletky, poté se to nicméně vážně slušně rozjede a závěr je pak opravdu záživná podívaná, kdy se to tam fakt pěkně vymlátí a škoda snad jen toho dost happyendového konce, něco nekompromisnějšího by přeci jen potěšilo ještě víc. K akci jinak dojde též až v oné druhé polovině, každopádně je zábavná a přesvědčivá, poměrně překvapivě působí i nějaké ty emoce a samozřejmě velkým plusem je zimní, zasněžená a mrazivá atmosféra, zásadně zlepšující celkový dojem z celého filmu. Pro postavy a jejich herecké představitele pak platí prakticky to samé, tedy žádná hitparáda to není, zároveň nikdo z nich ale nenudí, jsou zajímavý a rozhodně No Exit neubírají na kvalitě. Celkově se tak tudíž jedná o průměrný thriller, který sice není úplně nutné vidět, zároveň ale ani není vůbec třeba se mu vyhýbat, svá pozitiva jistě má a já osobně se u něj v rámci možností bavil přijatelným způsobem. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ako iste, karty to odhalilo až príliš skoro, celé to mohlo byť sofistikovanejšie, jednotlivé motívy (drogová závislosť) rozpracované dôslednejšie a logické lapsusy sa tu tiež nájdu. Ale inak slušná thrillerová práca, napätie funguje, zvraty sú síce trochu lacné, ale potešili a Havana Rose Liu je výborná (na ňu si dám do budúcna bacha, po Bottoms ďalší kvalitný výkon). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepříliš náročný film typu někdo v místnosti je vrah s ochromující atmosférou! Proč nenáročný? Děj je spíše jednoduchý a hledání podezřelé osoby se vyřeší s překvapivou rychlostí. Dílo se tak náhle ubere úplně jiným směrem až je z toho vážně parádní psychologický thriller s velice výživným a místy dokonce až vtipným násilí. Snímek přímo srší originalitou a v několika situacích jsem byl výsledkem skutečně ohromen. Především závěr jsem si nepředstavitelně užíval a i když předešlé dění spíše nedosahovalo tak vysokých kvalit, já málem sáhl po pěti hvězdách. Pak mne však celkem zklamal náhlý happy end a s nim přišlo i emoční vystřízlivění. Nuž, konec alespoň vysvětluje ten na ČSFD uvedený mysteriózní žánr. Jinak by to nedávalo žádný smysl, neboť se tu nic nevysvětlitelného ani záhadného nestane (přičemž i to, na co narážím je teoreticky možné). 82% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Slušivá thrillerová jednohubka, která by před deseti lety ještě plnila sály kin, zatímco dnes už je odsouzená k sežvýkání streaming cyklem "koukni – napiš na socky – zapomeň". Kniha je o dost lepší, naléhavější, nekompromisnější, dává víc prostoru na sžití s postavami (zejména Ashleyho filmová verze je o dost schematičtější a nudnější), ale v rámci možností to všechny kolonky plní správně. Film o důležitosti správně načasované lajny. 60 % ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama