Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tyjooo, ani mi nevadí, že v půlce filmu víte, kdo je špatný a kdo ne. Jedem twist tam teda je, to je pravda. Co mi ale vadí je stupidita některých postav a nesympatický padouch, kterého bych střelil do hlavy, hned jak bych vlezl do toho centra. Jinak se spíš jedná o thriller s nádechem mystery a né o horor. Koukat se na to, ale dalo. 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Milé malé skôr thrillerové, než hororové prekvapenie roku 2022. Päť postáv, jedna zasnežená lokácia a jednoduchý, ale do bodky presne vystavaný príbeh s niekoľkými nečakanými zvratmi. Miestami mi to vystavaním deja pripomínalo až tarantinovky, kde sa to pomalé, postupne budované dusno medzi postavami v prvej polovici prevalí do nekompromisnej krvavej odplaty v polovici druhej. Je síce pravda, že logika si tu po mnoho krát berie dovolenku, celé je to v podstate taká hra na efekt a v poslednej pätnásťminútovke je už tých náhod až neznesiteľne veľa, ale pre tentokrát k tomu nemám dôvod byť prehnane prísny, pretože to o čo sa ten film snaží robí výborne. Postavy sú v deje rozvrhnuté tak, aby divák každú a jednú z nich poznal, navyše stvárnené nanajvýš sympatickými hercami, zo začiatku nechýba dusná atmosféra, s pribudajúcimi minútami funguje napätie, má to slušne odsýpajúce tempo a niekoľko momentov prekvapenia, kde som zo začiatku čakal, že sa bude jednať skôr o ukecaný thriller, no nakoniec sa to celé zvrtne do fajn krvavého revenge filmu. Malý film, ktorý má svoje presné miesto na streame. CELKOVO: 7/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěný thriller, jehož příběh je sice nepříliš pravděpodobný až překombinovaný, s tradičně nelogickým až debilním chováním postav, ale zároveň je i záživný (bestsellerová knižní předloha se nezapře) a taky dobře zrejžovaný. Jeho největším pozitivem je opravdu moc moc hezká žlutobílá modrooká holka v hlavní roli, která aspoň trochu vyvažuje jeho největší negativum, kterým je moc moc ošklivá babice ve vedlejší roli (Sandi). Tempo je zpočátku pomalé (léčebna), rozjezd pozvolný, ale o to víc na vás zapůsobí závěrečný krvavý finiš, ve kterém je několik nadprůměrně vytříbených morbidních gagů. Ovšem obešel bych se bez happyendového epilogu, kvůli kterému taky vůbec nemůžu uvažovat o čtvrté hvězdě. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já byl nadmíru spokojený, protože jsem si od toho nic nesliboval a přece jenom jsem dostal hodně napínavý s několika velkými zvraty snímek,  které vás nenechá vydechnout. Jako horor to určitě není i když místo dělá své. Tohle mám rád, zasněžená krajina, cizinci co uvízli daleko od civilizace, žádný signál a minimálně jeden z nich je zločinec. A hra může začít. Je to spíše psychologický thriller. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle filmy, v jádru sou sice jednoduché, ale umí překvapit a byť tenhle má jednoduchou zápletku, tak co se děje ve filmu, je ve výsledku originální. Máme tady hned několik verzí, co film nabízí, odhal únosce, pak nějaké to nahánění, následuje zabarikádování a pak klasická vybíjená. Herci hrají velice dobře, film má pár solidních zvratů a vyndavání hřebíků......to bylo tedy něco. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama