Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (322)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně "akční" rokenrolovou scénou, což je asi nejdramatičtější pasáž v jeho průběhu. Jinak je děj opravdu "nenápadný", ale na konci filmu s překvapivě silným dopadem. Steve Buscemi coby gramodeskový "maniak" a neúspěšný "balič" opět předvádí, jak dobrým a nedoceňovaným hercem je. Z obou hlavních protagonistek je rozhodně více "na koni" Thora Birch, nejen pro více zkušeností a větší prostor, ale i díky tomu, že se do role více vložila a její konání je věrohodnější, byť se může zdát místy pěkně "ujeté". Opravdu jde o film, jenž si na nic nehraje, neklade si žádné velké nároky a není plný očekávání mnoha filmových cen - o to je ale silnější a zajímavější. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu napsat... Souhlasím s Kassem a Pedrem - skvěle napsané postavy odehrané s naprostou uvěřitelností, vztahy mezi nimi budované jsou velmi skutečné a, opět musím použít to slovo, uvěřitelné. To je vlastně asi i to nejlepší, co můžu při popisu tohohle filmu použít - uvěřitelnost. Nic moc děj, ale přesto mám po shlédnutí pocit, že se na plátně stalo víc, než jsem viděla a dokázala si během filmu uvědomit (což zmiňuji jako klad!). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi zdál útrpně dlouhý, i kdyby měl pouhých devadesát minut. Nerozumím tomu, ale ačkoliv jsou životní situace v tomto díle jakž takž poutavé a charaktery výborně napsané (plus herci kvalitní), nemohu se zbavit pocitu, že to všechno byla jenom fraška. Vzpomínám na Komedianta z Watchmenů a jeho: "It´s a joke... It´s all a joke!", a nenapadá mě příhodnější konstatování. Nečekal jsem hodně, chtěl jsem se jen zasmát a hlavně nenudit se Scarlett Johansson, jenže Zwigoffova režie je katastrofálně nezáživná. Přitom kdyby se autor tolik nesnažil cpát do scénáře dramatické vsuvky, mohlo jít o svěží a hlavně originální komedii. No ale co... i když mé hodnocení téměř spadlo na tři hvězdy, nakonec to tak hrozně nedopadlo, a to hlavně díky roztomilému Buscemimu a dalším barvitým postavičkám, kterým vdechl tento neobvyklý "příběh" život. Pro náročného i svátečního diváka je vždy radost sledovat osudy dvou znuděných outsiderek. Buď s nimi soucítíme, nebo jim fandíme, a i když jde o nejnudnější komiksovou adaptaci na světě, pořád má Ghost World něco do sebe. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Celý film je prakticky o ničem,ale přesto nutí k silnému zamyšlení stejně jako diskuse v kursu nad díly, které účastníci tvoří a mají obhájit jejich smysl a který hlavní hrdinka navštěvuje - díla se zpočátku zdají také beze smyslu stejně jako samotný film, ale po chvíli nás tvůrce díla, stejně jako tvůrce filmu dokáže "přinutit" k hlubšímu zamyšlení, což občas není na škodu. Jinak nade vše vyniká herecký projev Buscemiho, jenž opět dokazuje, že skutečně umí a neváhal bych jeho výkon zařadit hned po bok jeho geniálního vystoupení v Mém oblíbeném baru. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně pětihvězdičkový film. Už v průběhu filmu mi bylo jasné, že film s takovým scénářem zaslouží vysoké hodnocení. Je zde nápad, barvitost, vtipné hlášky a nechybí celková zábavnost. Teprve ke konci filmu mi však došlo, že je zde také něco hlubšího - opravdovost. Tím mám na mysli opravdovost celé situace, ve které se postavy nachází, a opravdovost charakteru postav. Hlavní postava sebestředné Enid, která tápe ve svém životě, byla vytvořena skutečně mistrně. ~(4,9)~ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Postava Seymoura je částečně založena na režisérovi Terry Zwigoffovi. Zwigoff je sběratelem jazzových a bluesových desek ze 20. let. (Kulmon)
  • Steve Buscemi se cítil nesvůj když hrál Seymoura. Jakmile padla každý den poslední klapka, ihned se převlékl do svých věcí, aby se cítil lépe. (Kulmon)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama