Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myslivecká televizní komedie. (Česká televize)

Recenze (8)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Malá televizní komedie. Takový lehký bakalářský příběh, Kopecký s Maciuchovou hrají Francouze, co si přijeli sřelit za dolary do Čech jelena. Trochu se to zamotá, když jim slepice sezobne trofej, ale všichni se nakonec pobaví a Frantíci to všechno zacálují a republika vydělá. Ani málo ani moc, naštěstí velmi krátké a tudíž mírně příjemné. 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Začátek pro mě nestravitelný, konec poplatný době, třicet mrtvých zvířat mě děsí ještě teď. Ale jinak se jedná o odlehčený krátký příběh s celkem veselým dějem, mimořádně dobře herecky obsazený. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V podstatě ničím zvláštní, ale poměrně koukatelná TV záležitost, při níž jsem si vzpomněl na o sedm let staršího a o něco lepšího Medvěda pro hosta. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na samém dně normalizační zábavy se tentokrát sešli rutinér Dudek a mimořádně přizpůsobivý tzv. „velký vypravěč“ Dietl, jenž po osmašedesátém již jen mlel lidský život na epizody, s byvší elitou českého komediálního herectví, která zde propůjčila svůj talent k nevšední taxidermii. V tom nejprázdnějším mysliveckém koloritu se skví bledé šlachy Kopeckého a Menšíkova humoru, nad nímž lze již nejvýše plakat (nebo si uplivávat). Ostatní snad ani nestojí za řeč - v herectví Maciuchové se snoubí kretenismus s hysterií, u Slunéčkové (tradičně) nesoudnost s nenažraností, Dítě již jen dýchavičně vtěluje papalášskou velkohubost a Moučka lidový naturel - vše dle zavedených konvencí, jimž se přizpůsobuje i způsob vyprávění, k prasknutí nacpaný bezobsažnými záběry nebo parodií jazykové komiky, když se cizinci a Češi snaží dorozumět. Mysliveckou atmosféru dotváří pobíhání po hospodě s uříznutou jelení hlavou, vyřezávání jeleních zubů a kuchání slepic. A do toho neuvěřitelná kolovrátková muzika pod níž se raději nikdo nepodepsal a do níž nejstereotypněji zaznívají ozvuky francouzského šansonu. K dokonalé zrůdnosti chybí už jen Michal David. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama