Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (235)

Chen 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly mě neoslovily. Ne snad, že bych se ztrácel v ději, různé teorie jsou vysvětleny zajímavě, ale samotná zápletka se mi zdála nekonzistentní, ovšem postupem času se můj dojem zlepšoval a bez ohledu na to, že ne všechny postavy mi zrovna přirostly k srdci, jsem si následné díly užil a sice to asi není sci-fi zážitek roku, ale zklamání také ne. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co od toho mám čekat (předlohu jsem nečetl). Nějak v nitru jsem doufal, že se z toho vyklube překvápko. Po zhlédnutí jsem ale v rozpacích...Samotný koncept mi přišel naprosto skvělý, jenže autoři se za mě vydali směrem, který nepatří k těm atraktivnějším pro diváka. Jinak audiovizuál bez sebemenší připomínky na jedničku (tohle si NF pohlídal). Pár nápadů přímo geniálních (třeba likvidace lodi tím nanovláknem...to jsem čuměl jako puk). I atmosféra místy funguje! Ale ten samotný příběh mě nedokázal zaháčkovat tak, jak bych si v ideálním případě představoval. Určitě dám šanci druhé sérii, až přistane na naše obrazovky. Potenciál v tom rozhodně vidím. Za mě dávám 6/10 ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od třetího dílu, kdy se děj skutečně rozjede, si mě nakonec seriál získal. Začátek Tří těles je ale i v knize podobně pomalý, v seriálu aspoň mohli tenhle prostor využít k lepšímu představení postav. Škoda, že scénář si moc nehraje s vědeckými teoriemi a názory, o kterých je knižní předloha především. Možná se zjednodušovalo až moc a zůstalo jen u nadhození zajímavých konceptů. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nečetl druhý díl knižní předlohy, mohu se utěšovat tím, že změny a doplnění v seriálu jsou dány právě další knihou. Některé změny ale těžko skousávám (a budu v tom mít zase pěkný hokej, co, jak a kde vlastně bylo). Minulost čínské vědkyně byla v knize hodně silným tématem, ale zde jí moc nebylo a navíc byl pozměněn i její cíl. Více postav na straně vědců, kteří v seriálu zabraly post jedné postavy z knihy, mi také nesedělo. Jako samostatné sci-fy ale seriál špatný není. Pro jednou tak platí, že přečtení předlohy bylo spíše na škodu. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Na zpracovní kultovní čínské předlohy tvůrci oblíbené Hry o trůny jsem se těšil. Dopadlo to podle mě dobře. Hodně zkratkovitosti a nevysvětlenosti, co mě vede k tomu, že si předlohu chci přečíst a jsem rád, že mě seriál k tomu dokopal. Celkově to mohlo být bombastičtější a efektnější, ale jsem spokojen a těším se na další série. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)
  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama