Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Mikeowka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série, asi protože byla první, kterou jsem viděla - přepínala jsem programy, uviděla Courtney a bylo to jasné - zůstala jsem přibitá a sleduji další a další série. Když to teď porovnám s ostatními, soutěže možná nic moc, ale pro mě bude vždycky nej - už jen pro tu hudbu (úvodní song mě vždycky rozpláče, zvlášť ve spojení s fotkami z Číny i dotyčných soutěžících) a odměny jsou taky dechberoucí! To se nemůže srovnávat s odměnou a la 'piknik v pralese'. ()

Drky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná řada s mým nejoblíbenějším soutěžícím Jamesem, podvraťáckým vítězem, kterému jsem již od prvního dílu nefandil, ale musím přiznat, že si všechny zmanipuloval hodně dobře. Série plná podrazů, hlavně ženská skupinka se zase předvedla. Série plná zvratů. A také série při, které jsem zatím nejvíce měnil názory na soutěžící, což pro mě bylo hodně těžké a překvapující. Čina byla podle mě také série ve které, byli soutěžící nejvíce odkázáni na své schopnosti - nedostatek potravin, které by mohli soutěžící najít či si ulovit a hodně nepříjemné podmínky. Škoda, jen, že jsem se dozvěděl výsledek dříve než série v TV skončila, což byla určitě moje chyba. Hodnocení 4* a 85% ()

Reklama

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína má pro mě speciální význam, protože právě 15. série mě přivedla v roce 2011 zpět k Survivoru, po tom co jsem kolem roku 2001 nebo 2002 viděl na Nově první 3 série. Navíc je to jedna z nejlepších sérií bez navrátilců s možná nejlepším castingem ve smyslu toho, že snad úplně všichni lidé co se téhle série zúčastnili, byli dobře zapamatovatelní a už od začátku se v podstatě vůbec nepletli, což se mi nestalo ani u Cookových nebo Perlových ostrovů nebo v Samoi. Navíc má pro mě velký význam místo natáčení a tohle bylo součástí úžasné série celosvětového kolotoče krásných lokací, která bohužel skončila v 19. řadě. Takže mimo úžasnou hru je zde i nádherná Čína a její kultura propletená od začátku až do konce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery!...Jedna z těch mála řad, ve kterých jsem si vytipoval favorita už v prvním díle a on to fakt vyhrál! Čína je osvěžující změnou po monotónních tropických ostrovech a casting je povedenou zárukou zábavy. Sice se mi občas zdálo, že Todd byl jedinej, kdo opravdu hraje nějakou hru, ale celkově si nemůžu stěžovat na nic jinýho než na tu piču Amandu, která za 3 sezóny, ve kterých byla, neudělala absolutně nic a kdybych nepoznal Dawn, zůstala by korunovanou královnou bulení, který strategicky vytasila ve finále. Jinak si nestěžuju, nejrušivější element odešel hned jako první a největší castingový omyl od Markéz - Denise se mi dařilo ignorovat. Soutěže klasicky super a vítěz jednoznačně jeden z nejlepších v historii pořadu...proč do dalších řad nasrali Jamese a Amandu mi vskutku zamotává hlavu. Favoriti: Todd ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Jean-Robert Bellande je první profesionální hráč pokeru, který se účastnil této show. (Zix.)
  • Soutěžící James Clement je považován za nejsvalnatějšího soutěžícího všech sérií. (AlohaAnty)
  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)

Reklama

Reklama