Reklama

Reklama

Kdo přežije - Samoa

(série)
  • USA Samoa
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Russell Hantz, Monica Padilla, Erik Cardona

Obsahy(1)

Další, v pořadí již devatenáctá série Kdo přežije, se natáčela na samojském ostrově Upolu. Jako tradičně je dvacet soutěžících rozřazeno do dvou kmenů (Foa Foa a Galu) a v následujících devětatřiceti dnech budeme opět svědky bojů o "imunitu", jídlo a základní potřeby. Chybět samozřejmě nebudou ani kmenové rady. Kdo vydrží do konce a vyhraje milión dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (116)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Samoa je fajn řada, ale má svoje mouchy. Poprvé se v Survivoru objevuje nechvalně proslulý Russell Hantz, a díky němu je manipulace s divákem mnohdy neúnosná (střih je ve prospěch Russella v poměru zhruba deset zpovědí na díl vůči jedné zpovědi na díl pro všechny ostatní), nehledě na to, že Russellovi je konstantně pomáháno od produkce. Ať už se jedná o imunity nebo o tolerování poškození majetku (kterého se Russell dopustil, a které bylo vždycky předtím jednosměrnou jízdenkou ze hry ven), v Samoe se všechno točí kolem Russella. Netuším, jestli se produkce takového zaprodání vlastních principů a pravidel dopustila kvůli klesající sledovanosti, každopádně ať už byla jejich motivace jakákoli, zabralo to. Arogantní samozvaný král hry Russell diváka skutečně od začátku do konce hry nepopiratelně baví a z největší části je strůjcem osudu nejen svého, ale i všech ostatních. Spolu s ním tedy stojí i padá celá sezóna, ať divák chce, nebo ne, protože na ostatní soutěžící se jednoduše střih vůbec nezaměřuje (s výjimkou otravné Shambo, která má očividně být za comic relief, ale alespoň pro mě v téhle úloze bolestně selhává). Samoa je zřejmě krok, kterým se Survivor musel ubrat v zájmu udržení pozornosti diváků, ale i když se to v Samoe jako takové ještě nezdá, pro mě osobně je to krok špatným směrem. Vítěz: 5* - vzato kol a kolem dokonalá hra od začátku až do konce, byť většinu času takřka neviditelná. Vítězka Natalie od začátku sezóny záměrně využívala faktu, že Russell NIKDY nepochopil, o čem Survivor doopravdy je, a na jeho zádech si vesele dojela až pro milion dolarů. Nehledě na to, že byla naprosto sama zodpovědná za největší blindside Samoy, vyloučení Erika. Sledovat poslední kmenovku Samoy se zdecimováním Russella a parádní obhajobou Natalie je neuvěřitelně uspokojivá záležitost. Oblíbenci: Natalie White ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoiler! Páni, tak další řada plná překvapení a skvělých zvratů. Od prvních chvílích jsem si říkal, že Russella H. přiřadím do svého blacklistu neoblíbených hráčů. Protože vždy mám k podobným lidem negativní postoj. Ale co se potom dělo... tak jsem ho začal postupně obdivovat a nakonec se stal mým nejoblíbenějším hráčem této sezóny. Opravdu neskutečné věci. Jeden člověk, který najde imunitu bez nápovědy a né jenom jednou? To snad nemůže být pravda :D Myslím, že právě jeho zásluhou je tahle řada tak oblíbená. Vítěz fajn, jsem spokojený. Neoblíbení hráči: Ben, Laura a Monica. Tentokrát to s těma neoblíbenýma není tak hrozný, že bych je zas až tak moc neměl rád. No a co bych ještě zmínil byl ten kolaps, s hrůzou jsem se na to díval. ()

Reklama

Rooseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jedna z nejlepších sérii Survivora. Všechno jako kdyby začalo úžasnou verzí znělky a pokračovalo nekončícím galavečerem Russella Hantze. Názory se různí, ale pravda je jen jedna. Jde o hru, kterou je možné hrát několika různými způsoby a ten Russellův byl od prvního dne až do závěrečné rady naprosto dominantní. Je pravdou, že silní soupeři by se dali spočítat na prstech jedné ruky a všech se ještě dokázal rychle zbavit, což z něj dělá opravdovou legendu stejně jako vítězství na rozhodující soutěži o imunitu, kde si rapidně zvýšil šance na milion dolarů. Proti Brettovi by při složení tehdejší rady neměl šanci. Samoa mi připomíná staré dobré časy Survivoru. Hrálo se ještě s notnou dávkou naivity a dobří hráči prostě vyčnívali, což mě baví. Já si upřímně nemyslím, že by Russellovi bylo napomáháno produkcí. To, že byl nejčastěji v prostřizích, je úplně normální prvek každé reality show, vždyť byl jednoznačně nejzajímavějším hráčem už od začátku. Kdo by ten potenciál nevyždímal. Našel ale tři imunity, z toho dvě bez nápovědy. A znovu odmítám tvrzení, že je našel díky podstrčení produkcí, myslím, že v té době se zkrátka dalo přijít na lokaci. V retrospektivě je až neuvěřitelné, jak dynamicky a bezchybně se dostal do top trojky. Čekal jsem celou dobu alespoň nějaký malý zvrat, ale jemu vyšlo vážně úplně všechno. Obmotal si celou sérii okolo prstu a zaslouženě dominoval. Na druhou stranu mi přijde krásné i vítězství Natalie, která by v dnešních 30. + sériích absolutně neměla šanci. Ale byla jiná doba a ani Russellova galashow zkrátka na milion nestačila. Je potřeba si každopádně položit otázku: Není takový charakter ve hře přesně to, co od takové show chceme? Milionář, co prostě přijde se svou taktikou nabourat systém? Navíc ovlivnit celý princip hraní, za což nezbývá než smeknout klobouk... ()

DonQ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prostě hrůza, při každé z těch obecně lepších řad si po jejich zhlédnutí říkám tyjooo tak tahle byla určitě ta nejlepší a jsem povětšinou nadšený. Tato série nebyla výjimkou. Domnívám se však, že o této budu výše uvedené tvrdit mnohem déle než o těch předchozích. Všemi propíraný Russel mne až tak nebral (rozuměj nezaujal jsem k němu extrémní názor), ale rozhodně byl výborným osvěžením a zajímavou osobností do hry, byť svou aroganci viditelně přehrával a chtěl za zlého muže být za každou cenu. Rozdíl v jeho pozérství a třeba Benovou přirozeností být hajzlem, byl viditelný na první pohled Nejzajímavější hráči jsou pro mne Danger Dave a Shambo, ikdyž ta byla věru někdy dosti protivná. Naopak mne vůbec neoslovil druhý Russell, doslova mi vadil. Téhle sérii lze vytknout možná méně výrazný tým Galu, kdy dostatečný prostor dostala jen hrstka jejich členů, jestli se nepletu, tak některé vypadnuvší dokonce i po sloučení kmenů člověk během hry snad ani nezaznamenal, což je zjevná chyba produkce. Taktéž poměrně velké zklamání z vítěze, který v porovnání s druhým finalistou dle mého názoru neměl co nabídnout a skutečně se celou hru jen vezl (bohužel takto již po několikáté, což mne u Survivora začíná opravdu frustrovat). Poslední plusový bod dávám za lokalitu, Samoa vypadá báječně, mít čas, prachy a koule, jedu to tam omrknout. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoilerz!! Russell sem, Russell tam. Konečně se setkávám s tím proslulým Russellem. Čekám nějaký ztělesnění zla a tam si nakráčí připrdlej tatík s pivasem. Ale toho čertíka v očích měl. V porovnání se zbytkem castu by to bez něj byla určitě slabší série. Na Shambo už jsem se ke konci nemohla ani koukat, ty její vlasy! Ta paní bude asi hodná a myslí to dobře, ale trošku se někde zapomněla a žije si ve vlastním sluníčkovým světě. Vítězka mě mile překvapila, jak jsem Erika neměla ráda, měl nejlepší řeč k třem finalistům a uhodil to přesně na hlavičku. Z finále si odnáším další potvrzení toho, že drtivá většina těch holek je mnohem krásnější když běhaj nenamalovaný po ostrově než s tím vším makeupem ve studiu (Natalie zestárla s vrstvou omítky o dobrých 15 let) a kluci by se neměli holit. Oblíbenci: Natalie, Russell, John, Kelly ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Tato řada měla mít původně jen 18 soutěžících. (Hidan)
  • Když byl evakuován člen Foa Foa Mike Borassi, musel i tak poté jeho kmen na kmenové radě vyřadit dalšího člena z kmene. Když byl později evakuován člen Galu Russell Swan, jeho kmen nemohl dokončit soutěž a tedy prohráli. Kmen Galu poté na kmenové radě nikoho vylučovat nemusel. (Zix.)
  • Soutěžící Mike Borassi měl původně hrát už v předešlé sérii Tocantins (2009), ale byl z ní stažen kvůli zdravotním problémům. (Zix.)

Reklama

Reklama