Reklama

Reklama

Kdo přežije - Markézy

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2002

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano

Obsahy(1)

Dějištěm této řady je ostrov Nuku Hiva. Právě zde, na největším ostrově souostroví Markéz, je vysazeno šestnáct odvážlivců. Ti jsou následně rozděleni do dvou kmenů (Maraamu, Rotu) a tím začíná jejich devětatřicetidenní cesta za jedním miliónem dolarů. Během této doby je čeká spousta soutěží o odměny v podobě jídla, základních potřeb, náčiní a hlavně "imunity", která zajišťuje postup do další části hry. Kdo se stane oním posledním "přeživším"? (Deco.20)

(více)

Zajímavosti (7)

  • První série, ve které soutěžící nedostali žádné zásoby jídla. (Zix.)
  • První série bez mužské účasti ve finále. (Zix.)
  • První série, ve které o vyloučení hráče v případě remízy rozhodovali soutěžící pomocí tahání kamenů a tato situace ihned v této sérii nastala. Vyloučený soutěžící je dodnes jedním z pouhých tří, kteří takto vypadli. (Zix.)
  • Moderátor Jeff Probst několik let po natáčení oznámil, že do této lokality se on ani Survivor už nikdy nevrátí, čistě z důvodu stále přitomnosti písečných much, hmyzu s velmi bolestivým kousnutím, navíc přenášejícím tímto způsobem parazity. (Hidan)
  • V sérii bylo poprvé použito pravidlo, že individuální imunita může být na kmenové radě darována jinému hráči. (reich)
  • Soutěžící Rob Mariano se s Amber Brkich, se kterou se seznámil v jedné z dalších sérií soutěže a kterou si poté také vzal, zúčastnili také pořadu Amazing Race: O milon kolem světa (od r. 2001). (mentos.)
  • Série se původně měla odehrávat v Jordánsku, ovšem kvůli útokům z 11. září a politické situaci na Blízkém východě produkce nakonec zvolila tichomořské Markézy. (PanCitron)

Reklama

Reklama