Reklama

Reklama

Kdo přežije - Worlds Apart

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Reality show Survivor (Kdo přežije) se díky své napínavosti a nevyzpytatelnosti dostala k neuvěřitelné 30. sérii.
Survivor se již počtvrté (Survivor: Nicaragua, Survivor: Redemption Island a Survivor: Juan del Sur) vrací do San Juan del Sur v Nikaragui, kde se odehrávala i minulá série.
V této sérii nás čekají úplně noví soutěžící, kteří budou rozděleni do tří kmenů po šesti hráčích. 30. série je od ostatních specifická tím, že trosečníci jsou rozdělení do kmenů podle životního stylu. Masaya ("White Collar" - pracující v korporacích na těch nejvyšších pozicích, tvoří pravidla), Escameca ("Blue Collar" - tvrdě manuálně pracující, řídící se pravidly) a Nagarote ("No Collar" - rebelové, svobodomyslní, neřídící se pravidly).
Který trosečník zvládne nejlépe pravidlo Přelsti, přehřej, přežij a jak zakončí nestárnoucí Jeff Probst větu „The winner of Survivor: Worlds Apart ........"? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Jubileum asi nemohlo dopadnout lépe. Zatím poslední třetina největšího fenoménu v rámci reality show totiž přinesla mnoho zklamání a hlavně přesvědčení většiny fanoušků, že zlaté časy už jsou prostě pryč. Proto už ani nemá cenu řešit okaté předhazování hrdinů a padouchů ze strany režie a nad dalším kiksem v podobě chybného střihu, který však tentokrát svou hloupostí předčil úplně všechny, co jsme v Survivoru zažili, se můžeme jen v klidu pousmát. Když příběh vzniká až ve střižně, tak holt z obrazovky létají třísky do očí diváků. Nevadí, protože to mrazení, když vyhraje váš favorit, je stále dost intenzivní. Mike rozhodně nepatřil mezi nechytřejší hráče, ale to odhodlání a snaha všechny svoje chyby něčím odčinit nakonec přesvědčily i porotu, že on byl tím největším hráčem série. Cast se povedl, tolik výrazných charakterů ve hře dlouho nebylo. Trio buranů (Dan, Will a Rodney), jenž předvádělo různé druhy lidské malosti, bylo velkou školou pro všechny neurotiky. Škoda, že sympatická povalečka Jenn nenašla vnitřní sílu a ještě nezabojovala, závěr série mohl být s lepšími tvářemi. Rozdělení na tři kmeny znovu nezklamalo a límečkové třídění se ukázalo jako zajímavé oživení hry. Favorit: Mike, Oblíbenci: Jenn, Shirin. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla po delší době hodně hodně povedená série. Myslím že se tu sešlo hodně velmi rozdílných lidí. A i to asi byl záměr, když jde konec konců o Worlds apart sérii :D Skvěle se tu ukázalo, jací různí lidi jsou. Jasně, že v těch podmínkách to udělá ze všech vlastností a osobních rysů extrém a jasně, že by se lidi chovali jinak, kdyby to byl Hotel Paradise, nebo podobná zvrácenost, ale stejně myslím, že to prostě ukáže jaký kdo doopravdy je. Místy se mi z těch zvěrstev co se tam děly až dělalo lehce nevolno, na druhou stranu tam nebyli zas lidi jen nízkých mravů a pochybného vychování a to člověku vždycky udělá radost, jakkoli by někdo mohl říci, že to je samozřejmost- tahle série ukazuje, že bohužel není. Vítěz je jedním z těch lidí co si to podle mě zasloužili úplně nejvíc za všechny série, co jsem doteď viděla, ještě že to tak dopadlo. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes jsem shlédl 11. epizodu. Co se týče soutěží, konceptu hry a odměn je to parádní sezóna, baví mě návraty starých dobrých soutěží a hodně pozitivní jsou drobné malé inovace v samotné hře - výhody a možnosti výběru pro hráče. Otevírá to víc prostoru pro taktizování. Obsazení mi ze začátku přišlo dobré, měl jsem hned ze startu několik favoritů. Rozdělení týmů na businessmany, dělníky a hipíky" je taky fajn, další zajímavý sociální experiment, který Survivor nabízí a hlavně na začátku toto rozdělení hrálo roli v událostech v sérii. Nicméně mí oblíbení hráči už odešli všichni a to mě mrzí, v 90% případech mojí favorité vydrží, alespoň do finální pětky a považuju zbylou sestavu za 6 blbců a 1 skutečného hráče. Ale to je pouze moje osobní averze vůči některým. Tak doufám, že nebudu rozmrzelej z finálního vítěze, i když stát se může všelicos, protože -a to se musí nechat- série měla pár dobrých blindsidů a zvratů. Takže se těším na finále a dávám 4 hvězdičky, měnit asi nebudu. Všechny série Survivora mají ode mě 4 hvězdy a těm nejoblíbenějším dávám 5. ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta premisa byla super - no collar, white collar, blue collar. A první díly měly velký potenciál, ale pak se to zvrhlo, když se ukázalo, jak stupidní ti lidi jsou. Fakt jsem měla chuť přetáhnout je všechny větví. Větina z nich se dá akorat popsat jako sexističtí ignoranti a pokrytci. Nakonec začnete fandit i tomu, koho jste na začátku nesnášeli, protože byl tím nejmenším zlem a nakonec si to přece jen zasloužil. Nicméně další sezóna vypadá zase parádně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dovolím si spoilerovat, takže kdo se na sérii teprve chystá a zrovínka tento blábol čte, tak by měl buď tento blábol přestat číst, nebo se na tuto sérii nedívat. Osobně bych doporučoval vzdát se spíše četby tohoto blábolu, protože se jedná o sérii skutečně výbornou. Hodnocení bude asi lehce zkreslené, protože vyhrál můj nejoblíbenější jižanský vidlák v historii pořadu, což mě potěšilo. Ve srovnání s tím předchozím průserem s párečky, byla tahle série více než dobrá. Především bylo opět komu držet palečky, protože místo 18 nudných retardů se nám tu sešlo několik zajímavých postaviček. Koncept White Collar vs. Blue Collar vs. No Collar se mi také líbil. Trošku to připomínalo sérii, kdy válčili chytří, silní a krásní a ta byla také povedená. Hlavně se mi příjemně koukalo na to, jak dovedl náboženský fanatismus utužit morálku, po celou dobu navodit soutěžícímu absolutní klid a v podstatě mu zajistit vítězství v soutěži. Snad vůbec poprvé jsem viděl, že by někdo dokázal efektivně využít víru k výhře milionu dolarů. A nebo jsem to už viděl a zapomněl na to. Rovněž mám rád, když někdo vyčnívá nad ostatními, všichni se ho snaží sejmout, ale dotyčná osoba je nesejmutelná. Hrozně pěkně a škodolibě se mi kouká na to, jak se největší "kamarádi" musí vzájemně obrátit proti sobě. Tahle série mi prostě sedla a já nahazuji takové pěknější 4 zářivé hvězdičky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • První série, ve které jsou soutěžící rozděleni podle svého povolání. (Zix.)
  • V této řadě spolu hrála dvojice, ze které se 4 roky po natáčení staly manželé. Jedná se o Joe Anglim a Sierra Dawn Thomas. (blazma)
  • So Kim měla původně hrát v Survivor: San Juan Del Sur (od r. 2014) se svojí sestrou, ta ovšem neprošla lékařskými testy kvůli těhotenství a hrát tedy nemohly. (Zix.)

Reklama

Reklama