Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Marqta k tomuto seriálu (11)

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Zatím asi nejlepší serie, co jsem ze Survivora viděla. Sešli se zajímavé různorodé osobnosti, legendární Aitu kmen jehož příběh o dvojité zradě mě celkem dostal + Ozzy, který předvádí (jako vždy) výkonostně i morálně krásnou hru. Líbí se mi rozdělení soutěží za odměnu a za imunitu,myslím, že to dělá hru pestřejší a nesmím zapomenout na aukci a další zajímavé záležitosti, které se v této sezóně objevily.SPOILER Ve finále jsem to přála Ozzymu. Yul do hry nešel tak naplno a celým srdcem řekla bych a spíš se uchyloval ke slizkým manipulacím i když hodně nenápadně, trochu mi to připomělo hru Roba z Redemption Island i když samozžrejmě do Roba měl Yul daleko a jeho manévry byly hodně nenápadné. Myslím, že celou situaci skvěle popsal Adam v 15. epizodě. ()

Čína (2007) (S15) 

Podle mě trochunadhodnocená serie. Sice se sešlo hodně rozdílných lidí, ale jenom málo z nich se snažilo hrát hru-ať už strategicky, nebo jen podle svého svědomí a možností. Hodně lidí to jenom tak nějak přežívalo a přežívalo. vyhrát si podle mě zasloužili tak čtyřii z nich- James, Frosti, Erik a můj favorit (hned od začátku)- Todd. Dávám slabší tři hvězdičky a to hlavně za Todda (který hrál jednu z vůbec nejlepších her, co jsem zatím viděla a možná bych to přirovnala k Boston Robovi) a Jamese, kteří mě zachraňovali od nudy. ()

Gabon (2008) (S17) 

Rozhodně jedna z těch povedenějších serií Survivora. Zajímaví hráči, škoda jen, že hodně z těch zajímavějších, to nedotálo moc daleko. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Další povedená sezóna s tím nejsympatičtějším vítězem vůbec, kterému jsem to přála už od začátku. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Trochu nechápu tolik rozhněvaných negativních komentářů všude kolem. Podle mě to byla další vydařená sezona Survivora v nesporně zajímavém prostředí a s hodně výraznými charaktery soutěžících. To jediné co bylo možná lehce slabší než obvykle byla Reunion show. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Tři hvězdičky, ale jenom kvůli Robovi. Jinak by podle mě byla sezóna celkem nudná. A ještě přidávám, že se mi líbí vůbec ta myšlenka s Redemtion Island a doufám, že se bude objevovat i v dalších seriích, protože to hru dělá mnohem více komplikovanou- což je pro mě, jako diváka, pozitivní :) ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Ozzy, Ozzy, Ozzy..dobře možná to trochu přehánim, ale pro tohohle týpka mám vážně slabost a co by byla tahle sezóna bez něj... Nicméně nesmím zapomenout vyzdvihnout přítomnost několika komických figurek díky jejichž postřehům, pokusům a proslovům jsem si užila spoustu zábavy. To nic nemění na tom, že ani jeden z těch tří, kteří se dostali na konec si to nezasloužili a nechtěla bych být v kůži porotců, protože bych nemohla (s čistým svědomím)hlasovat ani pro jednoho z nich. Oproti předešlé sérii (Redemtion Island) je tady mnohem více aktivních lidí, kteří se skutečně snaží ve hře něco změnit a ne jen pasivně přežít (i když i tací tam samozřejmě jsou). ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Vůbec ne špatné a s jednou z nejlepších posledních kmenových rad, jaké jsem zatím viděla. A celkový výsledek (tedy vítěz/ka) je podle mě zcela zasloužený. (viz komentář Rogue, kde to je podle mě perfektně shrnuto) ()

Caramoan (2013) (S26) 

Tahle serie mě hodně bavila, lehce nerozumím tolika negativním komentářům. ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Až na poslední kmenovou radu, s proslovem jednoho z poroty, na který opravdu jen tak nezapomenete, to byla spíš slabší serie. ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Tak tohle byla po delší době hodně hodně povedená série. Myslím že se tu sešlo hodně velmi rozdílných lidí. A i to asi byl záměr, když jde konec konců o Worlds apart sérii :D Skvěle se tu ukázalo, jací různí lidi jsou. Jasně, že v těch podmínkách to udělá ze všech vlastností a osobních rysů extrém a jasně, že by se lidi chovali jinak, kdyby to byl Hotel Paradise, nebo podobná zvrácenost, ale stejně myslím, že to prostě ukáže jaký kdo doopravdy je. Místy se mi z těch zvěrstev co se tam děly až dělalo lehce nevolno, na druhou stranu tam nebyli zas lidi jen nízkých mravů a pochybného vychování a to člověku vždycky udělá radost, jakkoli by někdo mohl říci, že to je samozřejmost- tahle série ukazuje, že bohužel není. Vítěz je jedním z těch lidí co si to podle mě zasloužili úplně nejvíc za všechny série, co jsem doteď viděla, ještě že to tak dopadlo. ()

Reklama

Reklama