Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Spacecore k tomuto seriálu (11)

Mikronésie (2008) (S16) 

Nejlepší série celé této velkolepé reality show. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

OBSAHUJE SPOILERY: Naprosto zasloužených 5 hvězd. Špičkoví casting, který daleko předčil veškerá očekávání. 20 hráčů, co si touto hrou již prošli a někteří z nich dokonce vyhráli. Najdete tu mnoho méně, či více oblíbených postav, jejichž osobnosti jsou různé a muselo být opravdu těžké dostat se přeze všechny. Máme tu zloducha jak vyšitého, Russella, který se se svojí pekelnou taktickou hrou dostal 2x(!) až do finále! Je tu můj oblíbený Boston Rob, který zde hrál po třetí. Celkově hrál 4x (po čtvrté milion vyhrál), takže další těžký soupeř. Dále je zde Rupert, který hrál po třetí a po každé to dotáhl velmi vysoko. Opravdu velmi mnoho kvalitních hráčů. K tomu si přidejte ty nejlepší a nejtěžší soutěže o imunitu a odměny, dramatické zvraty a máte jednu z nejlepších (ne-li nejlepší) řad Survivora. S vítězkou jsem stoprocentně spokojený. Sandra je dobrá a ne že ne. Vždycky věděla, co má jak udělat, akorát její hra nebyla agresivní. Celkově je u ní dost husté, že to vyhrála po druhý. Částečně za to mohly shody okolností a náhody, ale věřím, že to není jen tak vyhrát takovou hru 2x! ()

Caramoan (2013) (S26) 

Po prvním díle 5 hvězdiček, jelikož mám pocit, že tato série bude velmi dobrá. Pokud v průběhu změním názor, změním i hodnocení. Po shlédnutí třinácté epizody hodnocení neměním, série je přesně taková jakou jsem chtěl, překvapivá, nenudí, plná emocí a vášní. Těším se na další Blood vs Water sérii.. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Pro mě (prozatím) nejlepší sezóna s dvojkou na začátku (a nepočítám 20 heroes vs villains). Koncept Blood vs Water byl zajímavý a čerstvý. Vítězovi (potažmo finálové trojce) jsem fandil od začátku, tudíž jsem maximálně spokojený. Za mě 5 hvězdiček, jelikož jsem se královky bavil a budu si tuhle sérii pamatovat jako jednu z nejlepším za posledních pár let. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Po prvních třech dílech hodnotím pěti hvězdičkami. Série začala skvěle, nepostrádá vtip a freshness, není čas hledat chyby, sledujeme hru. Morgan je žhavá kandidátka na hottest chick of Survivor ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Dnes jsem shlédl 11. epizodu. Co se týče soutěží, konceptu hry a odměn je to parádní sezóna, baví mě návraty starých dobrých soutěží a hodně pozitivní jsou drobné malé inovace v samotné hře - výhody a možnosti výběru pro hráče. Otevírá to víc prostoru pro taktizování. Obsazení mi ze začátku přišlo dobré, měl jsem hned ze startu několik favoritů. Rozdělení týmů na businessmany, dělníky a hipíky" je taky fajn, další zajímavý sociální experiment, který Survivor nabízí a hlavně na začátku toto rozdělení hrálo roli v událostech v sérii. Nicméně mí oblíbení hráči už odešli všichni a to mě mrzí, v 90% případech mojí favorité vydrží, alespoň do finální pětky a považuju zbylou sestavu za 6 blbců a 1 skutečného hráče. Ale to je pouze moje osobní averze vůči některým. Tak doufám, že nebudu rozmrzelej z finálního vítěze, i když stát se může všelicos, protože -a to se musí nechat- série měla pár dobrých blindsidů a zvratů. Takže se těším na finále a dávám 4 hvězdičky, měnit asi nebudu. Všechny série Survivora mají ode mě 4 hvězdy a těm nejoblíbenějším dávám 5. ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

Už když jsem hlasoval za 20 soutěžících pro tuto hru, věděl jsem, že série bude nadprůměrná, ale nejen, že splnila moje očekávání, ona je převršila a katapultovala tuto sézonu mezi nejlepší série hned vedle All Star, Heroes vs Villains a Fans vs Favorites. Série plná skvělých hráčů, jak vnějších, tak vnitřních inovací herních prvků a dynamiky hry, historické okamžiky, napínavé tribal councils a emoce. Vítěz jako vždy zasloužený, můj hlavní favorit to dotáhl pouze do finále, ale vítězovi jsem to přál hned po něm. Skvělá řada, od HvS rozhodně nejlepší série ! ()

Kaôh Rōng (2016) (S32) 

První epizoda velice zajímavá, jak cast, tak napínavá challenge i kmenová rada ! Tohle vypadá na dobrou sezónu ! Poslední epizoda ještě zajímavější, skvělá finálová trojka, vítěz zaslouženě, zajímavý twist, skvělé soutěže.. Sezóna s nejvíce evakuacemi a zraněními obstála kvalitně ! ()

Ghost Island (2018) (S36) 

Po prvním dílu hodnotím pěti. Koncept hry je skvěle funkční, zároveň trochu nostalgický a hráči jsou zajímaví (někteří) a bude na co koukat. ()

David vs. Goliath (2018) (S37) 

Po shlédnutí pátého dílu konstatuju, že jde o výbornou řadu. Skvělý koncept, výborný cast, humor a zajímavé soutěže. Někteří skutečně hrají a ti druzí aspoň hrají. ()

Série 41 (2021) (S41) 

Sračka. SPOILERY Všechno špatně. Posledních pár dílů jsem se bavil tím, že tu byla jakas takás strategie a existovali tu dva silní hráči, kterým bych přál vítězství (Ricardovi jako padouchovi, Xanderovi coby hrdinovi) a vyhrála to Erica, která by si v žádné normální řadě neškrtla. Xander nedostal ani hlas, no to je úplně špatně, i při finálních řečech jsem si myslel, že porota jako ví, že je to super hráč a zaslouží výhru, ale co to jako bylo? Zpolitizované hlasování, nic víc. Celá sezóna je mix mizérie. Agresivní fake woke manifestace, Jeffovy exibice, nesmyslný edit, špatné strategické i fyzické výkony, slabí hráči, vyzdvihování slabých hráčů, žádné pořádné odměny, hromada příšerných twistů a výhod, srdceryvné medailonky. Ze Survivoru zbyla ohlodaná kůstka a na té to celé visí, obávám se, že to dlouho takto nevydrží a další řada neslibuje změnu, spíš podtrhnutí tohohle příšerného směru, kterým se Surv vydal. Opravdu jsem po finále měl nepěknou pachuť na patře a bolí mě to dilema, zda si pustit příští řadu a trpět opět tohle martýrium, či nechat Survivora ve vzpomínkách. Ach jo. Sledoval jsem tu show od premiéry na Nově a to už bude nějakých těch dvacet let a fakt je to nepěkný posun. Vždy jsem se divil Zeckovi, že měl pindy na Surva už někdy okolo 20. řady, ale on měl pravdu a ten úpadek začal už tehdy a teď jsme tak na dně, že to nejde dál. ()

Reklama

Reklama