Reklama

Reklama

Kdo přežije - Millennials vs Gen X

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2016

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), David Wright

Obsahy(1)

Fenomén Survivor (Kdo přežije) se ve své 33. řadě téměř po 10 letech podruhé vrací na Fidži (Survivor: Fiji), a to opět s nestárnoucí ikonou této reality show Jeffem Probstem. Soutěžící jsou v této sérii rozděleni do dvou kmenů podle věku, ovšem věkové kategorie jsou zaměřeny na Generaci Y (ročníky 1984 - 1997) a Generaci X (1963 - 1982). Která z těchto generací využije nejlépe svých předností? A který trosečník nejlépe zvládne těžké podmínky na Fidži a nepsané pravidlo přežit, přelstít a přehrát a vyhraje 1 milion dolarů? (Radim1.)

(více)

Recenze (34)

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdělení podle generací se zdálo zprvu děsivý, ale nebylo to až tak razantní vzhledem k následnýmu promíchání. Skoro z poloviny se i ten cast povedl, dalo se najít podle sympatií oblíbence a časem i hráče. Dost smutný že hned 3 asiatky byly venku během chvilky, ale stejně stály za prd. Určitě super bezprostřední byly Jay, Taylor a Figgy, ty dva si na jednu stranu pokazily hru sami zbytečně, ale mělo to svý kouzlo, to už tu totiž dlouho nebylo takový muckání na veřejnosti. David měl neskutečněj přerod z outsidera, to samý Hannah, to jsou naprosto viditelný změny za 39 dnů. Lidi jako Brett, Chris, Will mě moc neohromily. Adam strašnej uplakánek, jako chápu, že to co se mu dělo neni nic příjemnýho, ale...Že by to byl nějakej mastermind, ani omylem. Krom toho dost imunit, nějaký výhody, tahání kamenů, dostatek podrazů, ale opravdu jak bylo řečeno nakonci všichni to brali sportovně docela. Až na Michaelu, ta pobavila. Vítěz pro mě slabej, co mě štve a zároveň mrzí, že ve finále spousta hráčů vytáhne svojí rodinu, zahraje na city a hra jako taková jde stranou. Za chvíli tam bude chodit každej s takovým příběhem, nic ve zlým. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prefabrikovaný nadprůměr, který snad konečně ustálil Probstovo diletantské trhání pořadu na cáry, ale člověka stejně jaksi nechytil. Mělo to všechno, hráče s chutí a motivací hrát, blindsidy, tahání kamenů, celkem zajímavé a po dlouhé době fyzické souboje (stále mi chybí to staré dobré žraní červů a hoven), vlastně bych nenašel chybu. Problém vidím v tom, že charaktery hráčů byly natolik "normální" a ničím zajímavé (snad krom nečekaného coming outu a Taylora), že jsem neměl s nikým veskrze problém, což je v reality-show, ve které musíte někomu fandit celkem na nic. Hry jednotlivců byly sice snaživé a uvědomělé (Zeke, David), ale hrozně průměrné. Já fakt nesdílím nadšení z Davida, který byl po celou dobu rozklepaný pytel hoven a přesto si všechny okolo ochočil. Jistě, lidsky ztratil zábrany a za to je nutné ho ocenit, ale po herní stránce se spíše všichni snížili na jeho úroveň, než že by on tak vyrostl. Lehce nadprůměrný byl pak pouze Jay, který zdatně ovládal soutěže a pak Michaela (rovněž přes soutěže), kterou nesmyslně vyrazil. Další uměle vyrobená imunita, která smrděla pomocí produkce na sto honů (je hezké, že nám David vysvětlil, že korálky sebral z pochodní, ale tu svítivě růžovou barvu, kterou polil kokos, zřejmě nevychcal). No, celkově mě to díky totálně vylízaným exotům typu Taylor bavilo, bavilo to i díky permanentnímu přelívání moci, ke konci řady už ale docházely zábavné kreatury a především zajímavé momenty a zbyli jen nudní imbecilové typu Adam, který sice má fakt dojemný příběh a důvod chovat se trochu bezohledněji po hráčské stránce, ale nebýt sebestředný kokot i v případě, kdy mluví jen na kamery. Hannah s Kenem jsou pak zřejmě nejnudnější a nejzbytečnější hráči, kteří se za posledních pět let objevili ve finále (výjimka je snad jen vítěz té poslední). S vítězem jsem tedy v rámci mezí "spokojen", ale nijak divácky naplněn jeho schopnostmi. Vlastně mám stále větší pocit, že tuhle soutěž může vyhrát už kdokoliv. 65% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Souboj dvou generací a dvou rozdílných přístupů k životu byl rozhodně dobrým nápadem, který přinesl několik zábavných situací. Bohužel skupina psychických trosek a homodějů mi k srdci nepřirostla a jejich hra ani příliš nebavila. Vítěz si navíc pomohl příběhem o rakovině v rodině, což ve finále, kde byli tři zoufalci, přeci jen mělo svou váhu. Favorit: nikdo, Oblíbenci: plážová čtyřka, Michaela. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výchozí konfliktní nastavení mezi generací X aY je sice vyladěno tak protivně, že člověk nestačí valit bulvy, ale díky bohu ti největší miléniální kreténi a iXoidní zaprděnci vysmahli vcelku brzy a cca od druhé poloviny se tohle téma zmiňuje spíš pro formu. Ve výsledku to objektivně asi není ani lepší ani horší než takový ten ustálený, survivorovský standard. Subjektivně mě to ale prostě nechytilo. Casting a vývoj byl takový, že v poslední třetině jsem nenašel nikoho komu bych vyloženě fandil nebo ho naopak nesnášel.. Bylo mi jedno kdo to vyhraje. Tím spíš když byl vítěz díky dramaturgii střihu prozrazen vlastně už ve startu poslední třetiny (Protože střihač by nekladl důraz na takhle osobní a citlivý příběh kdyby nevěděl, že ho bude moci zakončit melancholickým "happyendem" tak jak to má publikum nejradši.)... Je to nešvar který je stále viditelnější- totiž, že Survivor je reality-show která je nasnímána (a často pravděpodobně inscenovaná), rozstříhána a následně poslepovaná do výsledného tvaru který už ale s realitou nemá mnoho společného... Je to možná větší show, ale vnímavý divák přichází o pocit autenticity a moment překvapení. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept podobný jako 21. S: Nicaragua, která mě dostala zpět ke sledování po cca 20-řadové pauze, takže to už samo o sobě asi bylo určité plus. Velmi sympatický cast, zejména ke konci. Stejně jako u předchozí série, i tentokrát jsem zklamaný z výsledného hlasování poroty, ale co se dá dělat. Stále bylo na co koukat - falešná HII, challenge s plazením v písku, challenge na vlnách, kmenové rady (zejména blindsides a kameny), vývoj charakteru některých postav (zejména mých oblíbenců David-Hannah-Ken), opíjející se Bret, hlášky Hannah, Taylorovy sklenice, trust-clustery, atd. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • William Wahl se stal nejmladším soutěžícím za 33 sérií, v době natáčení mu bylo pouhých 18 let a kvůli soutěži přerušil studium na střední škole. (Radim1.)
  • V této sérii mohl poprvé soutěžící někomu jinému ukradnout vyhranou odměnu díky speciální výhodě, schované na ostrově. (Zix.)

Reklama

Reklama