Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Supernatural Academy je příběhem dvou sester, rozdělených v útlém věku, které se nyní opět setkávají a musí se naučit věřit jedna druhé, pokud chtějí přežít a zachránit svět.
Jessa byla vychovávaná v magickém světě, studuje na škole určené pro lidi s magickými schopnostmi a je obklopená partou opravdu skvělých kamarádů. Oproti tomu Mischa byla vždy outsider, žijící ve světě obyčejných lidí a stěhující se každou chvíli z místa na místo, takže bylo těžké najít si nějaké přátele. Když je Mischin život v ohrožení, tak jí maminka vezme k jejímu otci a rodina se tak opět po letech setkává. Pro obě dívky to nyní bude těžké, musí si na sebe zvyknout a když navíc zjistí opravdový důvod, proč je jejich rodiče drželi od sebe a co vše je v sázce, tak jejich život už nikdy nebude jako dřív… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si divný mix Harryho Pottera, Stmívání a možná ještě Sabriny a máte Supernatural Academy. Seriál, který ačkoli animačně vypadá maximálně průměrně (někdy spíš podprůměrně, třeba v soubojích), s některými hodně solidními záběry, bizarními momenty a postavami, které se do toho všeho hodí jako pěst na oko (třeba lovec co si říká čtyřka), mě dokázal nakonec udržet nějakých 6 hodin u obrazovky, a to rozhodně nejsem fanoušek středoškolských romancí ani coming of age příběhů. Po pravdě romance mě tu bavily asi ze všeho nejmíň, některé postavy mi přišli docela špatné, ne zrovna sympatické a třeba takový upír Max mi až komicky připomínal Kocoura z Červeného Trpaslíka. Stejně tak zdejší záporák pro mě za moc nestál. Tak proč jsem u toho dokázal vydržet až do konce? Protože mám rád fantasy příběhy a ten zdejší nebyl vůbec marný. Předlohu neznám, podle popisu, co jsem k ní našel, to moc nesedí a jde asi jen o hodně volnou inspiraci, ale i tak mě to docela bavilo. V určitých chvílích tam byl příjemný nádech tajemna, některé twisty byly docela povedené a v těch hlavních aspektech, to mělo hlavu a patu. Fungovalo i vykreslení postupného budování vzájemného vztahu dvou sester. Na druhou stranu tam byly momenty, kdy se celá hlavní parta, nebo jen někteří její členové, chovali naprosto pitomě, že jsem se musel chytat za hlavu, ale tak dokázal jsem to omluvit tím, že to jsou puberťáci. Jindy mi některé dějové linky slibovaly mnohem víc, než v nich nakonec bylo (vílí svět) a tak jsem cítil jisté zklamání z nevyužitého potenciálu. Ovšem říkám si, že je tu aspoň pořád prostor pro další sérii. Také se v příběhu autoři nevyhnuli některým osvědčeným klišé, ale naštěstí je dokázali podat alespoň tak, že mi vlastně ani nevadily.  Ve výsledku nejsem zklamaný a nelituji utraceného času, říkám si, že to přeci nemohlo být špatné, když jsem to dokázal celé projet během jednoho odpoledne a dokázalo to udržet moji pozornost. Zkrátka není to žádný velký poklad, nic extrémně povedeného, nebo skvělého, ale dá se na to dívat a příběh má určité kouzlo, které mě chytlo až tak, že bych dokázal sledovat i další díly. 5,5/10 ()

Reklama

Reklama