Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Laurent 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle je patrné, že se autoři tohoto filmu značně inspirovali Kubrickovou Vesmírnou odyseou. Nefiguruje tu sice záhadný kvádr, ale zato smrtpřinášející koule. Dějová linie je rozdrobená na kratší epizody z různých časových pásem. Ve zvukové kulise je kombinována symfonická hudba s úryvky rockových písní. Celý film je propletený násilím a drastickými scénami s roztrhanými těly. Všechny ženy jsou velmi stroze oděné a nebrání se sexu. Jediné co tu snad chybí je pár pytlů tvrdých drog a několik kbelíků alkoholu. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Viděno v sobotu v TV. Už galerie jsem tušil, že to bude něco odlišného, od toho co jsem viděl dosud. Na začátku je to nic moc, ale další povídky jsou lepší a lepší. Tento film je vlastně soubor, který vypráví jakási kulička zla, přičemž pointa se ukáže až úplně na konci (Spoiler-pokolení vyvolených (přemožitelek) žen al´a Wonder Women konec SPoil). V průběhu sledování jsem si vzpomněl na jeden film, který nemá nic společného, že je také o jedné kulaté věci (Odysseus a hvězdy). PS: pokud by někdo chtěl natočit soubor povídek Příliš vzdálený svět, tak jedině se stejnou animací a výtvarníkem. PPS: do soboty jsem si vzpomínal na Akiru (zřejmě je to filmový zážitek, který mi vydrží rok. Před tím byla jen trilogie Matrix) až příliš často. Teď mě to dost opustilo a trochu ho nahradil Heavy metal. PPPS: pokud ho neviděli a moc o něm nevíte, tak to je lepší, protože si ho víc vychutnáte. PPPPS: Soundtrack je takový, jaký soundtracky mají být. Občas výrazný; naprosto přebíjí obraz, někdy je úplně v pozadí, skoro neslyšný. Ale pořád tam hraje. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Podívaná pro obskurní, sexuálně frustrované snílky. Díky řazení na epizodická vyprávění skrze bizardní historky samotného Zla, které jsou směřovány nevinné a jisto, jistě odepsané holčičce je Heavy metal opravdu těžký. Autoři zřejmě popustili svým fantasiím uzdu velmi zhurta a splašená kladiva jejich hormonů vyčarovala tuto fantaskně erotickou hříčku plnou masa a krve. Harpuna a penis - atd... :) Nevím, jestli je to úplně pro holky... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nedocenený kultový klenot s famóznym soundtrackom, ktorý je v podstate takým Animatrixom 80.-tych rokov, a nechýba mu ani slušná porcia krvi a sexuálnych scén. Skladá sa zo 7 samostatne fungujúcich poviedok, ktoré spája jediné - podivná mocná diabolská entita z neznáma, ktorá na najrozmanitejších svetoch rozdúchava nenávisť a šíri smrť. A teraz k samotným poviedkam, ktoré sa kus od kusu líšia žánrovým zaradením, spracovaním či animáciou (kresbou): 1.Soft Landing - mrazivá hororovo ladená poviedka, ktorá vypĺňa priestor medzi ostatnými príbehmi a spája ich, rozpráva o astronautovi, ktorý vo vesmíre nachádza podivnú na zeleno žiariacu guľu, a prináša ju domov ukázať dcére. Netuší, že spravil osudovú chybu... 80% /// 2. Harry Canyon - vynikajúci drsný cyberpunkový noir, ktorý sa jednoznačne inšpiroval v Millerovom kultovom komikse Drsná škola. Nechýba tu taxikár, ktorý je hlavnou postavou, dievča po krk v problémoch, gangstri a kopa hlášok. A samozrejme podivná zelená guľa... 95% /// 3. Den - conanovská barbarská hrdinská fantasy, v ktorej malý chlapec objaví záhadnú zelenú guľu, tá ho prenesie na neznámu planétu a zmení na silného muža. Keď zbadá dievča v serióznom malére, rozhodne sa jej pomôcť - a dobrodružstvo sa začína! Nechýba ani solídna dávka humoru. 90% /// 4. Captain Sternn - príbeh súdneho pojednania s arogantným zločincom, hviezdnym kapitánom Sternnom, ktorý chce súd vyhrať pomocou úplatkov. Nastanú však menšie problémy, v ktorých má prsty dačo zelené. 85% /// 5. B-17 - klaustrofobický horor, odohrávajúci sa na palube bojového lietadla, kde zelená guľa premenila mŕtvu posádku na zombie, ktorí teraz idú po zvyšných dvoch. Brrr. 90% /// 6. So Beautiful & So Dangerous - vtipná a svižná sci-fi komédia, v ktorej dvojica mimozemšťanov a robot unesú novinárku, mimozemšťania sa sfetujú a novinárka sa s robotom vyspí. Oh, a novinárka má na krku náhrdelník so zelenou guličkou. 90% /// 7. Taarma - epická fantasy v háve sci-fi, v ktorej zelená entita zmení časť mierumilovnej populácie na nemilosrdných ničiteľov, ktorý rozpútajú vojnu. Postaviť sa im môže jedine posledná príslušníčka dávnej rasy mocných bojovníkov. 100% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)
  • První scénou z filmu, kdy raketoplán vypustí vůz s řidičem ve skafandru, se nechal silně inspirovat Elon Musk, když dosáhl v podstatě toho samého se svou Teslou a neživým řidičem. (Bertramm)
  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama