Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je bohužel (nebo naštěstí?) značně ovlivněno tím, že jsem viděl originál od Rogera Cormana, a to nedlouho před zhlédnutím téhle Ozovy verze. Cormanův snímek byl sice natočený za pár šupů v jedné dekoraci během několika dní a bez jediného známého herce (v roce 1960 Jacka Nicholsona ještě nikdo neznal), obsahoval ale skvělé absurdní vtipy a sympatické herce. Bohužel musím říct, že tahle uřvaná, nevkusně přestylizovaná, i když poměrně velkolepě obsazená splácanina mu nesahá ani po květináč Audrey II. Z muzikálových vsuvek jsou dobré asi tak dvě, Mushnik Vincenta Gardenii se původnímu židovskému květináři Mela Wellese při nejlepší vůli nevyrovná a otravná kytka mi lezla krkem už po první písničce (!). Jediným opravdu vtipným okamžikem byla návštěva Billa Murraye u zubaře Stevea Martina (i když původní verze byla opět o něco stylovější a hlavně zábavnější). Muzikály mi nevadí, ale tohle mě opravdu totálně minulo. Originál je holt originál, no nemám pravdu, Audrey? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vite jak se říká, že něco je lepší než drátem do oka? Tak toto je film u kterého je lepší se raděj začít shánět po tom drátu. Ano, je to horor-comedy muzikál jako Rocky Horror Picture Show, ovšem s tím rozdílem že tady je místo zpívajícího Tima Curryho v podvazkách trojice ošklivých černošek z harlemu, místo hororových überklasik Adéla ještě nevečeřela, místo rock'n'rollu černé gospely a ultrapatetické muzikálové aranže, místo hravého šílenství mainstreamová nuda a místo sexy Susan Sarandon superblbá hnuska Ellen Greene. Bill Murray tu má výbornou roličku, všechno ostatní je hrozné. 4/10 ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stejnou vervou tlačilo na pilu i ve druhé půlce, mohli jsme mít obří kult. Švihlá přehlídka švihlých charakterů a chytlavých muzikálových vsuvek. Píši jako člověk, který nad většinou muzikálů ohrnuje nos, ale u Oze to nepřekvapivě funguje. A jsem rád, že Steve Martin může mít taky dobrou roli a být sympatický, protože doposud jsem ho vnímal jen jako poskokak Aleca Baldwina v tupých filmech ze Student Agency. Není to sice tak kvalitní nálož jako třeba Ghostbusters, ale kouzlo a švih krámek hrůz má. Převážně díky černošské kytce. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečná horrorová komedie s několika muzikálovými čísly. A právě ty jsou kamenem úrazu. Zatímco půlka z nich je bezesporu geniální, tak ta druhá je naopak neskutečně trapná. Ovšem celkově je Malý krámek hrůz skrz na skrz prolezlý originalitou a především zábavou, která veškeré zápory spolehlivě přebíjí. Jsem zvědav na původní verzi. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No, řekněte mi, kde jinde uvidíte mluvící masožravou vraždící kytku z vesmíru, co zpívá a díky krvi roste neuvěřitelným tempem? Zatím jsem to viděl jen tady, a předpokládám, že nikde jinde už tohle neuvidím. Nezapomenutelný zážitek, i když nadvakrát (napoprvé jsem si to pouštěl v noci a usnul jsem v půlce). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama