Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 2

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za originalitu si Watcher nepřipíše, ale body za styl a režijní zručnost teda já osobně hážu plnýma hrstma. Téma bylo již zpracované mockrát, obyčejně mě tyhle snímky, v nichž se hlavní ženské postavě dějou divné věci, manžel jí nevěří, a divák má být v nejistotě, zda se skutečně děje něco zlovolného, anebo hrdince jen haraší v palici, svojí obehraností otravujou. Ale Maika Monroe je skvělá herečka a Chloe Okuna má evidentně režijní talent, takže Watcher mě zaháčkoval a bavil, velmi moc. Tenze například ve scéně v metru je úplně hmatatelná. Kdo se dokáže správně naladit, dostane kvalitní mrazivý slowburn. 7/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho víc. Za mě to zpočátku byla nevýslovná nuda s hlavní hysterkou, co všude viděla úchyláky jen se někam pohnula. Později se to trochu usadilo, ale kromě jednoho zamávání u okna sem se jiných dramatických okamžiků nedočkal. I když to závěr trochu napravil, tak za mě je to pod průměrem. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Režijně nečekaně sebejisté ztvárnění námětu, který byl v minulosti zpracován už nejmíň tisíckrát. Neznámá Chloe Okuno dokázala s minimem prostředků (finančních i filmařských) vytěžit z neobjevného scénáře náramně pochmurnou podívanou o ženě (výborná Maika Monroe) sužované strachem z toho, že ji někdo sleduje. Krásně tajemné, tísnivé, audiovizuálně vytříbené a s precizně budovanými scénami, které přikovají do sedačky i bez užití jakýchkoliv obvyklých žánrových propriet (lekačky, násilí, nadpřirozeno). Nebýt finále natolik tradiční, nepřekvapivé a celkově banální, šlo by o mysteriózní psychothriller blížící se úrovni nejlepších obdobných děl Romana Polanského (Rosemary má děťátko, Nájemník). 70 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když se dva nastěhujou do snobskýho bejváku uprostřed dělnický vošuntělý čtvrti v Bukurešti, do bejváku kterej má vokna velký jako vejlohy a na nich žádný záclony ani závěsy, a hned ten večer spolu ještě "špásujou" na gauči, tak potom není divu, že povzbudí vražedný libido nejednoho ouchyla z voprejskanýho baráku vodnaproti. Po čase zase starej dobrej přímočarej thriller s téměř osmdesátkovou atmoškou, pomalej, temnej, smutnej, s krásně smutnou Majkou, jednou parádní smutnou synthpopovou peckou, a tím nejlepším exemplářem deviantního perverta za posledních x měsíců. Takový filmy maj dřevorubci tuze rádi! ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Co uděláte, když zjistíte, že vás někdo sleduje? Zase po delší době dílko, které mě v rámci stalker thrillerů hodně bavilo od začátku až do konce. Na úvod je nutné říct, že Maika Monroe roli zahrála opravdu skvěle.  Samotná žena, cizí město, cizí lidé, pocit ohrožení, stupňující se strach. Film na mě přenesl přesně ten znepokojivý pocit, jaký se měl dostavit. Burn Gorman coby stalker měl přesně tu správnou vizáž podivína, slizouna a creepy úchyla. Takhle nějak si pořádného psychopata představuju. Atmosféra se místy dala krájet, jediné mínus byl možná trošku odfláknutý konec, kde bych si představovala to ještě trošku líp rozehrát. Jinak ale skvělé čtyři hvězdy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)
  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama