Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyšetřovatelé zjišťují, jestli mohla společnost Boeing částečně zavinit dvě letecké katastrofy během pár měsíců tím, že jí šlo spíš o zisk než o bezpečnost. (Netflix)

Recenze (32)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentarni serial Letecke katastrofy pro me nasadil tak vysokou latku,ze tento me zklamal. Prvni pulka je dramaturgicky slaba a rozplizla, malo sevrena.Pak se tema zmeni a dozvite se neco o nesmyslne kapitole globalni letecke historie. Nektere myslenky jsou zdrave provokativni. Zaver se venuje letadlum Boeingu Max s vadnym systemem ,ktery je posilal ke dnu. Ukazuje to dve veci. Kazdy korporat ma stejne vlastnosti jako psychopat, neboli porucha osobnosti. A management jiz ve firmach nepracuje tricet let jako driv, ale vznikly specializovane profese na burze, ktere firmy sleduji az skoro jestli maji na zachodech toaletni papir. Pak klesnou akcie a management je se zlatymi padaky vyhozen. Proto zemreli pasazeri. Celkove je format proste nudny - mluvici hlava, klip, graf, mluvici hlava, klip, diagram. Pro trpelive ale funguje kumulativni ucinek. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Začne to výborně ale po půl hodině se celý dokument zvrhne v levičácky odborářskou agitku bývalých zaměstnanců, kteří vidí důvod chybného softwaru systému MCAS v propouštění a robotizaci z 90. let. Přesun centrály ze Seattlu do Chicaga fakt nemůže za to, že nějakej ajťák udělal chybu a druhej jí kryl. Airbus propouští a snižuje náklady úplně stejně jako Boeing. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře zpracovaný dokument o stále ještě nedávné kauze dvou nehod Boeingu, který chamtivostí svých největších představitelů a tlaku z Wall Street mohl za to, že během takřka pěti měsíců spadla dvě letadla a zemřelo přes 300 lidí. Líbila se mi struktura celého dokumentu, dozvíme se tu spoustu věcí, a právě informační hodnota je tady to, co Downfall vyšvihuje z průměru nahoru. Pro fanoušky letectví nebo Leteckých katastrof jednoznačná povinnost. Čisté 4* ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(24/2022) / Znovu dokuNetflix a znovu trefa do čierneho. Dokument približuje dve tragédie lietadiel Boeing 737MAX z pohľadu technického, byrokratického a morálneho. Nevadili mi výpovede bývalých zamestnancov firmy, podľa mňa len dotvárali celkový obraz a ukázali ako morálne dokáže klesnúť jedna spoločnosť. Silné memento, ktoré snáď poslúži ako výstraha do budúcnosti. (7/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Objektívne ladený dokument, ktorý nemá problém poukázať na praktiky v miliardovej spoločnosti, ktoré za účelom biznisu nehľadia na hodnoty a ľudskosť. Prvá časť sa zaoberá samotnými pádmi lietadiel, druhá už ich vyšetrovaním a náhľadom do vnútra spoločnosti Boeing. Kto v tom vidí agitku, tak asi má zakúpené akcie Boeingu, inak si to neviem vysvetliť. https://dokumenty.tv/pad-kauza-boeing-dokument/ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Pri druhej nehode Boeingu dňa 10.03.2019 zahynuli manželka Blanka, syn Martin a dcéra Michaela slovenského politika Antona Hrnka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama