Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 21 (2021) (série)


Uzemněný Boeing Max 8 (S21E01)

(epizoda)
  • Česko Stopka pro Boeing MAX 8 (více)

Obsahy(1)

29. října 2018, let Lion Air 610, letoun Boeing 737 Max 8. Po vzletu z Jakarty se u Boeingu 737 MAX 8, jednoho z nejnovějších letadel na světě, projevily problémy s řízením. O několik minut později se letoun zřítil do Jávského moře. Nehodu nikdo nepřežil. Indonéští vyšetřovatelé pátrající po odpovědích brzy odhalili chybu při údržbě a zrádný software, který ve světě vyvolal šok a způsobil uzemnění celé flotily. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stačilo tak málo, proškolit řádně piloty, upozornit je na chování MCASu a nemuselo k neštěstím vůbec dojít. A i Boeing by to nakonec vyšlo levněji, než odstavit mraky letadel. Ale to by nesměli v Boeingu "předpokládat", že si piloti všimnou systému, o kterém neví. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Njn to je tak když je zisk upřednostňen před životy pasažérů, ale jak ukazuje tento seriál je to bohužel běžná praxe... Navíc když Boeing Max 8 přihlásil podvodem certifikace letadel...! Tak se člověk nesmí divit... Njn USA tam lze vše když je dostatek peněz a dokud nechcípají jejich lidi tak na vše a všechny serou 😢😢 Smutné ale realita ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

346 mŕtvych kvôli konštrukčnej chybe a nedostatočnému výcviku pilotov. Boeing to stálo desiatky miliárd dolárov, keďže 20 mesiacov MAX 737 nemohol vzlietnuť, ale má to väčšiu hodnotu ako životy? A bol niekto za to vôbec potrestaný? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako já nejsem raketovej inženýr, ale dát do letadla záchrannej systém a neříct pilotům, že ho tam maj? To i náš spolužák ze základky, kterej si myslel, že 2x6 je autobus, by to udělal líp. Nechat poslat k zemi letadlo, protože se piloti perou s něčím, co jim chce pomoct, to je teda majstrštyk. Viděl jsem už hodně dílů Leteckejch katastrof, ale imbecilnější příčinu neštěstí si nepamatuju. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama