Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyšetřovatelé zjišťují, jestli mohla společnost Boeing částečně zavinit dvě letecké katastrofy během pár měsíců tím, že jí šlo spíš o zisk než o bezpečnost. (Netflix)

Recenze (32)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbí, že americká společnost natočí dokument o jiné americké gigantické společnosti v nelichotivém pohledu. Ale je fakt, že Boeingu nevěřím sám ani slovo. Nastoupit do jejich "nového" letadla je jako hrát ruskou ruletu. Bohužel aniž by to dokument nějak zlehčouval, přišlo o život více než 300 lidí a Boing si létá dál. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(24/2022) / Znovu dokuNetflix a znovu trefa do čierneho. Dokument približuje dve tragédie lietadiel Boeing 737MAX z pohľadu technického, byrokratického a morálneho. Nevadili mi výpovede bývalých zamestnancov firmy, podľa mňa len dotvárali celkový obraz a ukázali ako morálne dokáže klesnúť jedna spoločnosť. Silné memento, ktoré snáď poslúži ako výstraha do budúcnosti. (7/10) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Objektívne ladený dokument, ktorý nemá problém poukázať na praktiky v miliardovej spoločnosti, ktoré za účelom biznisu nehľadia na hodnoty a ľudskosť. Prvá časť sa zaoberá samotnými pádmi lietadiel, druhá už ich vyšetrovaním a náhľadom do vnútra spoločnosti Boeing. Kto v tom vidí agitku, tak asi má zakúpené akcie Boeingu, inak si to neviem vysvetliť. https://dokumenty.tv/pad-kauza-boeing-dokument/ ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře zpracovaný dokument o stále ještě nedávné kauze dvou nehod Boeingu, který chamtivostí svých největších představitelů a tlaku z Wall Street mohl za to, že během takřka pěti měsíců spadla dvě letadla a zemřelo přes 300 lidí. Líbila se mi struktura celého dokumentu, dozvíme se tu spoustu věcí, a právě informační hodnota je tady to, co Downfall vyšvihuje z průměru nahoru. Pro fanoušky letectví nebo Leteckých katastrof jednoznačná povinnost. Čisté 4* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Tento dokument na Netflixu krásně reflektuje dnešní trend, kterým se svět ubírá. Týká se to i velkých společností jako je je Boeing. Firma si zakládala už od založení na vysoké bezpečnosti a kvalitě. Bohužel se obávala konkurence a svoje prestižní vlastnosti vyměnila za rychlost a kvantitu. Tyto vlastnosti jsou v dnešním byrokratickém světě možná na prvním místě, ale to neznamená, že by do těchto vod měly sklouznout všechny společnosti. Potom toho můžou litovat a v takovém businessu už není prostor na chyby. Je mi nesmírně líto rodin, které byly obětí těchto Her o Oblaka a zaplatili tím cenu nejvyšší. Dokument byl poutavý, šokující a drsný. Přesně tyhle vlastnosti bych o takového typu dokumentu očekával. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Pri druhej nehode Boeingu dňa 10.03.2019 zahynuli manželka Blanka, syn Martin a dcéra Michaela slovenského politika Antona Hrnka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama