Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, je to on! Skvělý a nezapomenutelný seriál mého dětství a následného dospívání. Jaké přeci jenom krásné časy to tenkrát byly. A vůbec pořady Vega i Magion, kde jsem to tenkrát snad shlédl s úžasem na tváři poprvé. Dnes znovu reprisovaný ČT, kdy s odstupem času zjištuji že je to klasika která snad nezestárne. Nejvíce jsem měl v oblibě ani ne tak všemi oblíbeného Londýnského gentlemana Foga, ale toho skvělého záporáka a mistra převleků v jedné osobě vlka Chidlinga (poznávací znamení lesklé oko) ani nevím kým byl už dabovaný. Za titulní píseň ( "Pískni jen" atd.) kterou dodnes uchovávám ve své paměti, musím hodnotit i co se týče nostalgie známkou nevjvyšší. Jde opravdu o napínavý, gradující a velmi řemeslně a poctivě natočený dobrodružný film pro děti a mládež. Který se opravdu poctivě drží proslulé románové předlohy od J. Verna. ()

Reklama

ondrasimic 

všechny recenze uživatele

Seriál ve mě vzbudil zájem o zeměpis a geografii obecně, za což jsem mu neskutečně vděčný. Když se dnes z nostalgie koukám tak přemýšlím smutně, kdy jej neomarxistická progresivistická verbež zakáže....neboť ukazuje krásně všechna pozitiva pokroku (západní civlilizace) a kozervativního vidění světa....Fogg by dnes byl persona non gratta a princeznu Romy by neziskovky nechaly upálit, protože není možné nahlížet zaostalým a kolonialistickým evropským okem na kulturní obohacení barbarských zrůd....povzdech a nostalgie. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodužné plány, dlouhou cestu chystám. Mám pověst jentlemana, můj život to je změna........ no kdo by na to mohl zapomenout. Když jsem býval malý kluk tak jsem to nikdy neprošvihl, byl to vážně úžasný seriál se skvělými postavami (Willy, Barnabáš, Čiko, Romy a i ti pronásledovatelé) ;) 90%. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný seriál, na který se dá stále koukat, a do toho ještě hudba bratří de Angelisů. Jóóó, tehdy to byly hity. Navíc přináší i trochu poučení a člověk získá představu o světě, kde třeba ještě nebyl. Ovšem je nutno to brát s rezervou, jelikož víme, ve kterých letech se příběh odehrává. A je pojat tak, aby se dětem líbil a pochopily jednoduchou cestu zvířátek kolem zeměkoule. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)

Reklama

Reklama