Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Po prvních třech dílech fakt paráda. Skvělé a svérázné postavy, o atmosféře nemluvě... je to fakt napínavý.

MOST!

MOST! (2019)

Seriál mnoha poloh, všechny přitom perfektně fungují jako jeden celek. Černohumorná komedie i drama s reáliemi drsného severu. Táhnou to skvěle napsané a především zahrané postavy (trio Hoffman-Isteník-Drozda bych mohl sledovat donekonečna) i dynamický příběh. "Třeskuté" momenty jsem si úžíval stejně jako ty vážné a poslední díl mě utvrdil v tom, že Most není "sranda" na jedno použití.

Mladý papež

Mladý papež (2016)

Nevšední zážitek. Pius XIII. je fascinující postava, nesnesitelná i neodolatelná zároveň, a zahalená rouškou tajemství. Nelze však mluvit o one-man show: kardinálové Voiello a Guttieréz mu charismatem šlapou na paty. Potenciál církevního prostředí využit na maximum se všemi jeho rozpory a s velkým citem - Sorrentinův opulentní styl může působit samoúčelně, ale na katolické prostředí jako by byl stvořen. Možná jsem ke konci čekal více zvratů a část prvotního nadšení vyprchalo, Sorrentino zato nabídl nespočet silných scén, které mě zasáhly jako máloco. Nikdy bych si nemyslel, že budu věřit na zázraky. Po zhlédnutí (nebo spíš prožití) Mladého papeže si to i dovedu představit.

Willy Fog na cestě kolem světa

Willy Fog na cestě kolem světa (1981)

Londýn, Paříž, Bari, Suez, Bombaj...Ještě teď tu trasu dokážu vyjmenovat. Jako malý jsem to miloval. Podle mě nejlepší zpracování Verneovy předlohy včetně hraných filmů s dobrým českým dabingem (Viktor Preiss!) a milými hlavními hrdiny. Ta znělka! http://www.youtube.com/watch?v=yu_5T4t2XoM Když to někdy dávají v televizi, s chutí se podívám i dnes!

Putování s dinosaury

Putování s dinosaury (1999)

Tak pro tohle mám slabost. Ve svých +- šesti letech jsem miloval dinosaury (a znal jsem je snad všechny nazpaměť) a tohle jsem prostě hltal... Asi bych se na to měl podívat znova...

Země lidí

Země lidí (2011)

Ještě lepší než Planet Earth a Life (a to je co říct). Problémy lidí a nejrůznější podmínky, ve kterých žijí mě zajímají daleko víc než zvířata a podobných dokumentů mnoho nevzniklo. Vše je skvěle zpracované a nádherně natočené. Záběry na osamělé poutníky v Himálajích nebo vesničky na vodě v Thajsku prostě berou dech...