Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

heyda 

všechny recenze uživatele

Role přesně pro Carreyho. Tenhle film se nesmí brát vážně, ale jako pořádný úlet s crazy Carreym a hezky relaxovat doma v teple. Malinká výtka směřuje jen k Dejdarovi, jehož hlas se mi ke Carreymu nehodí. A celkově nemám moc rád, když se mění u hlavních postav dabéři. Dabéry máme skvělé, jen ať se každý drží svého borce ;-) a budu spokojenej. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Liar Liar je založený na skvelom hercovi a komikovi Jimu Carrey,ktorý nám tu zasa predvádza svoje grimasy a iné tvárové mimiky.Nápad o otcovi,ktorý klame kde sa len dá a jeho nespokojnom synovi,je milý a komediálne naladený.Stankári ma potešili vydaním tohto DVD v trafikách.A nesmiem zabudnúť na Dejdarov dabing,ktorý sa mi moc nezahováral. Inak ale fajn oddychovka. /60%/ ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Jim Carrey, příběh, pohodová komedie -ten se hledá těžko/// Film, který neoslní ani hereckým obsazením, ani hudbou či dokonce technickým zpracováním. Přesto se jedná o pěknou, rodinnou komedii, které kraluje Jim Carrey a k tomu mu dopomáhá pěkný námět a scénář, ušitý jemu přímo na míru. I dnes jsem se zasmál a obstojně pobavil a proto hodnotím film zaslouženými 3*/// Celkem 60%/// ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Fletcher Reed (Jim Carrey) je obyčejný lhář. Právník. Právník a lhář. Nedokáže si najít na svého syna čas a on se mu za to šeredně pomstí. Jedno kouzelné přání a Fletcher ať už chce nebo ne, tak musí mluvit pravdu. U soudu, ve výtahu, policistovi, sekretářce i bývalé manželce. Tohle je jedna z nejlepších Jimových rolí. Jim se předvádí a zvládá mě pobavit s přehledem. Jeho neustálé žvanění a hlášky jsou výborné. Jim je tady jako komik neodolatelný a tahle komedie mě velmi příjemně překvapila. Nečekal jsem, že se u ní takhle skvěle pobavím. Typický Carrey v nejlepší formě. Parádní zábava. (85 procent) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Šestou stovku mých komentářů začínám komentářem ke komedii Toma Shadyaca s názvem Lhář, lhář, ve které se v hlavní roli představuje vynikající komik Jim Carrey. Zde dostal pořádnou příležitost se vydovádět a zdá se, že toho opravdu plně využil. Bohužel však chtě nechtě musím říci, že i když ze začátku jsou ty Carreyho ksichtíky a jiné pitvoření docela vtipné, tak už v polovině filmu je to jen taková křeč, které už se ani nemohu smát, protože už mi to prostě nepřijde vtipné. A jelikož tento film je právě na tomto pitvoření postaven, tak už pak z mého pohledu nevyznívá tak, jak by asi měl. Ale naštěstí to docela zachraňuje dějová stránka filmu, protože film nabízí opravdu originální myšlenku jak to asi vypadá, když jeden den nemůžete lhát a musíte jen říkat pravdu. Díky tomu zde vzniká i několik opravdu vtipných scének, ale chyba je ta, že právě většina z nich je založena na mimice Carreyho tváře, která, jak už jsem se zmínil, po nějaké chvilce omrzí. Ale zase na druhou stranu je Carrey v této roli naprosto vynikající a těžko si dovedu představit někoho jiného, kdo by to zahrál stejně dobře nebo snad ještě lépe. Takže bych to uzavřel s tím, že lépe to asi zahrát nešlo, takže se to dá těch necelých 90 minut v pohodě přežít. A závěr filmu z letištní ranveje je docela vtipný, to se musí uznat. Takže nakonec filmu po zralé úvaze uděluji tři hvězdičky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Závěrečné titulky obsahují vystřižené scény. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od 8. července do 18. října 1996. (Terva)
  • Severoamerické tržby byly 181,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 302,7 mil. (NIRO)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno