Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Autobiografie stejně šílená a přepálená jako Weird Al sám. Tak přesně takto lze v jedné větě pospat snímek Weird: The Al Yankovic Story, který už od prvních minut opravdu nepředstavuje klasický životopisný počin. Celý snímek je pojat ve velmi silně parodickém duchu, přičemž s přibývající stopáží se kadence absurdit a bláznivých situací zvyšuje exponenciálním tempem. Tento aspekt společně s nevšedním hereckým projevem Daniela Radcliffa tedy vytváří výbušnou komediální směs, která ale ne každému divákovi sedne. Ovšem pokud jste, stejně jako já, velkými fanoušky Weird Ala, tak si tuto nevšední filmovou jednohubku i díky jeho nejznámějším písním jaksepatří užijete. PS: Evan Rachel Wood jakožto Madonna je zde vážně k sežrání! „You're all just a bunch of normals. I am the Weird one!“ ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl falešný trailer na biografický film o Al Yankovicovi a po letech jsme se nakonec dočkali i snímku samotného. Jak ale pojmout životopisné dílo člověka, který se proslavil parodiemi písniček? Udělejte ho jako parodii. Film tak bere to nejprovařenější schéma, které životopisné a hudební filmy mají a prokládá to Yankovičovým bizárem, kde jen může. Místy je to vtipné, jindy se to snaží tvářit až moc vážně (jako vtip), ale díru do světa to neudělá. Akční pasáže si ale klidně mohli odpustit, ty tam byly dle mého názoru úplně mimo mísu. Hodnocení: 60 % ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Weird: The Al Yankovic Story je skutečně nevyzpytatelný jako Al Yankovic a tím je neskutečně přitažlivý.  Tahle fiktivní a za vlasy přitažená pouť Yankovice sází nejen na bravurní podání Daniela Radcliffea, ale především střelenou podívanou, která si z hudebních biopiců spíše utahuje. Bylo by zajímavé vidět na Yankovice odtažitější pohled či alespoň snahu o nějaký psychologický rozbor, Yankovic si ovšem nejspíš očividně napsal film dle svých představ a výsledkem je podivnost v tom nejlepším smyslu..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už Grammy môže získať asi aj opitý pesničkár pri táboráku. A tento wierdo ich má 5. Pritom umelecká hodnota nič, veď všetko len prespieval a trochu pretextoval. Niečo urobil aj ako producent, ale známy je proste ako parodik. To ako keby Oscara získal Kemka. No nič, ale keď už paródia, tak mala byť poriadna. No na tomto filme som nič vtipné nevidel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Yankovica mám celkom rád, počúval som ho ako dieťa, no po rokoch som si na neho spomenul prostredníctvom tohto "životopisného" filmu. Celkom som sa tešil, že sa dozviem o živote tejto cover-parody legendy niečo viac, ale napokon je táto anti-autobiografia totálny úlet, rovnako ako Alove texty a prístup k hudbe. Áno, človek sa pri sledovaní tohto filmu zabavil, ale ja by som skôr uvítal niečo, čo nebude pôsobiť takýmto beletrizovaným alter štýlom. Inak, Daniel "Harry" Radcliffe sa celkom fajn vymanil zo svojej detskej role. A celkom pobavila aj Evan Rachel Wood v úlohe Madonny. Satira ako sa patrí! Ako úlet to bolo celkovo výborné, ale aj tak som dúfal v niečo iné... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • Prvý záverečný záber ukazuje fotografie 'Weird Ala' Yankovica, pričom niektoré z nich sú skutočné, iné sú fotomontáž s inými celebritami alebo udalosťami, aby sa hodili k tónu filmu; napríklad Weird Al polonahý s fľašou Jack Daniels alebo Madonna, ktorá ho bozkáva, pričom Dr. Demento sa na to pozerá. (Pat.Ko)
  • Ve scéně, kdy se Weird Al Yankovic (Daniel Radcliffe) ptá Dr. Dementa (Rainn Wilson), zda chce být jeho mentor, tázaný odpovídá: „Ne, chci být tvůj dementor!“ Dementor (v češtině „mozkomor“) je přitom bytost z příběhů o Harrym Potterovi, v jejichž filmovém zpracování hrál Radcliffe hlavní roli. (Maulik)
  • Na začiatku, keď mladý Al (Richard Aaron Anderson) prehráva rádio, môžeme počuť muža, ktorý hovorí: "Všetky naše gabardínové obleky sú teraz v zľave o 30 %." Toto je odkaz na skladbu "King of Suede" z albumu "'Weird Al' Yankovic in 3-D." (Pat.Ko)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama