foto

Weird Al Yankovic

  • nar. 23.10.1959 (57 let)
    Lynwood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký zpěvák, hudebník, herec, textař, televizní producent, satirik a parodista Weird Al Yankovic se narodil 23. října 1959 v Lynwoodu v Kalifornii.

Je znám především pro své parodie všech možných hudebních interpretů. Na svém kontě má přes 12 milionů prodaných alb. S tímto číslem se řadí na přední příčku v historii komiků. Je trojnásobný vítěz Grammy, má čtyři zlatá alba a šest platinových nahrávek.

Objevil se ve třech dílech BLÁZNIVÉ STŘELY, v AGENT WC 40, dále ve filmu HALLOWEEN II a v několika seriálech. Má i svou postavičku ve slavném seriálu SIMPSONOVI.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Batman vs. Robin
Robot Chicken DC Comics Special 3: Magical Friendship (TV film)
2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
2013 The Animated Tales of GWAR
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
2009 Halloween II
2003 Haunted Lighthouse
'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection
2000 Nothing Sacred
1998 Desperation Boulevard
Safety Patrol (TV film)
1996 Agent WC 40
Bad Hair Day: The Videos
Best of Ed's Night Party, The
1994 Alapalooza: The Videos
Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1993 Living and Working in Space: The Countdown Has Begun
1992 'Weird Al' Yankovic Video Library: His Greatest Hits, The
1991 Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu
1989 Behind the Scenes: 'UHF' (TV film)
Jak se dělá televize
1988 Bláznivá střela
Tapeheads
1985 Compleat Al, The

TV seriály

2016 Bajillion Dollar Propertie$ (TV seriál)
Hidden America with Jonah Ray (TV seriál)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Star Wars: Detours (TV seriál)
Galavant (TV seriál)
The One True King (To Unite Them All) (S02E10)
2015 Galavant (TV seriál)
Completely Mad... Alena (S01E05)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
2014 Hotwives of Orlando, The (TV seriál)
2012 Sketchy (TV seriál)
2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Noretta (S07E07)
2010 Epic Rap Battles of History (TV seriál)
2008 Atop the Fourth Wall (TV seriál) - a.z.
Transformers: Animated (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Zlatá devadesátá (S19E11)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Čtyřprocentní trojka (S14E17)
2001 Grim & Evil (TV seriál)
1999 Sabrina the Animated Series (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Weird Al Show, The (TV seriál)
1995 Ed's Night Party (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
The Eddie Files (TV seriál)
1992 Batman (TV seriál)
Kocour Raplík (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1987 Mathnet (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Miss Galaxie (S02E21)
1985 Double Dare (TV seriál)

Dokumentární

2016 George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2011 'Weird Al' Yankovic Live!: The Alpocalypse Tour (koncert)
2005 20 to 1 (TV seriál)
2002 Pet Star (TV seriál)
1997 Behind the Music (TV seriál)
50,000,000 Joe Franklin Fans Can't Be Wrong - a.z.
1991 Dr. Demento 20th Anniversary Collection

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 ArScheerio Paul Show, The (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Sin City Spectacular (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1987 Remote Control (TV pořad)
Square One TV (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Weird Al Yankovic - Tacky (hudební videoklip)
2006 Straight Outta Lynwood (hudební videoklip)
1997 Michael Jackson: HIStory on Film - Volume II (hudební videoklip)
1996 'Weird Al' Yankovic: The Videos (hudební videoklip)
1989 Michael Jackson - Liberian Girl (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1989 Jak se dělá televize

TV pořady

1986 Comic Relief (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace