foto

Weird Al Yankovic

  • nar. 23.10.1959 (60 let)
    Lynwood, California, USA

Biografie

Americký zpěvák, hudebník, herec, textař, televizní producent, satirik a parodista Weird Al Yankovic se narodil 23. října 1959 v Lynwoodu v Kalifornii.

Je znám především pro své parodie všech možných hudebních interpretů. Na svém kontě má přes 12 milionů prodaných alb. S tímto číslem se řadí na přední příčku v historii komiků. Je trojnásobný vítěz Grammy, má čtyři zlatá alba a šest platinových nahrávek.

Objevil se ve třech dílech BLÁZNIVÉ STŘELY, v AGENT WC 40, dále ve filmu HALLOWEEN II a v několika seriálech. Má i svou postavičku ve slavném seriálu SIMPSONOVI.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2019 Kevin Hart's Guide to Black History (TV film)
Teen Titans Go! Vs. Teen Titans
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Batman vs. Robin
Robot Chicken DC Comics Special 3: Magical Friendship (TV film)
2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
2013 The Animated Tales of GWAR
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
2009 Halloween II
2003 Haunted Lighthouse
2000 Nothing Sacred
1998 Desperation Boulevard
Safety Patrol (TV film)
1996 Agent WC 40
Bad Hair Day: The Videos
Best of Ed's Night Party, The
1994 Alapalooza: The Videos
Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1993 Living and Working in Space: The Countdown Has Begun
1991 Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu
1989 Behind the Scenes: 'UHF' (TV film)
Jak se dělá televize
1988 Bláznivá střela
Tapeheads
1985 Compleat Al, The

TV seriály

2019 Work In Progress (TV seriál)
162 (S01E03)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
The Speech and Debate League of Death and Destruction Cross Town Explosion Event (S02E32)
First Impressions (S02E31)
Cavendish (S02E30)
další epizody (6)
Šílená bejvalka (TV seriál)
I Have a Date Tonight (S04E16)
2018 Happy! (TV seriál)
19 hodin a 13 minut (S02E05)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Ride Along Little Doggie (S02E26)
Adventure Buddies (S02E25)
The Dog Who Knew Too Much (S02E24)
další epizody (26)
2017 Danger & Eggs (TV seriál)
Lady Dynamite (TV seriál)
Little Manila (S02E08)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
A Christmas Peril (S01E36)
Milo Murphy's Halloween Scream-A-Torium! (S01E35)
Fungus Among Us (S01E34)
další epizody (26)
Robot Chicken (TV seriál)
Hey I Found Another Sock (S09E02)
2016 Bajillion Dollar Propertie$ (TV seriál)
Hidden America with Jonah Ray (TV seriál)
Little Big Awesome (TV seriál)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
Wilder West (S01E10)
Worked Day (S01E09)
Smooth Opera-tor (S01E08)
další epizody (10)
Star Wars: Detours (TV seriál)
Zeptejte se storybotů (TV seriál)
Galavant (TV seriál)
The One True King (To Unite Them All) (S02E10)
BoJack Horseman (TV seriál)
Jsi to ty (S03E10)
Starý známý (S03E08)
Mr. Pickles (TV seriál)
Vegans (S02E08)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
President Porpoise Is Missing! (S07E18)
2015 Galavant (TV seriál)
Completely Mad... Alena (S01E05)
Léto k nepřežití: První den v táboře (TV seriál)
Staff Party (E07)
Auditions (E04)
Mighty Magiswords (TV seriál)
Městečko Záhad (TV seriál)
Kobky, kobky a ještě kobky (S02E13)
2014 Hotwives of Orlando, The (TV seriál)
2013 Čas na dobrodružství (TV seriál)
We Fixed a Truck (S05E39)
2012 Sketchy (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Kidnapped by Danger (S06E14)
2011 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Nová hranice (S03E18)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Noretta (S07E07)
2010 Epic Rap Battles of History (TV seriál)
2008 Atop the Fourth Wall (TV seriál) - a.z.
Simpsonovi (TV seriál)
Zlatá devadesátá (S19E11)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Transformers: Animated (TV seriál)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
The Munnery (S02E12)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Čtyřprocentní trojka (S14E17)
2001 Grim & Evil (TV seriál)
1999 Sabrina the Animated Series (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 The Weird Al Show (TV seriál)
1995 Ed's Night Party (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
The Eddie Files (TV seriál)
1992 Batman (TV seriál)
Kocour Raplík (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1987 Mathnet (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Miss Galaxie (S02E21)
1985 Double Dare (TV seriál)

Dokumentární

2019 Animation Outlaws
2016 George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2011 'Weird Al' Yankovic Live!: The Alpocalypse Tour (koncert)
Adventures in Plymptoons!
2005 20 to 1 (TV seriál)
2002 Pet Star (TV seriál)
1997 50,000,000 Joe Franklin Fans Can't Be Wrong - a.z.
Behind the Music (TV seriál)
Michael Jackson: HIStory on Film - Volume II (video kompilace)
1991 Dr. Demento 20th Anniversary Collection

Hudební videoklipy

2014 Weird Al Yankovic - Tacky (hudební videoklip)
2006 Straight Outta Lynwood (hudební videoklip)
1996 'Weird Al' Yankovic: The Videos (hudební videoklip)
1989 Michael Jackson: Liberian Girl (hudební videoklip)

Video kompilace

2003 'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection (video kompilace)
1992 The 'Weird Al' Yankovic Video Library: His Greatest Hits (video kompilace)

Režijní filmografie

Filmy

1996 Bad Hair Day: The Videos
1994 Alapalooza: The Videos

Hudební videoklipy

2014 Weird Al Yankovic - Tacky (hudební videoklip)
2006 Straight Outta Lynwood (hudební videoklip)
1996 'Weird Al' Yankovic: The Videos (hudební videoklip)

Video kompilace

2003 'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection (video kompilace)
1992 The 'Weird Al' Yankovic Video Library: His Greatest Hits (video kompilace)

Scenáristická filmografie

Filmy

1989 Jak se dělá televize

TV pořady

1986 Comic Relief (TV pořad)

Host

TV pořady

2015 Jay Leno's Garage (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
The ArScheerio Paul Show (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2010 A Night of 140 Tweets: A Celebrity Tweet-A-Thon for Haiti (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Sin City Spectacular (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1987 Remote Control (TV pořad)
Square One TV (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Fanoušci tvůrce