Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Už premisa tohoto hororo-thrilleru je naprostý brak, kdy je ve světě videohra, která ovlivňuje realitu kolem vás, ale ve správných rukou mohlo jít o koukatelný kousek. Tohle je ovšem naprostá přepálená kravina, která není znepokojivá, místy je akorát nechutná, avšak to je vše. Sledujeme tu vcelku nezajímavé archetypy, jak si vyvíjí vztah, zatím co bojují proti této videohře. Pravidla a omezení tu prakticky neexistují, takže sledujeme jen to, co se scénáristům zamane a hodí. Často sledujeme absolutně nezáživné situace, které nejsou děsivé. Shodou okolností úrovně a překážky hlavní hrdinky nepůsobí ani zdaleka, tak tíživě a složitě, jako to co nám film ukázal na začátku. K tomu je tu jedna z nejkomičtěji vypadajících smrtí posledních let. K tomu si připočtěte hrozné využití licencovaná hudby a naprosto příšerně trapné a brakovité finále, s nevjtipnějším a nejdementnějším soubojem, jaký jsem viděl. To co se stane naší hrdince ublíží nepřítely a naopak. Kdy se ukáže, že je hlavní postava je tupá jak poleno. Nemluvě o celém stupidním vysvětlení jak a proč to celé funguje. Neuvěřitelně tragický brak, který nestojí ani za to vysmátí. Ale hej, aspoň to má sotva hodinu a půl. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Podobne filmy mám celkom rad, býva tu spad i nejaká ta kvalitná gore stránka, ale tento nemá ani jedno a ani druhé. U mna si to do cela posral už z výberom nezaujímavých a všedných postav a herci boli hádam i horší. Ani trikovo tej vody moc nenamútil a dejovo to bolo strašne lacné až fádne. Myslel som si, že aspoň pointa sa vydarí, ale aj to bol môj omyl a podcenil som tvorcov tohto filmu tým, že som si naozaj myslel, že ponúknu aspoň vo finále niečo nevšedne a výnimočne. Bohužiaľ ich fantázia a um za veľa nestoja a tak nato tento film sakramentsky doplatil. Aspoň, že som sa až tak veľmi nenudil, ale viac než 2* aj tak dať nemôžem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím hororový propadák roku. Film budil očekávání, že se jedná o další variaci na Saw/Jumanji, což je zkrátka vděčné hororové téma, které málokdy vyloženě zklame, ale tady jsem o film ztrácel zájem už někde v 15 minutě. Netflix to má zatím s horory tak 50 na 50, ale tohle je velký špatný snad ve všech směrech. Na jednu stranu jsem rád, že vychází i tak špatné filmy, aspoň lidé víc docení horory typu Sadness, X a Eight for Silver, což jsou bezpochyby letošní hity. Choose for Die je podobným teen odvarem jako ten horor o Appce ( název jsem už zapomněl), kde nic moc pořádně nefunguje, ale jistá skupina lidí z něj stejně bude spokojená a s radostí jej bude šířit dále. Film se hodně soustředí jen na 2 hlavní postavy, které moc zajímavé nejsou a samotná hra je vyloženě meh a k smíchu. Úkoly i samotná podstata hry nedává moc smysl a v hodně směrech to působí nedopečeně a udělané narychlo. Gore zde víceméně absentuje, jsou zde asi 3 krvavé scény, shodou náhodou velmi podobné ( krev teče z pusy), to dnes může potěšit fakt jen ty nejméně náročné nebo začínající v žánru, atmosféra se zde nevyskytuje, napětí zde není, lekačky hodně předvídatelné a nefuknční, nikde to negraduje a když nefunguje hororová stránka, tak to bohužel není ani vtipné natož zábavné, zkrátka velký špatný v každém směru. Jako kulisa při vaření nebo úklidu to nejspíš zaboduje, ale na večerní podívání s partnerem nebo o samotě bez šance. Příběh 2/5. Akce 1/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 2/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Hnusné a nesympatické postavy nielen vzhľadom, čo by sa dalo prekusnúť, keďže nemôžeme hodnotiť knihu podľa obalu, ale najmä správaním sa, inteligenciou a podobne. Veľmi slabučký film, človek by čakal nejakého toho horového zástupcu triedy ála Jumanji či Zathura ale to bol veľký omyl, toto sa k nim nepribližuje ani omylom, napriek tomu, že sú to žánrovo samozrejme predsa len odlišné kúsky. Chýbalo tomu viac hororu, gore, smrti a jednoducho len pochmúrne prostredie, trocha hmly a hra so svetlami jednoducho nestačia. ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Čakal som zaujímavý horor z herného prostredia ale výsledok bola fakt debilina. Nápad fajn ale realizácia hrozná. Herecké obsadenie slabé a nezachránil to ani Asa. Najlepšia scéna bola tá v reštaurácii. Inak nuda a hrozná uspávanka. Mal som čo robiť, aby som nezaspal a dopozeral to. Slabá 1* je maximum, čo si to zaslúži. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama