Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (302)

tron 

všechny recenze uživatele

Ono je to strašne predvídateľný príbeh, ktorý sme videli už veľakrát: bručoun sa začne meniť k lepšiemu, ukáže sa, že v skutočnosti má veľké srdce, ibaže sa mu v minulosti stalo niečo zlé,  teraz sa síce začne stávať dobrým a prívetivým, ku koncu sa ale pravdaže musí objaviť konflikt, ktorý ho na chvíľu znova vráti na cestu bručounstva a koniec je samozrejme optimistický (hoci...). Lenže tento film je jasným dôkazom toho, že aj klišé môže fungovať, ak sa spracuje zručne. A tu sa s ním pracuje zručne. Scény sú dlhé tak akurát, aby nenudili. Režisér to natáča dostatočne skúsene, takže každá scéna je iná. Niektorá veselá, iná feel good a potom dramatická. Spolu to, ako v každej kvalitnej melodráme, drží pohromade. Výborný je kasting, samozrejme v čele s Hanksom, ale výborní sú všetci, či už drsný kocúr alebo Mariana Treviño, ktorá je natoľko odzbrojujúca, až skoro vôbec nie je otravná. Čo ma (v dobro) zarazilo, bol živočíšny mexický nadsamec Manuel Garcia-Rulfo (remake Sedem statočných) v takej úlohe, ktorú som od neho ozaj nečakal (vlastne som až po dopozeraní zistil, že to bol on). A rozhodne som po dlhej prestávke znova rád videl v akcii skvelú Rachel Keller (Legion). ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto režiséra pohyblivých obrázků Marca Forstera je remakem švédského filmu Muž jménem Ove, který jsem neměl možnost ještě vidět, takže v tuto chvíli mi chybí srovnání Otty s Ovem. Marc Forster rozhodně patří do kategorie režisérů, který dělat filmy s grácií umí. Prvotně jsem byl zaujat jeho filmem Ples příšer, následně kupříkladu Bondovkou Quantum of Solace či Světovou válkou Z s Bradem Pittem. Nyní jsem si užil Ottu s obličejem Toma Hankse, který podává svůj standardní výkon v roli nevrlého starce a v podání jeho mladšího já v snímku zříme Tomova syna Trumana Hankse. Kinematografie pluje se svým Chevroletem na dramatické lince s občasným humorným odlehčením a víceméně to funguje po celé délce filmu zdařile. Lidský příběh pln životní radosti a smutku, ve kterém krom Hanks family skvěle hraje Mariana Treviño jejíž role mi trošku připomíná Esther Smith v seriálu Trying nacházející se na platformě společnosti Jablko. Muž jménem Otto si určitě zaslouží divákovu pozornost, stejně tak jako Hanks si v dobách dřívějších za svůj herecký um zasloužil nejednoho Oscara. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Slabé a nadhodnocené (aktuálně 82 %). Vezměte "Gran Torino" (****), odeberte vulgární mluvu, asijskou rodinu nahraďte jihoamerickou a poškrtejte veškerou akci. Abrakadabra, "Muž jménem Otto" je na světě. Absencí originality a množstvím patosu jsou si oba zmiňované snímky dost podobné, nicméně ač obecně preferuji Hankse, Eastwoodovi jsem toho bručouna žrala podstatně víc. Edit: Odebírám jednu hvězdu, protože mě film nejen nebavil, ale chvílemi vyloženě iritoval. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Uvěřitelná lidskost. To si odnáším z tohoto filmu. Tom Hanks si rok po Elvisovi zahrál v dalším skvělém filmu. Nafrflaný a na všechno věčně naštvaný bručoun O.T.T.O. se Vám vryje pod kůži a budete s ním prožívat každý flashback do minulosti (které jsou mimochodem skvěle natočené a zahrané) a každý důležitý moment v jeho životě. Nebudu spoilerovat, knihu jsem nečetl a byl jsem mile překvapen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět od Fredrika Backmana je z podstaty věci super, plný lidskosti a lidství. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že původní film byl o lán lepší, zatímco tento nic nového nepřinesl. Nejvíc je to znát na nejlepším vtipu příběhu. Od původního příběhu totiž fanoušky Volva a Saabu už nikdy nebudu vnímat stejně. Tady to ale s těmi automobilovými značkami vyšlo dost do ztracena. Nejzajímavější mi přišel vztah Otta s venkovní kočkou, to, pravda, hnulo na srdíčku. Zbytek ale nepřekvapil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)

Reklama

Reklama