Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Fuquov režijný debut. Audiovizuálne vypapkané béčko s efektnými, filmami Johna Woo inšpirovanými, prestrelkami a parádnou elektronikou od Gregsona-Williamsa. Chow má charizma a s dvoma pištoľami v rukách vypadá štýlovo, Mira Sorvino je sexi doplnok a Rooker je super drsňácky policajt. Dvojica záporných nájomných vrahov Trejo-Schweiger najlepšia na celom filme. Scenár je poslabší, ale o ten v týchto žánrových sférach nikdy nešlo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Fuqua se poprvé posadil do režisérskýho křesla a výsledkem jeho snažení je akční béčko, který neurazí, ale ani nenadchne. Už od začátku věděl, jak natočit solidní akci, jenom tu pokulhává příběh. Tentokrát ještě o trochu víc, než v jeho následujících filmech. Byl prostě moc jednoduchej s nemalou dávkou patosu (hlavně, když si ústřední dvojice vylejvá svoje bolístky) a dialogy to taky moc nevytrhly. Yun-Fat Chow mi do role moc nesednul, chybělo mu nějaký výraznější charisma, třeba Jet Li by určitě odved lepší práci. Za to Mira Sorvino byla sice zlobivá, ale pěkná kočička. Jako průměrná akční podívaná to poslouží dobře, to je však vše. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hongkongský akčňák odehrávající se v Americe" mi nepřipadá zdaleka tak špatný, jak se říká. Ano, scénáři by kapka (nebo spíš pár litrů) originality neuškodila, protože obzvlášť v první polovině "boss vyšle zabijáky - selžou - boss se to dozví a vyšle zabijáky - selžou..." působí přihlouple, jenže kvůli neustálé akci, rozumné stopáži a příjemné videoklipové režii jsem se nakonec nenudil a můj mozek se necítil nijak zvlášť zneužitý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,204,929Tržby Celosvetovo $35,100,000║ akcia újde, Chow Yun-Fat sympaťák, aj ostatný menoslov na prvý pohľad aspoň zaujme ale v príbehu nie úplne využitý.... ale najhoršie že ten vývarový príbeh nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo tri mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno