Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem o angazmane Conneryho mdzi bondovkami - toto natocil medzi You only live twice a Diamonds are forever. Mno ale najlepsie Conneryho dielo zo 60. rokov okrem bondoviek je u mna Pahorek z tusim 1965 roku. potom tocil uz len ame nudne ukecane plane sracky - tvari sa to ako western, ale je to len priemerny sivy sedivy produkt westernovej inflacie 60. rokov - najvacsim klise bola kradez koni. No nic, Connery hrat vie, ale tu ma vyslovene sral, Bardotka vlastne tiez - a otravny a plany je vlastne pre man cely tento film, Dmytryk ma daleko lepsie veci - Mladi lvi ? 30 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bál o "Bardotku", ona je prostě překrásná ženská a na divokým západě to bylo občas pro takový ženský hodně divoký. Vím, vím, tady jí chranil Sean Connery což není špatný, ale přece jenom, já jsem já. Film jasně ukazuje, že když už chlap kvůli takový babě nasazuje svoje krčisko, je doslova morální povinností každé holky se s ním na oplátku vyspat, protože jeden nikdy neví, kdy hrdina natáhne brko éééé teda brka. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Shalako: „Viete, že nie som ženatý.“ Irina: „Ako to môžem vedieť?“ Shalako: „Väčšina žien má na takéto veci inštinkt, rovnako ako väčšina mužov.“ Takže - obsadíte Škóta, pár Angličanov, Íra, Poliaka a Francúzku vo filme... Kto by tušil, že to bude western? Western s príliš čitateľným príbehom, postavený na tvárach dvoch hlavných predstaviteľov. Mladí herci - Sean Connery a Brigitte Bardot. Rušilo ma množstvo make-upu na Bardotovej tvári, rušilo ma európske stvárnenie hlavného hrdinu, hlavný záporák bol nevýrazný. Pokus o odsúdenie správania arogantných bielych mužov? Posolstvo sa neujalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharmantní lapač kočiček, to je Conneryho Shalako. Dokonce má i svůj oslavný song podobně jako zloděj lupinusu Dennis Moore v Monty Pythonech! Je sice kapánek zarážející, že Bardot dělá bardotku, nicméně další noc už je baronka povolnější. Muselo to přijít, protože: „Shalako, Shalako...born on the wind to follow the sun...he rode wild country down New Mexico...would gamble his life to own a woman!“.. Nepříliš záživný western, ve kterém nabíjení zbraní při přestřelkách představuje zbytečný luxus, závěrečný souboj na kopí je synonymem choreografické zoufalosti a vůbec celá ta hra na schovávanou mezi aristokraty a rudými divochy působí po dramaturgické stránce značně nedotaženě. Apropo, romantické představy z Mayovek ohledně chování Apačů k ženám jsou tady nekompromisně rozmetány (ponižování zajaté Lady Daggett). Kladivo nynějších kampaní by na ně dopadlo, až by jim rezervace byla malá. A Shalako by byl další na řadě.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný western se třemi hvězdami, které se však nijak výrazně neprojevily. Nemyslím, že by to byla jejich vina. Režisér DMYTRYK zřejmě neměl nijaké větší zkušenosti s tím, jak se točí westerny. No a v roce 1968, kdy tento film vznikal, byly na plátně daleko větší hity v tomto žánru, takže se snažil udělat něco mimořádného. (Nacpání diamantového náhrdelníku ženě do úst a tím ji zardousit, lezení po vysokých skalách bez patřičného vybavení, souboj Indiána a Shalaka s kopím atd.). Závěr filmu stál za starou bačkoru, režisér nevěděl jak z toho ven, tak to zahrál do ztracena. Nikdo nebyl vítěz ani poražen. Tak si myslím, že se tohle točilo jenom kvůli tehdy velmi populární sexbombě Brigitte BARDOTOVÉ. JINÝ DŮVOD mě nenapadá. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama