Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špionážní thriller Jérôma Salleho vychází z nepravděpodobných, avšak skutečných událostí. Líčí příběh francouzského státního úředníka, který se nevědomky ocitne v konfliktu s jednou z nejmocnějších a nejnebezpečnějších sil moderní doby – ruskou tajnou službou FSB. (mac000)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jak dobrá je Francie v komediích, tak stejně dobrá je i v drsných thrillerech. Kompromat je excelentní, bezvýchodná napínavá jízda od začátku do konce. Útěk francouze žijícího v Rusku před KGB, která jej z neznámých důvodů falešně obvinila z pedofilie je sama o sobě poměrně dobře uchopitelná látka a ačkoliv je trochu obyčejná a všední, režisér je dostatečňe zkušený na to, aby z ní udělal dostatečně poutavou jízdu v čele s výbornou hlavní tváří. Film má grády, je napínavý a po celé dvě hodiny diváka nepustí ze svých spárů. Dojde na akci, špionážní kličky, trochu politiky i velkolepý útěk. Tohle se prostě povedlo a já nemám výhrady. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po tom, co rusáci předváděj na Ukrajině, je tohle už jenom taková třešnička na dortu. Jenže i tohle je fakt něco děsivýho. Bez reálií dnešní doby bych si z fleku myslel, že se jedná o příběh z dob SSSR. Bohužel se však neni čemu divit, když se do teď v Rusku kromě falešnejch obvinění a zmanipulovanjech soudních procesů nepohodlný lidi rovnou ztrácej nebo záhadně umíraj (pád z okna FTW). Nicméně Francouzská ambasáda se v příběhu taky nepředvedla v nejlepšim světle (co může být víc než ochrana vlastních občanů v daný zemi?). Dovedu se představit, že takovýhle přizdisráčský jednání ambasády neni daleko od reality. A teď už k filmu samotnýmu. Tempo vyprávění je místama dost pomalý, což taky souvisí s nataženou stopáží přes dvě hodiny. Pořádný napětí jsem registroval jenom při scénách ve vězení nebo při finálnim útěku. Jinak jsem se místama trochu nudil. Průměrná podivaná je v případě takhle silnýho námětu spíš neúspěch. Čekal jsem teda rozhodně víc. Za pár dobrejch momentů, námět a hudbu třetí slabší hvězda. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Občas mívám záchvaty naivity, to pak sežeru filmovým tvůrcům cokoliv. Ale ani během nejhorší ataky bych asi neskousla, že naháněči z tajné služby počkají, neboť kancelářská krysa si potřebuje vylepšit kondici sexem. A že mu to panečku pomohlo! Šéfa FSB pak sroloval jako ušmudlaný papír. Ale jinak je to celkem obstojný thriller, v němž hlavní hrdina prchá před naštvanými kovboji z FSB. Gilles celkem roztomile láme ruštinu a pobíhá mezi břízkami. ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

„Vieš, Ruská mentalita je iná ako naša Francúzska (našťastie svätá pravda).“ A pri tlmených svetlách  dvaja vytrénovaní baleťáci odhadzujú plášte a len trencle zachránili ani neboli ako ich Pán stvoril. Začnú sa po sebe váľať, hladkať a prečo nie, ani dlhý bozk nechýba. Tak to asi milovníci Irkutskej kultúrnej scény neočakávali v novo- rekonštruovanom divadle. Hľadisko onemelo, podaktorí sa nekultúrne zdvihli a odišli, sponzor sa radšej vyparil. Ešte že to nebolo v   Čečensku, Razman Achmatovič má túto otázku dááávno vyriešenú, LGBTI v Čečni totižto neexistuje. To by sa čudoval čo to za kúsky chlapci stvárajú a aj banderovskí šajtani by ho asi nevytočili viacej.  No a potom nastal hon na Žabožrúta. Najprv Ruský loch aj so vzorkou Vagnerovcov (to stojí zato) ale Ruská FSB, milícia, pohraničníci aj s  vlkmi dokopy nemajú na Žabožrúta. A to mali všetci šťastie lebo v močarinách na Rusko/Estónskej hranici zamordoval náčelníka FBS-ákov holými rukami. Všetko dobre dopadlo, bolo to radosti v Paríži ! ПИЗДЕЦ... блядь. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerny, tmavy a depresivnejsi film, ktory pomerne autenticky vykresluje "lasku" ruskych tajnych sluzieb a zrejme i vacsiny bezneho ruskeho naroda k francuzskemu umeniu. :) Ano, uvedenu javiskovu hru by nedalo minimalne 50% Slovakov. Som si tym isty, vidiac zlozenie hladiska, ked sa nachadzam na nejakom kulturnom evente. Takze znechutenie ruskych divakov som absolutne chapal. :) Znacne dlha stopaz, obcas som sa nudil. Zizikin bude v europskych ci americkych filmoch naveky obsadzovany za ruskeho zoldniera, vojaka alebo funkcionara. :) S Lellouche-om som uz videl mnoho francuzskych filmov, je casto obsadzovany, vyznamny schopny francuzsky herec. 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Salle do hlavnej ženskej roly vybral Poľku Joannu Kulig, ktorá musela rozprávať s celým štábom anglicky. Svoju voľbu vysvetlil nasledovne: "Joanna má neuveriteľnú charizmu, energiu, krásu a osobnosť... Pre túto postavu som hľadal herečku, z ktorej vyžaruje táto zložitosť a nie klišé blonďavej Rusky, ktorú roky vídame v trileroch." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal hlavne vo Vilniuse (Litva). Miesto nebolo vybrané náhodne. Kvôli námetu sa tímy zámerne rozhodli nenakrúcať v Rusku, najmä v regióne Irkutsk, kde sa dej celovečerného filmu odohráva. Niektoré scény boli natočené v Paríži. (Arsenal83)
  • Scenár je veľmi voľne inšpirovaný skutočným príbehom Yoanna Barbereaua a jeho knihy "Dans les geôles de Sibérie" ("Vo väzeniach na Sibíri"). Film však nie je striktnou adaptáciou, producenti nevlastnia práva na adaptáciu knihy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno