Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 3
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kill Bill na armádny spôsob. No asi tak málo uveriteľný ako Kill Bill, ktorý bol braný s nadhľadom a humorom, ale toto bolo predstrkované ako realita. Ale mne sa to pozeralo dobre, aj keď niektoré scény boli dlhé ako tri dni pred výplatou. Keby tam nebolo toľko zbytočných a otravných retrospektívnych scén s dcérou a ženou, dala by som aj štyri. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mrtvý muž přichází... Chris Pratt si nazul stejné boty jako v ZERO DARK THIRTY, kde to byl on co udělal do hlavy další díru Bin Ládinovi a Jamese Reece pojal v podobném duchu. Profíka pro kterého je zabíjení denním chlebem a navíc má sakra silnou motivaci rozkrýt nepěkné tajemství za likvidací celého jeho týmu. Pomalé chcípání hlavního hrdiny manifestující se polámanými vzpomínkami na svůj rodinný život dává sérii patinu beznaděje a Pratt ji využívá naplno. Svižný konspirační thriller, který Carr jako bývalý snajpr od maríny opepřil věrohodným vojenským chováním, nabízí krom krvavé akce velmi dobrý příběh, který nutí skouknout TERMINAL LIST naposezení. Několik drobných scenáristických zaškobrtnutí a krkolomných dialogů se dá odpustit jako začátečnická nerozvážnost. Kde mám kurva svoje prášky? ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nadmíru povedený military thriller ve stylu clancyovek s tunou parádně natočené akce (často se mi vybavovalo Sicario), krásně nečernobílými postavami (finále jak z Pár správných chlapů) a akorát tak dlouhou stopáží, aby se to celé vyřešilo dřív, než se tvůrci začnou opakovat. Jasně, kdo v tom bude hledat right-wing agitku, najde plno důvodů, proč by ho to mohlo srát, zároveň se to ale dá úplně v klidu číst i jako odstrašující příklad domácího terorismu, nebo minimálně vigilantismu à la Punisher, který už si divák může interpretovat po svém. James Reece není kladný hrdina, zároveň žije v natolik špinavém světě, že by v něm jakýkoli kladný hrdina působil nepatřičně, takže možná dobře, že jsme dostali jeho. Pár problémů s tím mám, tak předně Chris Pratt na tuhle roli má až moc milý ksicht, Riley Keough byla brutálně nevyužitá, a ta postava Jaie Courtneyho se svým nástupem taky slibovala víc, než co nakonec dodala. Jinak ale v zásadě spokojenost, ideální na binge, a další trefa od Amazonu. Teď už by mě ale vážně zajímalo, kde je sakra ta třetí řada Ryana. 8/10 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době silné 4* na poli televizní tvorby. The Terminal List je velmi poctivý military thriller, který pracuje se zavedenými postupy a schématy v podstatě bezchybným způsobem, přičemž oplývá navíc parádně nacastovaným Chrisem Prattem a Taylorem Kitschem (ač v podstatě „jen“ sidekick hlavní postavy, jeho charisma je tu neskutečné). Ta zdánlivě bohulibá a přitom zároveň šíleně nebezpečná představa vrcholných politiků o „konání vyššího dobra“ je zde poměrně dobře rozpracovaná a Prattova postava se svou kontradikcí vůči tomuto nesmyslu vytváří parádní konfrontační prostor na všech frontách. [80%] ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Hned při začátku prázdnin na mě skočilo toto seriálové zklamání. Akční záběry, u kterých máte pocit, že jste je viděli už stokrát jinde, dějově málo uvěřitelné a bez emocí. Co mi vadilo nejvíc byla nesympatická Riley Keough a rodinné scénky jako vystřižené ze slaďáku Rosamundy Pilcher. Ani Chris Pratt mi v hlavní roli úplně neseděl, přišlo mi, že kdyby byl na jeho místě Taylor Kitsch, bude to mít úplně jiný náboj. I přesto dávám průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Když si na začátku epizody James Reece (Chris Pratt) chystá výbavu, můžeme na sejfu na zbraně zahlédnout několik fotek. Na jedné z nich jsou členové týmu SEAL, kteří zemřeli během Operace Red Wings v roce 2005. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama