foto

Nick Chinlund

  • nar. 18.11.1961 (56 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z New Yorku, narozený 16. listopadu 1961,celým jménem Zareh Nicholas Chinlund měl původně v plánu hrát basketbal. Bohužel se mu sen rozplynul již na vysoké škole, kde kvůli zranění nemohl dále ve sportu pokračovat. Začal se tedy věnovat studiu herectví a po absolvování školy odjel do Los Angeles.

V L.A. začal na divadle, v letech 1988-89 pracoval u Williamstown Theatre Festival. V roce 1992 se objevil v Donnerově hitovce SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3 jako jeden z mnoha protivníků Gibsona a Glovera. Nebyl to ale žádný štěk, nýbrž solidní rolička. Od té doby se pravidelně objevuje ve vedlejších rolích malých i velkých filmů a to převážně v záporných rolích (LIKVIDÁTOR,CON AIR,TRAINING DAY), ale občas se objeví i jako klaďas (ČAS POMSTY, SLZY SLUNCE). Se svou vizáží je předurčen pro role drsných chlapů a těžko byste ho hledali v romantické komedii.

JohnSmith

Herecká filmografie

Filmy

2018 Prey, The
2017 American Violence
2016 Smyčka se stahuje
2015 Close Range
2014 Need for Speed
Supremacy
2012 La vida precoz y breve de Sabina Rivas
2010 Five Star Day
Speed-Dating
Toxic
2009 New Hope Manor
Wyvern (TV film)
2008 Ball Don't Lie
Zločinec
Zprávy TV Onion
Žízeň po krvi (TV film)
2007 Anděl spravedlnosti (TV film)
Fifth Patient, The
Kazatel smrti
Sinner
2006 Ultraviolet
2005 Legenda o Zorrovi
2004 Goodnight, Joseph Parker
Riddick: Kronika temna
Riddick: Temná hrozba
2003 Bun-Bun
Slzy slunce
2002 Hlubina
Zahni, kde můžeš
2001 Amy's Orgasm
Training Day
2000 Dnes nebo nikdy
Dvojník
Kid
Something Sweet
1999 Chutney Popcorn
Resurrection (TV film)
1998 Frogs for Snakes
1997 Brother's Kiss, A
Con Air
Pan Magor
Tvrdí chlapi (TV film)
1996 Likvidátor
1995 Dopis vrahovi (TV film)
1994 Holky z polepšovny (TV film)
Odhalení
Pistolnice
Red Shoe Diaries 4: Auto Erotica
1993 Čas pomsty
Úsvit (TV film)
1992 Smrtonosná zbraň 3
1990 Ambulance

TV seriály

2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Zákon rodiny (S05E09)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
Omega Hour (S02E12)
2013 Prozíravost (TV seriál)
Slepota (S02E03)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Last Grimm Standing (S01E12)
2011 Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Young Justice (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Sběratelé šperků (S01E07)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S07E02)
Day 7: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S07E01)
Pohotovost (TV seriál)
Láska je bojiště (S15E13)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zpětný náraz (S05E16)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Strach (S02E17)
2006 Smith (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Tudy cesta nevede (S02E16)
Mnohokrát děkuji (S02E15)
Ach, ti lidé… (S02E14)
2005 V utajení (TV seriál)
Intramural (S01E08)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Kdo je rád sám? (S01E19)
Beznaděj (S01E15)
2004 Dr. House (TV seriál)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kryštof Kolumbus (S04E03)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Chlap jako já (S02E12)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
První den v Chiltonu (S01E02)
Uprchlík (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Do lesů (S05E10)
Naslouchat strachu (S05E09)
Akta X (TV seriál)
Láska boží (S07E07)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1995 Akta X (TV seriál)
Neodolatelné (S02E13)

Dokumentární

2015 Faith in the Big House
2014 Showing Up
2003 Journey to Safety: Making 'Tears of the Sun'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace