Reklama

Reklama

Obsahy(1)

J. P. Tannen před lety poněkud lehkomyslně opustil ženu a své tři děti. Není divu, že se s ním manželka Kathleen nechala rozvést a našla si nového, spolehlivého partnera. Po čtyřech letech Tannen hledá způsob, jak se znovu sblížit s dětmi. Proto jim zaplatil náročnou prázdninovou cestu luxusním parníkem po Středozemním moři. Se svolením Kathleen se tam s nimi nakonec také vydává. Z počátku si neuvědomuje, že musí alespoň dočasně změnit své zvyky a způsoby. Jeho děti Truman-Paul, Tilda a Trang během cesty vyžadují větší pozornost, než si Tannnen původně představoval... Melodramaticky laděný příběh, s problematikou rodinných vztahů, natočil režisér Robert Lieberman (Oheň v oblacích). Úlohu Tannena ztělesnil známý hollywoodský herec Jon Voight Půlnoční kovboj, Vysvobození, Návrat domů, Splašený vlak). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

progression 

všechny recenze uživatele

Působivé rodinné drama s výborným Jonem Voightem, který se "na stará kolena" učí být tátou. Sympatická a krásná Marie-Christine Barrault, přesvědčivý Richard Crenna a velice uvěřitelní dětští herci když obzvláště Roxana Cal v roli Tildy je nezapomenutelná. A když v době už dost dávné film viděl český divák, který v té době mohl svobodně cestovat tak do "Dederonie" či na "Rudé náměstí", tak ocenil i krásné cestovatelské záběry z evropské cesty luxusním parníkem i všechny zajímavě natočené exkurze po pamětihodnostech při početných turistických zastávkách. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Solídna dráma riešiaca rodinné vzťahy. Voight aj detskí predstavitelia sú presvedčiví a emócie sú uveriteľné. Mňa to celkom dostalo. 70% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Že máma umře a biotáta se postara o parchanty bylo jasný v prvních minutách. Nějaké zdlouhavé to bylo. Jako by se filmari vychlubovali, kde všude byli a tvářili se, že dávají do filmu myšlenku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Liebermann antocil i slusne filmy /Stastne a Vesele 1991, Touha po pomste 2010/, no tuna sa sekol. Tuctovy, neorginalny scenar, 80. roky s este Studenou Vojnou, co je uz dnes pase ..... ne, ne, po rokoch to uz nefunguje, mozno este roku 1983 jo, teraz isto nie : 20 % ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tento film je krásnou ukázkou toho, jak americký filmový průmysl funguje. Vezme naprosto neoriginální zápletku, jejíž děj umístí do atraktivního prostředí, za herce vybere někoho, o kom se hovoří v superlativech, ale je de facto tak průměrný, že sáhne i po tak banálním televizním filmu, všechno to vzájemně proplete, promíchá, na závěr nechá někoho umřít, aby byl důvod k slzám a pak už jen čeká, co na to divák. Jako divák říkám: NEB-RAT! ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro tenhle film mám slabost. Jakkoliv neoriginální se to může zdát příběh, tak zpracování je zdařilé a herci uvěřitelní. Co filmu v tomto případě výrazně pomáhá, je dabing FS Barrandov. Ten nejde nezmínit, protože se spolupodílí a ovlivňuje celkový dojem z filmu. Tyhle staré kinodabingy mají jakési kouzlo, jakousi zvláštní zvukovou patinu, která postavám v nich nadabovaným dodává na uvěřitelnosti a procítěnosti a zvyšuje prožitek z celého filmu. Obsazení dabingových rolí ( i těch vedlejších) bývá dost často přehlídka skvělých herců, kteří i herecky bývali výraznými osobnostmi a v dabingu to jen potvrzují (narozdíl od různých dnešních seriálových dabingových rychlokvašků). Např. zde se v jedné z hlavních dětských rolí objevuje Michaela Kudláčková (ano, ta malá blondýnka z My všichni školou povinní), která byla nepřehlédnutelná i sama na obrazovce, natož když se má prosadit jen hlasově. Celkově velmi silné 4 *, právě i díky dabingu. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Nádherná psychologicka rodinná dráma s mladým Jonom Voightom v úlohe otca , ktorý opusti svoje deti a rozvedie sa s ním aj manželka , po rokoch ich vezme na výlet a chce si ich vziať späť za svoje 4* ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdeční záležitost a film, který mě pokaždé citově naprosto rozloží. Co mě pokaždé dostává je dospělý výkon Roxany Zal v roli malé Tildy a Richard Crenna v roli otčíma Mitchella. Ve filmu je pro mě několik velice silných scén. Miluji zejména dvě. První, kdy Tannen (Voight) jejich biologický otec a Mitchell vedou rozhovor o tom kdo se má o děti starat teď po smrti jejich matky, kdy mu Mitchell vyčítavě předhazuje skutečnosti, kde byl když ho ty děti potřebovali a on na to nemá odpovědi a pak když přichází smířlivé rozřešení na pobřeží a my na Mitchellovi nejen vidíme jak moc mu skutečně na dětech záleží, i když je "pouze" jejich opatrovníkem, ale i mu to věříme. Moc hezké. Jsou filmy, které se musí procítit a tohle je jeden z nich. Navíc jak již tady bylo řečeno, tak výsledný dojem ještě víc umocňuje velice povedený poctivý kinodabing, který ještě více prohlubuje emocionální prožitek. ()

Reklama

Reklama